Capcana de soareci

Un soricel micut a invatat un mare secret despre viata, care ne poate ajuta pe noi toti.

Soricelul privea prin crapatura din perete vazandu-l pe fermier si pe sotia acestuia desfacand un pachet.
“Ce alimente ar putea fi in acest pachet?” s-a intrebat soricelul. Dar s-a inspaimantat descoperind ca era de fapt o capcana pentru soareci.

Soricelul a fugit la ferma, a strigat si i-a avertizat pe toti.
“Este o capcana de soareci in casa!!!.... Este o capcana de soareci in casa!!!”

Gaina a cloncanit, s-a scarpinat, a ridicat capul si a spus:
“Domnule soricel, intr-adevar acesta este un mormant pentru tine, dar pentru mine nu are nicio importanta, pe mine nu ma poate deranja.”

Soricelul a fugit la oaie si i-a spus si ei: “Este o capcana de soareci in casa!!!... Este o capcana de soareci in casa!!!”
Oaia la compatimit prin ai spune: “I-mi pare atat de rau domnule soricel.” Apoi a adaugat: “Cu toate astea, nu pot face nimic, doar sa ma rog pentru tine. Fi sigur ca ma voi ruga pentru tine.”

Soricelul s-a dus si la vaca si i-a spus: “Este o capcana de soareci in casa!!!... Este o capcana de soareci in casa!!!”
Vaca i-a raspuns: “Waw.... domnule soricel, imi pare rau pentru tine... dar asta nu este problema mea.”

Dezamagit, soricelul s-a intors acasa pentru ai face fata singur fermierului cu capcana de soareci.

In miezul noptii sa auzit un zgomot in casa, ca zgomotul unei capcane de soareci care prinde prada.

Fermierul si sotia lui s-au grabit sa vada ce s-a prins, dar in intuneric nu au vazut ca acesta era un sarpe veninos care si-a prins coada in capcana. Dintr-o data, sarpele a muscat-o pe sotia fermierului. El s-a grabit si a dus-o la spital pentru ca sa primeasca ajutor, dar dupa ce s-au intors acasa ea a facut febra.

Toata lumea stie, ca cel mai bun mod de a trata febra, este o supa de pui. Asa ca fermierul a taiat gaina pentru a-i face sotiei lui o supa buna.

Dar sotia lui a continuat sa fie bolnava, asa ca prietenii si vecinii au venit sa stea cu ea tot timpul. Pentru ai hrani pe toti, fermierul a trebuit sa taie oaia.

Dar sotia fermierului nu s-a facut bine si pana la urma a murit.
Au venit multi oameni la inmormantarea ei si fermierul a trebuit sa sacrifice si vaca pentru a avea destula mancare pentru toti.

In tot acest timp soricelul a privit speriat si trist la tot ceea ce s-a intamplat.

Deci, data viitoare, cand auzi pe cineva ca se confrunta cu o problema si crezi ca nu te priveste pe tine, sa-ti aduci aminte: atunci cand unul din noi este amenintat, toti suntem in pericol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu