Margarina a fost produsa inital pentru a ingrasa curcanii, pe cand ceeace a facut in realitate a fost sa-i omoare.
Persoanele care au sponzorizat investigatia au vrut sa-si recupereze banii, asa ca au inceput sa se gandeasca sub ce forma sa o faca.
Continea o substanta alba, care nu avea nimic atractiv pentru a fi comestibil, asa ca i-au adaugat o culoare galbena, pentru a o vinde in loc de unt.
Acum au scos cateva noi savori, ca sa le mai vanda la necunoscatori ca voi si ca mine..
Cunoasteti diferenta intre margarina si unt ???
Continuati sa cititi pana la sfarsit...pentru ca este destul de interesant !!!
Comparatia intre unt si margarina :
Ambele au aceiasi cantitate de calorii.
Untul este usor mai bogat in grasimi saturate: 8 grame, comparativ cu 5 grame pe care le are margarina.. A manca margarina in loc de unt poate creste cu 53% riscul de imbolnaviri coronariene la femei, conform unui recent studiu medical dela Universitatea din Harvard.
A manca unt, creste absorbtia unei mari cantitati de nutrienti, care se gasesc in alte alimente.
Untul contine beneficii nutritionale proprii, in timp ce margarina are numai ceeace i-au fost adaugate la fabricatie. Untul este mult mai bun decat margarina si imbunatateste savoarea
altor alimente. Untul a existat de secole, in timp ce margarina are mai putin de 100
de ani.
Acuma... despre margarina: este foarte bogata in acizi grasi (aceia pe care i-au descoperit recent oamenii de stiinta, ca sunt foarte rai si guvernele au inceput sa ii interzica). Risc triplu de boli
coronariene. Creste colesterolul total, mai ales cel rau si micsoreaza colesterolul bun.
Creste de 5 ori riscul de cancer. Micsoreaza calitatea laptelui matern. Micsoreaza reactia imunologicaa organismului. Micsoreaza reactia la insulina.
Margarinei ii lipseste O MOLECULA pentru a fi PLASTIC ....!!!!
Numai acest fapt si este suficient sa evitati folosirea margarinei in viata voastra si oricare alt lucru care ar fi hidrogenat (asta inseamna ca se adauga HIDROGEN, care modifica structura moleculara a substantelor).
Puteti incerca urmatoarele : cumparati un pic de margarina si lasati-o in garaj, sau intr-un loc umbros. Dupa cateva zile, veti observa doua lucruri: nu veti gasi nici muste, nici macar acei deranjanti tantari (ceeace ar trebui sa va spuna ceva). Nu veti putea simti nici un miros urat sau diferit, pentru ca nu are nicio valoare nutritiva. Nimic nu creste in ea. Nici macar cele mai mici microorganisme nu pot creste in ea. De ce ? Pentruca este aproape numai plastic !!!
V-ar place sa ungeti pe paine prajita un Tupperware ? (ex. recipientii cu capace care se vand prin sistemul Super Level Marketing)
Persoanele care au sponzorizat investigatia au vrut sa-si recupereze banii, asa ca au inceput sa se gandeasca sub ce forma sa o faca.
Continea o substanta alba, care nu avea nimic atractiv pentru a fi comestibil, asa ca i-au adaugat o culoare galbena, pentru a o vinde in loc de unt.
Acum au scos cateva noi savori, ca sa le mai vanda la necunoscatori ca voi si ca mine..
Cunoasteti diferenta intre margarina si unt ???
Continuati sa cititi pana la sfarsit...pentru ca este destul de interesant !!!
Comparatia intre unt si margarina :
Ambele au aceiasi cantitate de calorii.
Untul este usor mai bogat in grasimi saturate: 8 grame, comparativ cu 5 grame pe care le are margarina.. A manca margarina in loc de unt poate creste cu 53% riscul de imbolnaviri coronariene la femei, conform unui recent studiu medical dela Universitatea din Harvard.
A manca unt, creste absorbtia unei mari cantitati de nutrienti, care se gasesc in alte alimente.
Untul contine beneficii nutritionale proprii, in timp ce margarina are numai ceeace i-au fost adaugate la fabricatie. Untul este mult mai bun decat margarina si imbunatateste savoarea
altor alimente. Untul a existat de secole, in timp ce margarina are mai putin de 100
de ani.
Acuma... despre margarina: este foarte bogata in acizi grasi (aceia pe care i-au descoperit recent oamenii de stiinta, ca sunt foarte rai si guvernele au inceput sa ii interzica). Risc triplu de boli
coronariene. Creste colesterolul total, mai ales cel rau si micsoreaza colesterolul bun.
Creste de 5 ori riscul de cancer. Micsoreaza calitatea laptelui matern. Micsoreaza reactia imunologicaa organismului. Micsoreaza reactia la insulina.
Margarinei ii lipseste O MOLECULA pentru a fi PLASTIC ....!!!!
Numai acest fapt si este suficient sa evitati folosirea margarinei in viata voastra si oricare alt lucru care ar fi hidrogenat (asta inseamna ca se adauga HIDROGEN, care modifica structura moleculara a substantelor).
Puteti incerca urmatoarele : cumparati un pic de margarina si lasati-o in garaj, sau intr-un loc umbros. Dupa cateva zile, veti observa doua lucruri: nu veti gasi nici muste, nici macar acei deranjanti tantari (ceeace ar trebui sa va spuna ceva). Nu veti putea simti nici un miros urat sau diferit, pentru ca nu are nicio valoare nutritiva. Nimic nu creste in ea. Nici macar cele mai mici microorganisme nu pot creste in ea. De ce ? Pentruca este aproape numai plastic !!!
V-ar place sa ungeti pe paine prajita un Tupperware ? (ex. recipientii cu capace care se vand prin sistemul Super Level Marketing)
Mai putem adauga inca ceva: ca daca luam o bucata de margarina si o punem pe gratar, sau intr-o tigaie ca sa prajim o friptura, va iesi un fum negru!!!
Trimiteti prietenilor vostri...le poate fi de folos !!!
Buna !
RăspundețiȘtergereSunt super de acord sa ne informam intre noi legat de ceea ce mancam, dar sincera sa fiu mi-ar placea sa fie intr-un mod mai autorizat sau mai critic, pentru ca in ultima vreme tot primesc mesaje sau powerpointuri care circula pe net (am primit unul cu exact atentionarile astea !) si unele chiar sfideaza logica – adica ar fi mai bine pentru noi sa nu credem tot ce ni se spune si sa incercam sa gandim cu capul nostru.
Mesajul de mai sus, desi foarte bine intentionat, prezinta multe lucruri tendentios sau eronat si o sa il iau ca exemplu legat de ceea ce ziceam mai devreme :
- Untul si margarina NU au aceeasi cantitate de calorii. De ce ? Este un raspuns logic, pentru care sincera sa fi nu ai nevoie de studii de specialitate, ci doar sa te uiti pe eticheta : untul contine 80% grasime, iar margarina contine intre 20 si 60%, in functie de marca. Nu au aceeasi cantitate de grasimi, deci nu au aceeasi cantiate de calorii !
- Referitor la studiul de la Harvard, e plina presa de „studii realzate de o renumita universitate americana” si se poate trezi oricine sa zica un lucru si sa il dea drept rezultate de la Harvard de exemplu. Motivul pentru care mi se pare suspicioasa treaba este ca tocmai ma uitam zilele trecute pe un raport al OMS privind o serie de strategii in Finlanda si zicea ca prin politici de sanatate au scazut pe parcursul a 40 de ani consumul de unt de la 18kg/cap de locuitor la 2,5kg/cap de locuitor, iar asta a generat o scadere cu 80% (!) a mortalitatii din cauze cardiovasculare. Eu prefer sa cred OMS decat o sursa anonima.
- Asta cu untul e de secole, margarina de mai putin de 100 de ani e genial de amuzanta :-) Nu are nici o relevanta, pentru ca asa ne putem gandi ca avem calul de cateva mii de ani, dar masina de un secol (mergem cu calul la serviciu?), avem pasari de mii si mii de ani, dar avioane de cateva zeci de ani (se urca cineva pe spatele unei pasari sa mearga in Grecia?) :-))
- Bogatia de acizi grasi – acizii grasi sunt ESENTIALI pentru noi pentru ca sunt GRASIMI. Acizii grasi sunt de multe feluri, unii buni (nesaturati), altii rai (saturati, trans) (NU sunt toti rai! Asta e un MARE neadevar!) Este o mare greseala sa scoatem grasimea din alimentatie, pentru ca ea ne da energia sa mergem, sa desfasuram diverse activitati si ... sa gandim!
- Tot aud faza cu molecula lipsa pentru a deveni plastic. Stie cineva care e molecula asta sau e un mit urban/alimentar?
- Faza cu untul e natural si margarina e facuta in fabrica e cam tampa. Untul unde credeti ca e facut? Vaca face lapte, nu unt. :-) Asa cum oamenii iau laptele de la vaca si il duc in fabrica si fac unt, la fel se intampla si cu uleiul vegetal care este dus in fabrica si facut margarina. Diferenta este ca floarea soarelui nu face „muuu” :-)) :-D :-P
- Referitor la procesul de fabicatie: margarina nu se mai face de cativa ani prin hidrogenare. Este o masura relativ noua (aprox. 10 ani) si de aceea nu prea auziti de ea, dar acum margarina se face prin alt proces, numit inter-esterificare, prin care nu mai sunt generate deloc grasimi trans (astea sunt grasimile rele de care se vorbea in text)
- Asta cu mucegaiul nu e adevarata – eu am gasit mucegai pe margarina daca am lasat-o afara.
Ideea de baza este urmatoarea: mancati ce va place, unt sau margarina, dar nu luati decizii bazate pe lucruri neadevarate.
Ioana :-)