ALIMENTATIA IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA - GRUPA B

GRUPA B

In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la
grupa B :

Caracteristicile grupei sanguine B.
Recomandari pentru controlul greutatii pentru grupa B .
Recomandari generale pentru dieta grupei sanguine B.
Alimente foarte benefice si alimente care ar trebui evitate pentru grupa B.


CARACTERISTICILE GRUPEI B - NOMADUL

EchilibratSistem imunitar puternic Tract digestiv tolerant Consumator de produse lactate Optiunile cele mai flexibile privind dieta Raspunde cel mai bine la stres prin creativitate Necesita un echilibru intre activitatea fizica si mentala pentru a se mentine suplu si activ

Recomandari pentru controlul greutatii

Exista asemanari intre Grupa B si Grupa O in privinta reactiei la glutenul din griu care determina incetinirea metabolismului. Daca mincarea nu este eficient digerata si nu este folosita drept “combustibil” pentru nevoile energetice ea se depoziteaza sub forma de grasime. Pesoanele cu grupa B isi pot controla cu usurinta greutatea aplicind dieta specifica acestei grupe deoarece nu intimpina nici o bariera fiziologica cum ar fi problemele homonale sau digestive(asa cum se intimpla cu grupa O)
  • Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa B : porumb, griu, linte, arahide, semintele de susan. Aceste alimente afecteaza buna functionare a metabolismului ducind la oboseala, retentie hidrica si hipoglicemie. Deci persoanele care au grupa B si doresc sa slabeasca trebuie sa evite cu siguranta griul si produsele derivate.
  • Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa B : legume verzi, carne slaba, ficat, produse lactate(cu continut mic de grasimi), oua, ceai de lemn dulce.


Recomandari generale pentru dieta grupei B

Grupa sanguina B se aseamana in multe privinte cu grupa sanguina O. Oamenii care au grupa B sunt in general rezistenti si ageri capabili sa reziste la multe dintre cele mai severe boli caracteristice epocii moderne cum ar fi cardiopatiile si cancerul. Chiar si atunci cind contracteaza aceste boli ei le vor supravietui aproape sigur. Persoanele cu grupa B sunt predispuse mai degraba la tulburari rare cum ar fi : scleroza multipla, sindromul de oboseala cronica. B vine de la balanta. Dieta grupei B este echilibrata si complexa incluzind o mare varietate de alimente. Reprezinta cea mai buna combinatie dintre regnul animal si cel vegetal. O alimentatie sanatoasa pentru grupa B trebuie sa includa: carne rosie, peste, lactate, legume si fructe.
Pentru grupa B se recomanda in special evitarea carnii de pui . Este preferabil sa consumi carne rosie mai ales miel si iepure. Carnea de vita sau de curcan poate fi consumata in cantitati moderate. Este bine sa eviti carnea de porc. Alimentele marine sunt foarte benefice , in special pestii oceanici de apa adinca(codul si somonul) precum si pestii cu carne alba. Alimentele marine reprezinta surse excelente de proteine de calitate si uleiuri nutritive. Evitati toate crustaceele; crabi, homari, creveti. Grupa B este singura grupa sanguina pentru care produsele lactate sunt foarte benefice.
Uleiul de masline se recomanda pentru digestie si eliminarea deseurilor din organism. Cerealele care trebuie evitate sunt griul si porumbul si secara deoarece incetinesc metabolismul si favorizeaza retentia apei, depozitarea grasimilor si oboseala. O alternativa benefica o reprezinta orezul.
Legumele (in special cele cu frunze verzi) sunt foarte nutritive si benefice din acest motiv se recomanda cit mai des(3-5 portii pe zi). Eliminati complet rosiile din dieta dvs. Grupa B tolereaza aproape toate fructele in special ananasul, strugurii, bananele si prunele. Este bine sa consumi in fiecare dimineata la sculare un suc intaritor(fructe sau legume) benefic pentru sistemul imunitar si digestiv. Plantele benefice pentru grupa B sunt : ginseng , ginkgo biloba, menta, ghimber si macese. Bauturile benefice sunt : ceai verde, ceaiuri de plante, apa si sucuri naturale. Pentru maximizarea performantelor este bine sa eviti sau sa consumi in cantitati foarte mici cafea, vin sau bere. Inlocuieste cafeaua cu ceai verde care contine cofeina si creste imunitatea. Bauturile alcoolice distilate sunt interzise.
Personalitatea oamenilor cu grupa B se caracterizeaza prin echilibru si armonie. Ei nu se simt inclinati spre povocari si confruntari. Sunt capabili sa inteleaga puncul de vedere al altora. Pentru grupa B accentul se pune pe echilibrarea starilor fiziologice si emotionale.
Tabelul cu alimente benefice si cu alimentele de evitat-gr. B
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice" sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.
ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Carne rosie slaba
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
2-3 ori pe saptamina
Miel, oaie, iepure, vinat
Neutre: vita, vitel, ficat, curcan
Costita, inima, porc
Carne pasare
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
0-3 ori pe saptamina
Nu se recomanda carnea de pui
Pui, rata, gisca
Alimente marine
120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
Cod, platica, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, calcan, pastrav, sturion, icre(caviar)
Ansoa, scoici, crab, homar, midii, caracatita, stridii, creveti, baracuda, somon afumat
Lapte, Iaurt    
100-200 ml.
2- 5 ori pe saptamina
Lapte degresat, iaurt, kefir, brinza, mozzarela
inghetata
Brinzeturi  
60 gr.
3-5 ori pe saptamina




Oua
1 ou
3- 4 ori pe saptamina


Uleiuri si grasimi
4 - 6 linguri
pe saptamina
Ulei de masline
Ulei de porumb, ulei de arahide, ulei de floarea soarelui
Nuci si seminte
6-8 nuci
2-5 ori pe saptamina
Neutre: migdale, castane, nuci
Alune, fistic, arahide, unt de arahide, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac
Legume uscate
1 ceasca sub forma uscata
2-3 ori pe saptamina
Fasole mare
Neutre: fasole verde, mazare, fasole aramie, fasole alba
Linte, mazare neagra
Legume
O ceasca de legume crude sau inabusite
3-5 ori pe zi
Sfecla, varza, morcovi, conopida, broccoli, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, ardei, cartofi
Avocado, porumb, dovleac, rosii, masline, ridichi, tofu, anghinare
Cereale
1 ceasca sub forma uscata
2-4 ori pe saptamina
Mei, faina de ovaz, faina de orez, orez expandat, prajituri de orez
Neutre: piine fara gluten, piine din faina de soia
Fulgi de porumb, faina de porumb, griu, tarite de griu, secara, cereale combinate, orz
Piine
1 felie pe zi




Paste fainoase
1 ceasca sub forma uscata
2-4 ori pe saptamina


Fructe
90-150 gr.
3-4 ori pe zi
Banane, ananas, struguri, prune, papaya
Nuca de cocos, curmale, rodii
Sucuri naturale  
250 ml.
2-3 ori pe zi
Varza, struguri, ananas, papaya
rosii
Apa
2 litri pe zi




Ceaiuri de plante
1-2 cani pe zi
Ginseng, ghimber, patrunjel, macese, salvie, menta, frunze de zmeura
Aloe, gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului
Mirodenii si condimente
Asezonarea salatelor si mincarurilor.
Ardei rosu, curry, ghimber, hrean, patrunjel
Piper, ketchup, amidon de porumb, scortisoara, gelatina, tapioca
Bauturi
Cantitati mici din bauturile permise
Ceai verde
Neutre: bere, vin, cafea
Bauturi alcoolice distilate, sifon, bauturi racoritoare sintetice
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice" sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu