COINCIDENTE

"Coincidentele apar atunci cand Dumnezeu ramane anonim"... sau "Nu exista coincidente, ci doar potriviri cosmice", cum spun doua vechi zicale. 

Blestemul auto al lui James Dean

In septembrie 1995, James Dean a murit intr-un teribil accident auto, la bordul masinii sale sport Porshe. Dupa accident, masina s-a dovedit a aduce ghinion, arata Oddee.

Atunci cand masina a fost remorcata de la locul accidentului si dusa intr-un garaj, motorul s-a desprins si a cazut pe un mecanic, sfaramandu-i picioarele.

In cele din urma, motorul a fost cumparat de un doctor, care l-a pus pe masina sa de curse. Doctorul a murit ulterior, in timpul unei curse. Alt sofer, din aceeasi competitie, a murit, masina sa avand montat schimbatorul de viteze de la masina lui James Dean.

Atunci cand Porsche-ul lui James Dean a fost reparat, garajul unde se afla a fost distrus intr-un indendiu. Ulterior, automobilul a fost expus la Sacramento, dar a cazut de pe suportul sau rupand soldul unui adolescent. In final, in 1959, Porshe-ul s-a rupt misterios in 11 bucati, in timp ce se afla pe niste suporturi de otel.

Un beblus, salvat de doua ori de acelasi om

Candva prin anii '30, in Detroit, o tanara si incredibil de neatenta mama a ramas etern recunoscatoare unui domn Joseph Figlock. 

In timp ce Figlock se plimba pe strada, de la o fereastra a cazut un bebelus, al carui picaj a fost intrerupt tocmai de domn. Ce noroc! Totusi, un an mai tarziu, de la aceeasi fereastra, pe nevinovatul domn Figlock a cazut acelasi bebelus. Amandoi au supravietuit fara a fi raniti.

Un glonte si-a atins destinatia dupa mai multi ani

Henry Ziegland a crezut ca a inselat soarta. In 1883, a rupt relatia cu prietena sa de atunci, care, din disperare, s-a sinucis. Fratele acesteia l-a vanat pe Ziegland si l-a impuscat. Crezand ca a reusit sa il omoare pe logodnicul perfid, s-a sinucis.

De fapt, Ziegland nu a fost ucis, glontul proiectat doar zgariindu-i fata si infigandu-se intr-un copac. In mod sigur, Henry s-a crezut un om norocos.

Totusi, dupa niste ani. Ziegland s-a hotarat sa taie copacul in care era glontul. Fiind un copac mare si greu de taiat, Henry s-a decis sa il doboare cu dinamita. Explozia a proiectat glontul in capul lui Ziegland, omorandu-l.

Frati gemeni, vieti identice

Povestile vietilor incredibil de asemanatoare ale fratilor gemeni sunt de multe ori uimitoare, dar niciuna dintre ele nu este atat de relevanta ca povestea unor frati din Ohio.

Gemenii au fost separati la nastere, fiind adoptati de familii diferite. Fara stiinta lor, amandoua familiile si-au numit baietii James. Iar coincidentele de-abia acum incet.

Cei doi James au crescut fara sa stie unul de altul, dar amandoi au fost educati in sprijinul legii, au avut abilitati in ceea ce priveste desenul tehnic si tamplaria, s-au insurat amandoi cu cate o Linda si si-au numit fiii James Alan.

Dupa ce au divortat, s-au insurat din nou cu doua femei pe nume Betty, iar amandoi au avut caini pe care i-au numit Toy. Dupa 40 de ani de la separarea din copilarie, cei doi s-au intalnit si si-au impartasit, nu fara amuzament, povestile atat de asemanatoare.

Mark Twain si Cometa Halley

Mark Twain s-a nascut in ziua aparitiei pe cer a Cometei Halley, in 1835 si a murit la urmatoarea aparitie a acesteia in 1910.

Chiar el a prezis aceasta moarte in 1909, cand a spus: "Am venit odata cu Cometa lui Halley in 1835. Vine din nou anul urmator si ma astept sa plec cu ea".

Doi frati, ucisi de acelasi taxi, la un an distanta

In 1975, un barbat a fost accidentat mortal de un taximetrist in Bermude, in timp de se deplasa pe un moped. Un an mai tarziu, fratele decedatului a fost ucis in acelasi mod.

De fapt, si acesta se deplasa pe acelasi moped. Mai mult, a fost accidentat de acelasi sofer de taxi, care transporta chiar acelasi pasager ca si in urma cu un an.

Un roman a prezis scufundarea Titanicului

In 1898, Morgan Robertson a scris "Futility". Acesta descria calatoria unei tinere pe un vas transatlantic de lux, numit Titan. Desi considerat de nescufundat, vasul loveste un iceberg si se scufunda, cu mari pierderi de vieti omenesti. In 1912, Titanicul indeplineste profetia romanului.

In carte, luna accidentului este aprilie, ca si in realitatea. In carte era vorba despre 3.000 de pasageri, in realitate au fost 2.207. In carte au fost 24 de barci de salvare, in realitate 20.

La mai multe luni dupa scufundarea Titanicului, un vas cu aburi calatoarea pe timp de Ceata pe Atlantic, cu un tanar baiat de garda. Acestuia i-a intrat in cap ca se aflau chiar in zona in care s-a scufundat Titanicului si brusc s-a speriat de legatura dintre numele celor doua vapoare. Vasul sau se numea Titanian. Lovit de panica, a lansat alarma. Vasul s-a oprit tocmai la timp. Un iceberg urias se afla in ceata, exact pe traiectoria lor.

21, o zi nefasta pentru Regele Ludovic al XVI-lea

Atunci cand Regele Ludovic al XVI-lea era copil, i s-a prezis sa aiba grija pe data de 21 a fiecarei luni.

Ludovic era atat de speriat de aceasta predictie incat nu discuta niciodata afaceri in aceasta zi. Din nefericire, lucrurile nu au depins numai de el.

La 21 iunie 1791, in urma Revolutiei Franceze, Regele Ludovic al XVI-lea si sotia sa au fost arestati la Varennes, in timp ce incercau sa fuga din tara.

La 21 septembrie 1791, monarhia a fost abolita in Franta, care s-a proclamat republica. In final, la 21 ianuarie 1793, Regele Ludovic al XVI-lea a fost executat prin ghilotina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu