Ziua Mondiala a Blondelor (31 mai): Blondele au fost intotdeauna deosebit de apreciate (merge vorba despre blondele naturale). In goana dupa «blond», nu numai in ceea ce priveste culoarea parului dar si image-ul, domnisoarele parcurg la chirurgia plastica: maresc sinii, schimba forma buzelor, poarta lentile – da, da, astea toate fac parte din arsenalul blondelor adevarate, care respecta unica regula – a glamurului!
Cea dintii calebrale a Zilei Mondiale a Blondelor a avut loc cu chic in anul 2006, cind amatoarele stilului de viata blond au devenit laureatele premiei excluzive «toc de diamant»
Savantii considera ca culoarea blond natural a parului este un fenomen rar, iar conform prognozelor catre anul 2202 blondele vor disparea de pe fata Pamintului.
Ziua Internationala a Patronului (16 octombrie): In anul 1958 o secretara din SUA a propus sa se sarbatoreasca Ziua Patronului, iar in 1962 acasta sarbatoare a fost oficializata in statul Illinois, traditia fiind preluata in mai multe state. Curind a devenit cunoscuta peste tot.
A conduce – nu inseamna numai sa dai instructiuni. Este la fel si o profesie a celor tari, a oamenilor care poarta raspundere enorma fata de colectiv si client.
Ziua Mondiala a Cartii pentru Copii (2 aprilie): In 1967,UNESCO a hotarat ca data de 2 aprilie, ziua de nastere a scriitorului Hans Christian Andersen, sa devina Ziua Internationala a Cartii pentru Copii.
Hans Christian Andersen - s-a nascut pe 2 aprilie 1805, Odense, Danemarca, scriitor si poet danez, celebru. In fiecare an scriitorul este invitat sa scrie mesaje destinate copiilor.
Ziua Internationala a Astrologiei (20 martie): Astrologia Este una dintre cele mai vechi stiinte aparute pe Pamint. Exista de multe mii de ani, chiar daca numarul celor, care au abordat-o cu respectul si increderea potrivita nu este mare. Oamenii care studiaza obiectul astrologiei si aplica Astrologia in viata contidiana, au atras atentie cauzalitatatii fenomenelor, reuseau sa aduca, efecte benefice, constructive in viata lor.
Mai mult de zece ani in urma astrologii occidentali au propus ca Ziua Internationala a Astrologiei sa fie numita pe 20 martie – cind isi ia inceputul anul astrologic.
Conform statisticii, astazi Astrologia se bucura de o enorma popularitete: politicii, oamenii de afaceri, gospodinele si adolescentii sint la curent cu promisiunile astrologice.
Ziua Mondiala Anti-fumat (19 noiembrie): In prezent, 1,3 miliarde de persoane din toata lumea consuma tutun, iar 4,9 milioane de persoane mor in fiecare an in urma acestui consum. Ziua Mondiala Anti-Fumat reuneste fumatorii din intreaga lume intr-un angajament de a renunta la tutun. Majoritatea fumatorilor nici nu-si dau seama care este riscul fumatului! Unii, pur si simplu, nu vor sa asculte. Cit mai multa atentie informationala i se acorda acestei probleme, cu atit mai auzita ea se face. Posibil, atunci pe lume vor fi mai putini fumatori!
Ziua Mondiala a Femeii din Mediu Rural (15 octombrie): In 1995 a fost tinuta Conferinta Internationala a Femeilor, de la Beijing, unde s-a propus sa fie fixata o zi a femeilor de la sate. S-a ales ziua de 15 octombrie pentru a fi aproape de 16 octombrie,cind se sarbatoreste Ziua Mondiala a Alimentatiei, aceasta deoarece femeile de la sate au rol principal in producerea hranei.
Femeile de la sate sint cele, care muncesc mereu, crescind copii, fiind gospodine la casa. Rolul lor este deosebit de important. Trebuie sa le multumim mereu pentru munca grea depusa zilnic.
Ziua Mondiala a Tangoului (11 decembrie): este ziua de nastere a Regelui tangoului Karlos Gardelli. Tangoul s-a nascut in Argentina, Buenos Aires, la sfirsitul secolului XIX – era un dans simplu de tot. Apoi s-a raspindit in Europa unde a cuprins Parisul, Londra, Roma, Berlinul si New York-ul peste ocean. Abia dupa aia s-a intors in Buenos Aires – insa cu un alt statut.
Filosofia tangoului consta din ideea de lupta intre cei doi. Dansul e plin de pasiune – e un dans al dragostei.
Ziua Mondiala a Stingacilor (13 august): cei pentru care mina stinga este principala sint o raritate. Lumea cotidiana este organizata astfel incit sa fie comod majoritatii – celor cu dreapta principala. In 1992, din initiativa clubului «stingacilor» (Marea Britanie) a fost fixata Ziua Stingacilor.
Principalul scop al acestui club este de a atrage atentia Ministerului Invatamintului la faptul ca in scoli copii cu mana stinga principala sint «invatati» sa scrie cu dreapta, ceea ce ce afecteaza negativ posibilitatile elevului si duce la un stres psihologic.
Ziua Mondiala a Bolnavului (11 februarie): 11 februarie este in lumea crestina Ziua Mondiala a Bolnavului. Evenimentul a fost numit de Papa Ioan Paul al II-lea in 1992, cu ocazia celei de-a 75-a aniversari a revelatiilor de la Fatima.
Ziua Internationala a Sanatatii Psihice (10 octombrie): In 1992 Federatia Internationala a propus 10 octombrie sa fie numita Ziua Internationala a Sanatatii Psihice. Mai mult de 450 mln de oameni de pe glob sufera din cauza dereglarilor psihice. Fiecare al 7-lea om de pe Planeta este, de regula, un paranoic sau are stari depresive. E o problema a secolului 20-21, cind viata insusi ne expune stresurilor in fiecare zi.
Ziua Mondiala a Ciocolatei (11 iulie): doar pe 11 iulie, cei care adora ciocolata se bucura de libertate absoluta in intrebuintarea acestui produs caloric. Ziua Mondiala a Ciocolatei a fost inventata in 1995 de catre francezi. Exista mai multe tipuri de ciocolata: alba (nu contine cacao pudra sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiata de alb), neagra (ciocolata neagra numita si ciocolata amaruie este un amestec de cacao si unt de cacao cu zahar), cu lapte (prima ciocolata cu lapte a fost lansata de elvetianul Daniel Peter in 1875.). Elementele care se contin in ciocolata, contribuie regenerarii psihologice si relaxeaza organismul. O data pe an isi dau friu liber chiar si cele mai principiale la capitolul dieta domnisoare!
Ziua mondiala a Oului (9 octombrie): Este sarbatoare amatorilor bucatelor preparate din oua. Acest produs este popular in fiecare tara si des folosit. In 1998 Comisia Internationala a Oualor (asociatia internationala a producatorilor) a declarat ca ziua oului va fi sarbatorita in fiecare a doua vineri a lunei octombrie.
Ziua Apararii drepturilor Prostituatelor contra violentei (17 decembrie): aceasta zi isi are si o traditie, care se numeste „marsul umbrelelor rosii”: toate doamele de profesie susnumita apar in strada purtind umbrele rosii - un simbol contra-violenta.
Ziua Mondiala a Contraceptiei (26 septembrie): Din initiva mai multor organizatii care se ocupa de problemele reproducerii 26 septembrie a fost numita Ziua Contraceptiei. Scopul acestei campanii este de a micsora numarul cazurilor de graviditate neplanificata. In prezent exista un sir de contraceptive, ceea ce, insa nu rezolva problema. Astfel, se organizeaza un sir de festivitati cu tematica data, au loc mai multe intruniri cu studentii si elevi.
Ziua Mondiala a Veceului (19 noiembrie): Este unul dintre cele mai originale sarbatori de pe Planeta! In 2001 la Conferinta Internationala din Singapore a fost proclamata Ziua Veceului. Singapore este cunoscut prin curatenia locurilor WC. Sa fim constienti ca veceul are o importanta enorma in viata cotidiana!
Ziua Mondiala a Dansului (29 aprilie): a fost infiintata in 1982 de Comitetul International al Dansului din cadrul Institutului International de Teatru (ITI - UNESCO). Pe data de 29 aprilie s-a nascut Jan George Noverre – maestru in arta originar din Franta, un mare reformator al dansului cel mai de vaza dansator al trupei de balet Drury Lane.
In aceasta zi profesionistii isi vor celebra sarbatoarea de meserie. Daca sinteti si dumneavoastra un amator al dansului, chemam sa va alaturati! Toti la disco in ziua de 29 aprilie!
Ziua Interationala a Pasarilor (1 aprilie): se sarbatoreste din 1906. Primavara pasarile se intorc din tarile calde si conform traditiei oamenii atirna pe copaci graurnite si alte «casute» pentru pasari. Oriunde n-ar fi, pasarile mereu infrumuseteaza Planeta Pamint!
Ziua Mondiala a Frumusetii (9 septembrie): deoarece frumusetea este factorul, care ofera un privilegiu in societate, toti tindem sa corespundem cerintrlor la cel mai inalt nivel. In prezent exista saloane unde doritorii de a-si face exteriorul cit mai placut sint tratati la cel mai inalt nivel. Precum, si calitatea produselor cosmetice creste din an in an.
Din 1995, 9 septembrie devine Ziua Mondiala a Frumusetii, cind oamenii se bucura pentru tot ce aduce placere estetica. La fel, este simbolic de a organiza concursurile de Frumusete anume in acesta zi. Nu intotdeauna cistiga domnisoarele dotate cu parametrii de 90-60-90. In final ajung participantele cu un exterior carismatic. Nu importa cum aratam, atunci cind ne simtim bine!
Ziua Mondiala a Zimbetului (1 octombrie): De mult se stie ca zimbetul ne prelungeste existenta! Istoria acestei idei vine de la pictorul american Harvey Bell, care a creat renumitul „smiley face” - un buton galben cu doua puncte si o paranteza „inchisa”. Astazi oamenii din toaa lumea il folosesc cu scopul de a-si exterioriza emotiile pozitive.
Iata ce d-nul Harvey a spus intr-un interviu: „Niciodata in istoria omenirii si a artei nu a fost nimic, ce ar aduce atita bucurie, fericire si placere tuturor! Nu a fost creat nimic simplu, dar pe intelesul tuturor!”
Ziua Bunatatii Spontane (17 februarie): aceasta sarbatoare vine din initiativa Organizatiilor Internationale de binefacere. Ziua bunatatii spontane este celebrata de toata lumea, fara diferentiere de rasa sau cetatenie, doarece, are o insemnatate de nivel mondial.
In tara noastra aceasta sarbatoere nu a devenit inca o traditie: se cuvine sa fim cit mai deschisi pentru cei din jur, astfel incit bunatatea sufletului sa se raspindeasca pe tot globul!
Cind binefacerea vine din adinc si este sincera, persoana nu asteapta careva multumiri. Ziua bunatatii spontane este cea, care ne va invata sa mergem intr-un pas cu dorintele autentice ale sufletului.
Ziua Internationala a Pacii (1 ianuarie): Ziua Mondiala a Pacii a fost instituita la 1 ianuarie 1968 de catre Papa Paul al VI-lea, care dorea ca aceasta sa se celebreze anual, in prima zi a anului calendaristic. Ziua Internationala a Pacii, fiind dedicata comemorarii si intaririi idealului de pace atat in interiorul frontierelor, cat si intre toate tarile si popoarele este acel moment cind toti se unesc intru a incepe noul an cu pace si caldura in suflet.
Ziua Mondiala a Solidaritatii intre Oameni (20 decembrie): este proclamata de Adunarea Generala ONU in rezolutia consacrata primului deceniu de lupta al ONU pentru lichidarea saraciei. Serbarea are loc anual pe data de 20 decembrie, incepind cu 2006. In secolul 21, solidaritatea a devenit una dintre cele mai de pret valori ale omenirii.
Ziua Mondiala a Prieteniei (9 iunie): e o zi creata pentru ca noi indiferent de circumstante sa amintim celor apropiati cit de dragi si importanti sint ei in viata noastra.
Prietenia este unicul tip de relatie, care nu obliga. Din pacate, nu facem diferentiere intre prieten si tovaras de chef. Relatia de prietenie se bazeaza pe reciprocitate la nivel de perceptie, pe cind tovarasia e la nivel de interes. Sa speram ca in viata dvs. exista cel putin o persoana pe care ati putea-o felicita din tot sufletul in ziua Mondiala a Prieteniei.
«Prieten este persoana care vine, cind toata lumea a plecat» Francois de La Rochefoucauld.
Ziua Mondiala a familiei (15 mai): este intemeiata de Adunarea Generala ONU in 1993. Stabilirea acestei zile chema sa se atraga atentia organizatiilor obstesti la problemele familiilor in societatea contemporana. Familia este considerata celula de baza a societatii umane. Fiecare om tinde sa-si infiinteze o familie cit mai fericita, pentru ca de aici se trage secretul succesului in viata.
Familia, ca elementul de baza al societatii a fost si ramine un depozit al valorilor umane. Gratie acestei are loc formarea unui stat puternic si prosper! Din timpuri stravechi, dupa bunastarea famiilor se aprecia nivelul de dezvoltare al statului.
Ziua Internationala a Barbatului (7 noiembrie): a fost fixata din initiativa d-lui M.Gorbaciov, sustinut de filiala ONU din Viena precum si un sir de alte organizatii internationale. Ziua Barbatilor fiind preconizata pentru prima simbata a lunii noiembrie. Deci sa nu confundam cu ziua Armatei Sovietice, care se celebreaza pe 23 februarie – orice sarbatoare isi are denumirea ei!
Ziua Internationala a Femeii (8 martie): femeia reprezinta partea gingasa a omenirii. Ea este cea, care duce raspundere de fericire si pace intr-o familie, fiind si mama, si sotie, si iubita in acelasi timp.
Ziua Mondiala a Persoanelor in etate (1 octombrie): Declarata prin hotarirea Adunarii Generale ONU din 14.12.1990. Acesta sarbatoare are o insemnatate enorma prin faptul ca accentueaza respectul catre cei in virsta in toate tarile lumii.
Cel care a trecut prin greutatile vietii si are o enorma experinta poate fi un bun povatuitor pentru cei tineri. Iata de ce este absolut necesar sa fim toleranti cu oamenii in etate.
Ziua Mondiala a Imbratisarilor (21 ianuarie): conform traditiei in acesta zi puteti imbratisa pe oricine, chiar persoane necunoscute! Nu se stie aproape nimic despre provinienta acestei sarbatori. Radacinile i se trag din mediul studentesc al tineretului Europei occidentale.
Imbratisarea este un proces absolut inocent, care permite schimbul de energie intre doi oameni. Ar fi ideal sa facem ca imbritisarile sa devina o traditie respectata nu numai pe data de 21 ianuarie.
Ziua Mondiala a Sarutului (6 iunie): este cea mai romantica zi a anului, care ar putea sa concureze chiar cu ziua indragostitilor. Si absolut legal! Ideea vine de la Britanici. Douazeci de ani in urma Ziua Mondiala a Sarutului a fost afirmata si de catre ONU. In unele orase de Ziua Sarutului se organizeaza festivitati de nivel inalt.
Ziua Internationala a Indragostitilor (14 februarie): Cea mai frumoasa si bine cunoscuta zi a anului! Nu se stie ce ne facem fara dragoste! Din ea reiese celelalte sarbatori, datorita ei se bucura inimile noastre. Vom iubi cit traim!
4 Mai - ziua râsului
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu