Luam un bol cu ciorba si-l punem in acest cuptor, 1-2 minute, si o scoatem tocmai buna de mancat. Dar este chiar buna ? Ce se intampla acolo ? Cum se incalzeste ea atat de repede ? Pe scurt, microundele electromagnetice ( despre care s-a vorbit si in articolul „Cancerul si undele electromagnetice”, supun moleculele alimentelor la o vibratie foarte puternica, de miliarde de ori pe secunda, iar acestea se incalzesc prin frecare. Dar in acest proces de frecare, moleculele se pot altera, deforma sau rupe si apar compusi noi, asa-zisele „componente radiolitice”, care nu se gasesc in natura. In timp s-au facut numeroase cercetari asupra acestor procese si, multi cercetatori arata in studiile lor ca in urma consumarii alimentelor procesate in cuptorul cu microunde scade hemoglobina din sange, creste numarul leucocitelor, este afectata structura proteinelor si creste colesterolul „rau”. In 1989, biologul elvetian dr. Hans Hertel a facut un experiment in urma caruia a constatat o degenerare a componentelor celulare, din cauza alterarii substantelor chimice din compozitia alimentelor procesate la microunde. A existat si cazul unei familii care a cerut si a primit daune importante in urma decesului unei rude, careia i s-a facut o transfuzie cu sange incalzit la microunde, in urma careia a decedat ( este de neinteles cum niste cadre medicale nu stiau despre prefacerile pe care le putea suferi sangele respectiv ! ). De asemenea, nu este indicat ca biberonul cu laptele copiilor sa fie incazit la microunde, acest lucru fiind chiar periculos pentru sanatatea micutilor. Este de mentionat, de asemenea, ca din anul 1976, in Rusia ( fosta Uniune Sovietica ) cuptoarele cu microunde au fost interzise, din cauza consecintelor negative ale acestora asupra sanatatii.
Iar la urma un aspect pozitiv al cuptorului cu microunde...
Dezinfectarea şi odorizarea bureţilor
Nu aruncaţi bureţii de bucătarie care miros urât. Inmuiaţi bureţii în apă cu puţin oţet sau suc de lămâie, apoi încalziţi-i în cuptorul cu microunde, la treapta “High”, timp de 1 minut. (Folosiţi o mănuşă de bucătărie pentru a-i scoate din cuptor). Acest procedeu are şi rolul de a dezinfecta acei bureţi folosiţi pentru curăţarea suprafeţelor după tranşarea cărnii crude.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu