Sfarsitul Lumii ?... 2012

Pana cand ?

Omenirea n-a avut liniste niciodata; din cauza propriilor actiuni sau a altor motive pe care nu inceteaza sa le caute si sa le… „exploateze". La inceputuri a fost frica cvasi-animalica de elementele naturii dezlantiute, apoi de Apocalipsa, de Armaghedon, pastrand „sfarsitul lumii" ca pe un lait-motiv al nelinistilor sale, si, mai apoi, cand stiintele s-au dezvoltat, alimentand aceasta teama cu diversele descoperiri. Nu ! Omenirea n-a fost niciodata linistita. Dar, pana cand ?


Pana acum…

Sa vedem ce anume a generat aceste temeri. Pana acum, „crizele" omenirii au fost strans legate de: ( 1 ) venirea anului 1000, pe care oamenii au perceput-o ca pe „sfarsitul lumii". Aceasta spaima a fost alimentata de dezordinile cosmice anuntate de astrologi si astronomi; calamitatile naturale ( care, se stie, au existat dintotdeauna, doar ca la vremurile acelea nu existau atatea posibilitati de comunicare si informare ) au sporit si ele isteria sosirii anului 1000, pana acolo incat haosul domnea in intreaga omenire, spaima paraliza, groaza facea ravagii.
…Si in zorii anului 1000, omenirea s-a trezit. …Soarele a rasarit… Viata a respirat adanc si… a luat-o de la inceput. De-a lungul mileniului care a urmat, omenirea mai consemneaza cateva evenimente interesante, dar care nu pot alimenta inca teoria sfarsitului lumii. Pe plan local, mai precis, aflam din documente medievale sibiene ca in anul 1618 a fost o ploaie de stele cazatoare, la 5 dec.1618 a aparut o cometa, la 24 ian.1685 noaptea fost luminata ca ziua de trei corpuri ale Lunii ( probabil Luna incadrata de doua planete ), cam 200 de ani mai tarziu pe cerul Sibiului a aparut o aurora boreala ( ! ), iar comete au fost semnalate si in 7 martie l742. La nivel planetar : cativa „Mesia", eruptii puternice ale vulcanilor, cutremure si… un Cernobal.

Si a venit ( 2 ) anul 1999. Eclipsa totala de Soare a fost explicata, amanuntita, anuntata pe toate caile de informare posibile. Si totusi, omenirea si-a tinut respiratia, si n-a rasuflat decat dupa ce eclipsa a trecut. Si nici atunci prea mult pentru ca ( va mai amintiti ? ) in acea seara si noaptea s-a starnit o furtuna-vijelie care i-a facut pe multi sa se intoarca la credinta !
Oricum, ( 3 ) sosirea anului 2000 a fost data „sigura" pentru sfarsitul lumii. Problema cea mai arzatoare a fost ( 4 ) virusul mileniului Y2K denumit „Armaghedonul comunicarii", dat ca sigur agent al sfarsitului si teama ca dupa 31.XII.1999 computerele o s-o ia „razna", reluand numaratoarea de la anul 1900 si, ca urmare, avioanele vor cadea ca mustele, iar centralele nucleare vor provoca distrugerea planetei intr-un holocaust atomic, au fost cateva scenarii. Cu 2-3 ani inainte guvernele tarilor cele mai avansate, detinatoare de tehnica computerizata, au tot luat masuri pentru impiedicarea acestui scenariu sumbru ( amintiti-va si „atentionarea" rizibila a guvernului Romaniei facuta ( atentie ! ) cu o luna inainte! Macar ca la noi ideea de computer inca nu se „copsese"… si ce sa faci intr-o luna ? ). Ce mai ? Sfarsitul lumii ! Dar… n-a fost sa fie ! Dupa asta s-a ivit alta problema : alinierea planetelor. Omenirea s-a desteptat si a inteles ca un cutremur, o eruptie, un tzunami, nu pot fi „cauza" sfarsitului, ele nefiind decat manifestari ale altor cauze, pe care au inceput sa le caute. Si le-au gasit !


Alinierea planetelor si asteroizii

Cercetatorii au descoperit schimbarea vitezei de rotatie a Terrei, care produce dislocarea masei Pamantului in adancime, iar aceasta la randul ei duce la schimbari de suprafata, de aici cutremure si tzunami ; dar si o schimbare aproape imperceptibila a pozitiei axei planetei Pamant, Asta da, descoperire ! Cand cercetatorii indieni au avertizat ca alinierea planetelor poate duce la un seism devastator, lumea nu i-a luat in serios. Asta n-a impiedicat omenirea sa spuna ca ( 6 ) alinierea planetelor poate fi un alt „sfarsit al lumii".
Dar, unul dintre cele mai mari pericole care poate declansa o catastrofa la nivel planetar, a „scapat" insa acelor pretinsi Mesia, care apar periodic ; este vorba de ( 7 ) pericolul asteroizilor cazuti pe Pamant. De ce ar trebui sa-i credem pe cercetatorii stiintifici cand spun ca putem da credit astrologilor care sustin ca alinierea planetelor este prevestitoare de nenorociri ? Pentru ca in cazul alinierii, aproximativ 80% din suprafata orbitala a sistemului solar este libera, fiind fara aparare, corpurile straine avand cale libera spre Marte, Pamant, Venus, Mercur sau Soare. Acest fenomen creste sansa de impact cu un asteroid. Putem fi recunoscatori celor patru mari planete care orbiteaza in jumatatea exterioara a sistemului nostru solar Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun, care „aspira" corpurile ceresti care le tranziteaza orbitele ferind Pamantul de coliziuni periculoase. Pericol ? Da. Sfarsitul lumii ? Nu.


Acum 4000 de ani…

Mayasii, excelenti matematicieni si astronomi, au conceput unul dintre cele mai exacte calendare, care insa, se termina la… 21.XII.2012 ! Ei au aflat ca la 21.X.2012 incepe alinierea Soarelui cu Ecuatorul galactic si cu stelele din centrul Caii Lactee. Ceea ce este foarte important, este ca cercetatorii, astronomii moderni au confirmat exactitatea calendarului Maya, afirmand ca la data solstitiului de iarna a anului 2012, mai precis, pe 21.XII, Soarele nostru se va afla in alinierea respectiva perfecta ! De ce se termina calendarul Maya tocmai atunci ? Teoria „sfarsitului lumii" a mai primit „o gura de oxigen".


Centura de fotoni

Prin anii 1952-1957 a fost descoperita si masurata frecventa vibratiei medii a planetei Pamant. Numita dupa descoperitorul sau „rezonanta Schumann" si alintata ca fiind „bataia inimii" Pamantului, se pare ca mii de ani ea a avut o valoare constanta de 7,8 Hz. Apoi, din anul 1980 s-a observat mai intai o accelerare lenta ( de notat ca acest fenomen a fost „observat" si de un clarvazator brazilian numit Triquerinho ! ), apoi o accelerare din ce in ce mai rapida dupa 1997, pentru ca astazi sa aiba o valoare de 12 Hz. Cresterea frecventei de rezonanta Schumann se traduce prin scaderea progresiva a densitatii planetei.
Pentru a intelege transformarile cosmice care au loc acum, este necesar sa lamurim cateva aspecte. Soarele are un camp magnetic numit heliosfera care inglobeaza intregul sistem solar ; in partea sa frontala plasma heliosferei devine tot mai luminoasa, mai stralucitoare, datorita intrarii sistemului solar intr-o centura de fotoni, o zona cosmica ce are o energie mult marita. Aceasta energie patrunde in Soare care o „distribuie" in intregul sistem solar. Chestiunea este ca nu numai Terra sufera modificari ci, datorita acestei zone cu o energie mult mai intensa si alte planete sufera modificari : Marte are acum o atmosfera dubla ; Luna isi face atmosfera din compusi ai sodiului ; Venus si-a crescut intensitatea luminoasa; Intre Jupiter si satelitul sau Io s-a format un „tub" de radiatie ionizata, iar campul magnetic al lui Jupiter a crescut de doua ori ; Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli magnetici, isi intensifica campul magnetic si devin tot mai stralucitoare. Si asta nu e totul : in straturile superioare ale atmosferei Terrei se formeaza un nou gaz, inexistent pana acum. Am indrazni sa ne gandim ca nu omenirea este cea care „strica" climatul, ci modificarile cosmice care au loc !


Punctul Zero !

„Punctul Zero" este momentul in care planul sistemului solar se va suprapune pe planul Galaxiei. Cresterea frecventei vibratorii a planetei Terra face ca 24 de ore de viata sa corespunda cu numai 16 ore reale in termenii timpului terestru. Curgerea timpului terestru se accelereaza pe masura ce ne apropiem de „punctul zero" de mai sus. La „punctul zero" 24 de ore din anul 1980 vor corespunde cu zero ore efective ! Timpul terestru va inceta sa existe ! Acesta este momentul inversarii polilor magnetici ai Pamantului. ( De notat ca cercetatorii au anuntat demult ca nucleul terestru este din ce in ce mai agitat de furtuni electromagnetice intense ). Cercetatorul Gregg Braden a dovedit stiintific cresterea frecventei de rezonanta Scumann a Pamantului. El spune ca trecerea prin centura de fotoni despre care am vorbit mai sus, care va facilita incetinirea vitezei de rotatie a Pamantului plus atingerea valorii de 13 Hz a rezonantei Schumann va aduce Terra in „punctul zero" al campului magnetic, cand va avea loc inversarea polilor magnetici ai Pamantului ( eveniment ce are loc o data la 13.000 de ani ; deci de doua ori intr-un Mare Ciclu Solar de 26.000 ).
Si cand se va intampla asta ? La 21.XII.2012 ! Asa a „spus" si calendarul Maya ! Deci : timpul terestru nu va mai exista, polii magnetici se vor inversa si globul terestru va incepe sa se roteasca invers ! Minunat moment sa spunem ca, iata, a sosit sfarsitul lumii. Dar… nu-i tocmai asa !


Translatia intr-o alta dimensiune

Terra a mai cunoscut in istoria sa evenimente cosmice insotite de diverse modificari de clima sau relief, si de intreg „alaiul" de cutremure, eruptii vulcanice, catastrofe planetare. Si omenirea n-a pierit… Dar nici n-a invatat nimic !
Sa ne intoarcem insa la „punctul zero" sa vedem ce se intampla acolo. In acel moment – se spune – are loc translatia omenirii intr-o alta dimensiune! Cu tot cu Terra ! In nici un caz nu poate fi vorba de „disparitia" omenirii, din moment ce efectele acestei schimbari-translatii vor fi numeroase si vizibile, mai ales pentru corpul uman, cea mai demna de mentionat fiind modificarea ADN-ului uman, dar si dezvoltarea capacitatilor intuitive, deci si a celor paranormale; se deschide „Al treilea ochi"; ochiul uman se modifica pentru adaptarea la noua Lumina si multe altele. Tehnologiile nu vor mai fi operationale, fiind folosita doar energia „libera" ( descoperita in urma cu un secol de Nikola Tesla, despre care vom vorbi intr-un numar viitor ).
Se mai spune ca in noua dimensiune in care trece omenirea „domneste compasiunea, intelegerea si iubirea". Translatia este asemanata cu ceea ce Biblia numeste „revenirea in Glorie"; se mai spune ca „A 2-a Venire" este mai mult o stare interioara, decat o fiinta care vine si stabileste o noua ierarhie. Se mai vorbeste si despre o Inteligenta Cosmica. Dar cate nu se spun…


Aoleu… Ce sa facem?

Daca asa va fi cu adevarat, de ce ne-am teme de „sfarsitul lumii" care, iata, nici nu va fi un sfarsit, ci un fel de transformare ? Si, inca, una in bine ! Poate ca ce va fi „dupa" 21.XII.2012 sunt speculatii paranormale, cum nu s-au sfiit sa le numeasca unii, dar sunt demne de luat in seama. Poate ca in afara de „obisnuitele" framantari ale scoartei pamantesti si schimbari de clima, nu se va intampla nimic !
Mai este foarte putin pana atunci ; daca omenirea n-a facut nimic pana acum, ce-ar mai putea face in scurtul ragaz care a ramas ?…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu