Crocodilul nou-născut e de trei ori mai mare decât oul din care abia a ieşit.
Cel mai mare ochi este cel al caracatiţei. Diametrul lui ajunge la 40 – 50 cm.
Batrahotoxina, cea mai puternică otravă naturală, a fost descoperită în jungla sud-americană, în pielea unei mici broaşte.
Forma hidrodinamică ideală şi greutatea specifică mică a delfinilor le permite să se mişte prin apă cu o viteză de până la 50 km pe oră.
Delfinii respiră aer şi deaceea ies la suprafaţă o data pe minut.
În împrejurări excepţionale se pot afla sub apă pînă la 6-7 minute.
Auzul fin al delfinilor se explică prin aceea că ei sesizează undele sonore nu numai cu organul lor acustic, dar şi cu tot corpul, mai cu seamă cu pielea de pe cap.
Unul dintre duşmanii cei mai primejdioşi ai rechinului este un mic peştişor, înarmat cu un ac ascuţit. Fiind inghiţit de acest uriaş animal răpitor, peştişorul sparge cu acul pântecele rechinului şi iese în libertate. În urma acestei rani rechinul moare.
În lumea animalelor recordul la sărituri este deţinut de antilopa cu labe negre, care sare peste 12 m. Cangurul cenuşiu sare peste 8 m, delfinul 5 m, elanul 4 m.
Un grup de cercetători a stabilit că urşii polari sunt dotaţi cu nişte ochelari de soare naturali. Ochii lor sunt apăraţi de un fel de membrană care are rolul de a atenua lumina orbitoare reflectată de zăpadă.
Una din cele mai curioase şi rare maimuţe din lume este cea denumită mustaţa regală. Această maimuţă este atât de mică, încât încape într-o palmă. În schimb are nişte mustăţi foarte mari.
Maimuţica trăieşte în junglele braziliene şi se hrăneşte cu fluturi, gândaci, arahide, banane, etc.
Cand englezii au ajuns in Australia au vazut un animal ciudat care sarea
prin paduri. Au chemat un bastinas si l-au intrebat prin semne ce animal
era acela. Cum bastinasul repeta "kan ghu ru" ei au adoptat acel nume
pentru animal. Dupa mult timp cercetatorii au constatat ca bastinasul de
fapt spunea "nu inteleg"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu