Morti controversate

Unele morti misterioase au fost elucidate: se stie sigur acum ca Adolf Hitler s-a sinucis in buncarul sau, sau ca ramasitele Evitei Perón sunt ingropate intr-un cimitir din Buenos Aires, dupa ce s-a crezut mult timp ca ar fi ascunse intr-o masa dintr-o sufragerie din Madrid. Dar altele raman invaluite in mister...

Alexandru cel Mare 356-323 i.Hr. Imparatul Macedoniei, cuceritorul Imperiului persan. Cauza oficiala a mortii: Febra si dureri abdominale neasteptate l-au rapus in doua saptamani pe invincibilul Alexandru cel Mare. Unele teorii includ o posibila otravire, probleme cu pancreasul sau consum excesiv de alcool.
Insa Jurnalul de Medicina in 1998 propune o alta cauza a mortii: febra tifoida. Boala poate sa produca perforarea intestinelor, de unde si durerile abdominale, si paralizie, care ar putea explica si legenda despre moartea imparatului. Se spune ca dupa moarte corpul acetuia nu s-a descompus. Incapabil sa se miste din cauza paraliziei, s-ar putea sa fi aratat mort inainte sa moara cu adevarat, fiind de fapt ingropat de viu.

Regina Elisabeta I 1533-1603. A condus Anglia din 1558 pana la moartea sa Cauza oficiala a mortii: a murit de batranete.
Insa un documentar realizat de Discovery Channel repune in discutie un zvon mai vechi, conform caruia, de fapt, regina a fost de fapt barbat. Se spune ca Elisabeta a murit la 9 ani din cauza unei maladii. Nedorind sa-i dea aceasta veste regelui Henry, tatal Elisabetei, si sa suporte pedepsele pe care acesta le-ar fi poruncit din cauza furiei si supararii, servitorii copilei au schimbat-o cu un copil dintr-un sat apropiat palatului. Insa au schimbat-o cu un baiat si nu cu o fata. Odata aceasta mascarada inceputa, trebuia continuata. Daca este adevarata aceasta poveste, atunci se explica de ce regina nu s-a casatorit niciodata si de ce a interzis sa i se faca autopsie dupa moarte. In 1870, un preot respectabil, Thomas Keble, a anuntat ca in timp ce restaura casa unde Elisabeta a crescut, a descoperit ramasitele unei fetite infasurata in haine regale. Keble a reingropat cadavrul insa nimeni nu stie unde.

Genghis Han 1162(?)-1227. Neinduratorul conducator al Imperiului mongol care a cucerit aproape intreaga Asie. Dupa ce i-a invins pe tatari, acesta a ucis toate persoanele de sex masculin mai inalte de roata unei carute, adica pe toti adultii. Astfel, noua generatie crestea fiind loiala lui.
Cauza oficiala a mortii: posibila malarie. Legendele spun ca Genghis ar fi fost ucis de sotia unui capitan rival.
Unde este cadavrul? In stepa mongola, undeva in muntii cunoscuti sub numele de Bhurkajn Khaldun. Insa nimeni nu a reusit sa identifice despre ce munti este vorba. Soldatii le-au macelarit pe toate cele 2.000 de persoane care au condus cadavrul lui Genghis spre mormantul lui, unde se spune ca ar fi ingropat impreuna cu intreaga lui avere, iar apoi s-au sinucis toti pentru a pastra secretul.

Edgar Allan Poe 1809-1849. scriitor american.
Cauza oficiala a mortii: se crede ca ar fi murit din cauza unei come alcoolice.
Insa medicii care recent au studiat registrele medicale au observat ca inainte cu cateva zile de moarte a suferit de severe crize de delir si atacuri de apoplexie, semne ale rabiei. Cum Poe se stie ca a calatorit timp de sase luni inainte de deces, se crede ca ar fi fost muscat in timpul calatoriei de vreo pisica turbata sau de sobolani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu