Almost incredible



”The Living Camera”

Britanicul Stephen Wiltshire s-a născut pe 24 aprilie 1974 și, la vârsta de 3 ani, s-a constatat că e mut, fiind diagnosticat și cu autism. În același an, tatăl lui a murit într-un accident de motocicletă. The End? Dimpotrivă, doar începutul unei lupte fascinante cu destinul și neșansa.

La 5 ani a fost înscris la școala Queensmill din Londra, unde s-a arătat interesat de desen. Iar prin desen a început să comunice. De la 9 ani, tot cu ajutorul desenului, a început să învețe să vorbească, iar în 1987, i-a apărut primul volum, ”Drawings”, cu lucrările lui. Între 1995 și 1998 a urmat Școala de Artă din Londra.

În 2005 a realizat o primă performanță uluitoare, un desen panoramic, de sus, al metropolei Tokyo. Era începutul unei serii fabuloase, continuate cu Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid ori Dubai. Singura sursă de inspirație este zborul cu elicopterul pe deasupra orașului, pe care apoi îl desenează din memorie. Priviți filmulețul cu o astfel de demonstrație. Apoi, de fiecare dată când ceva vi se pare imposibil de realizat, gândiți-vă la Stephen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu