Alimentatia sanatoasa!

Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in
domeniul nutritiei si al sanatatii. Este o usurare sa aflam adevarul dupa atatea si atatea studii conflictuale despre nutritie.

1. Japonezii consuma foarte putine grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.
2. Mexicanii consuma multe grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.
3. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.
4. Italienii beau mult vin rosu si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.
5. Nemtii beau foarte multa bere, consuma foarte multi carnati si grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat americanii.

CONCLUZIA:

Mancati si beti tot ce vreti. Se pare ca faptul ca vorbiti engleza e ceea ce va omoara.

Metoda logica de vanat.....


Metoda logica de vanat crocodili:

Materiale necesare: un sezlong, un volum de poezie contemporana, o luneta, o penseta si o cutiuta.

Mod de operare: te duci pe malul Nilului, sau unde stii tu ca sunt crocodili, te intinzi pe sezlong, iei volumul de poezie tanara si te apuci sa citesti. Fiind poezie tanara, adormi imediat. Crocodilul te vede si-si zice: “Hopa! Micul dejun.” Se apropie si da sa te manance, moment in care observa volumul de poezie contemporana si, curios, incepe sa-l rasfoiasca. Fiind poezie tanara, adoarme imediat. Tu, care-ai adormit inaintea lui, logic, te si trezesti inaintea lui. Iei luneta, o tii invers si te uiti la crocodil. Iei penseta si-l pui in cutiuta.


Metoda logica de vanat iepuri:

Materiale necesare: o caramida, un morcov si un pumn de piper.

Mod de operare: te duci in padure si pui caramida intr-un loc deschis, unde poate fi observata cu usurinta. Peste caramida asezi morcovul, iar peste morcov presari piperul. Apoi, te ascunzi in desis. Iepurele vine, vede morcovul, da sa-l manance, inspira piperul, stranuta si se da cu capul de caramida.


Metoda logica de vanat ursi:

Materiale necesare: un cub mare de gheata, o oglinda mare si un sac de faina.

Mod de operare: Iei toate materialele si le duci in padure. Sprijini oglinda de un copac, pui cubul de gheata langa oglinda, apoi iei sacul de faina in spinare si te sui in copac. Ursul vine, vede oglinda si, curios, se admira. Ursul isi pipaie pectoralii si gandeste: “Ce muschiulos sunt!” Apoi isi va pipai blana, spunandu-si: “Doamne, ce blana matasoasa am!” In timpul asta, tu, care esti in copac, chiar deasupra lui, il picuri cu faina pe spate, pentru ca el nu-i atent. Ursul se va intoarce putin cu spatele si se va admira: “Mama, ce fese tari am! Sunt mandria acestei paduri!” In timpul asta, ii dai cu faina pe burta, ca nu-i atent. Ursul se va intoarce din nou cu fata la oglinda si va observa ca e alb complet. “Te pomenesti ca sunt urs polar”, va gandi el. In momentul ala, va observa si cubul de gheata: “E clar. Sunt urs polar! Si, daca sunt urs polar, logic sa stau pe gheata.” Ursul se va aseza cu fundul pe cubul de gheata. Nefiind urs polar, va raci. Dupa ce raceste, il prinzi mult mai usor.

Inima


Intr-o zi, un tanar s-a oprit in centrul unui mare oras si a inceput sa le spuna trecatorilor ca are cea mai frumoasa inima din imprejurimi. Nu dupa multa vreme, in jurul lui s-a strans o mare multime de oameni si toti ii admirau inima, care era intr- adevar perfecta. Nu vedeai pe inima lui nici un semn, nici o fisura. Da, toti au cazut de acord, ca era cea mai frumoasa inima pe care au vazut-o vreodata.

Tanarul era foarte mandru de inima lui si nu contenea sa se laude singur
cu ea. Cand, deodata, de multime s-a apropiat un batranel. Cu glas linistit, el a rostit ca pentru sine:

- Si totusi, perfectiunea inimii lui nu se compara cu frumusetea inimii mele!

Oamenii din multimea stransa in jurul tanarului au inceput sa-si intoarca privirile spre inima batranelului. Pana si tanarul a fost curios sa vada inima ce indraznea sa se compare cu inima lui.

Era o inima puternica, ale carei batai ritmate se auzeau pana departe. Dar era plina de cicatrice, locuri unde bucati din ea fusesera inlocuite cu altele care nu se potriveau chiar intru totul, liniile de unire dintre bucatile straine si inima batranului fiind sinuoase, chiar colturoase pe alocuri. Ba, mai mult, din, loc in loc, lipseau bucati intregi din inima concurenta, rani larg deschise, inca sangerande.

“Cum poate spune ca are o inima mai frumoasa?”, isi sopteau uimiti oamenii.

Tanarul, dupa ce examinase atent inima batranelului, si-a ridicat privirea si i-a spus razand:
- Cred ca glumesti, mosnege. Priveste la inima mea - este perfecta! Pe cand a ta este toata o rana, numai lacrimi si durere.

- Da, a spus bland batranelul. Inima ta arata perfect, dar nu mi-as schimba niciodata inima cu inima ta. Vezi tu, fiecare cicatrice de pe inima mea reprezinta o persoana careia i-am daruit dragostea mea - rup o bucata din inima mea si i-o dau omului de langa mine, care adesea imi da in schimb, o bucata din inima lui, ce se potriveste in locul ramas gol in inima mea. Dar pentru ca bucatile nu sunt masurate la milimetru, raman margini colturoase, pe care eu le pretuiesc nespus de mult, deoarece imi amintesc de dragostea pe care am impartasit-o cu cel de langa mine. Uneori am daruit bucati din inima mea unor oameni care nu mi-au dat nimic in schimb, nici macar o bucatica din inima lor. Acestea sunt ranile deschise din inima mea, gaurile negre - a-i iubi pe cei din jurul tau implica intotdeauna un oarecare risc. Si desi aceste rani sangereaza inca si ma dor, ele imi amintesc de dragostea pe care o am pana si pentru acesti oameni; si, cine stie, s-ar putea ca intr-o zi sa se intoarca la mine si sa-mi umple locurile goale cu bucati din inimile lor. Intelegi, acum, dragul meu, care este adevarata frumusete a inimii? – a incheiat cu glas domol si zambet cald batranelul.

Tanarul a ramas tacut deoparte, cu obrazul scaldat in lacrimi. S-a apropiat apoi timid de batranel, a rupt o bucata din inima lui perfecta si i-a intins-o cu maini tremurande. Batranul i-a primit bucata pe care a pus-o in inima lui. A rupt, apoi, o bucata din inima brazdata de cicatrice si a “completat” inima tanarului. Se potrivea, dar nu perfect, pentru ca marginile erau cam colturoase.

Tanarul si-a privit inima, care nu mai era perfecta, dar care acum era mai frumoasa ca niciodata, fiindca in inima candva perfecta pulsa de-acum dragoste din inima batranelului. Cei doi s-au imbratisat, si-au zambit si au pornit impreuna la drum.

Cat de trist trebuie sa fie sa mergi pe calea vietii cu o inima intreaga in piept. O inima perfecta, dar lipsita de frumusete...

Inima ta cum este???????? O poti imparti cu altii?

Coloane din bazalt


In geologie simetria este rara, si, acolo unde apare starneste uimire. La Giant's Causeway - in traducere "Poteca Uriasului" - natura si-a demonstrat din plin "geniul" matematic, cizeland circa 40.000 de coloane de bazalt cu multifatete, stranse laolalta aidoma unui manunchi gigantic de creioane hexagonale. Acestea sunt rezultate in urma unor eruptii vulcanice foarte vechi. Situl este situat pe coasta nordica a Irlandei de Nord, fiind considerat a patra minune naturala a Marii Britanii.
Insa situl vulcanic cu coloane de bazalt, inclus pe lista Patrimoniului Universal UNESCO, este pe punctul de a cadea victima incalzirii globale. Potrivit unui raport al organizatiei britanice National Trust, care administreaza zona, locul este amenintat de cresterea nivelului apei si de eroziunea de coasta.

Studiul avertizeaza ca, spre sfarsitul acestui secol, portiuni ale sitului geologic vor ramane sub apa marii aproape toata perioada iernii. Totodata, pana in 2080, Giant's Causeway va suferi eroziuni profunde, iar turistii nu vor mai avea acces in zona decat daca vor fi construite rute speciale. Pe termen mediu, intre 2050 si 2080, multe dintre faimoasele coloane de bazalt vor ajunge sub apa.

Curiozitati despre lume


Indientii olmec din antica Mesoamerica credeau ca aduce ghinion ca mama sa-si creasca propriul copil. De aceea isi schimbau copiii intre ei sau ii vindeau.


Unul dintre cantecele pe care copiii il invata la ora de limba engleza este “Old McDonald”. Omul chiar a existat insa povestea lui este tragica. Acesta si-a ucis sotia dupa care s-a sinucis.


Muzicianul de jazz/rock Frank Zappa a murit inainte sa-si poata duce la indeplinire visul de a inregistra un album sub apa.


Bucatile de piatra care odata formau nasul faimosului Sfinx sunt pastrate intr-un depozit in Sicilia.


Hammurabi, regale Babiloniei (1792-1750 i.Hr.), se pare ca avea probleme cu vederea. Este reprezentat in picturile murale purtand o versiune primitiva a monoclului.


Aztecii au inventat rinoplastia.


Contrar credintei populare, cimpoaiele isi au originea in India.


Pablo Picasso a realizat multe dintre capodoperele sale purtand nimic altceva decat un sort si sandalele preferate. Numele complet al artistului plastic spaniol fiind Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso Lopez.


Faimosul explorator italian Marco Polo nu a invatat niciodata sa inoate.


Sotronul a fost inventat ca o bataie de joc la adresa obiceiurilor de inmormantare catolice.


Armata Americana cheltuie mai multi bani pe prezervative decat pe gloante pentru trupele din Coreea de Sud.


English Heritage, organizatia care administreaza Stonehenge, era pe cale sa vanda situl arheologic unui conglomerat japonez in timpul unei crize bugetare din anii ’80.


Nu exista echivalent pentru cuvantul "ieri" in limba eschimosilor.


Cuvantul "dictionar" nu a fost inclus in primul dictionar.


Dromaderul poate sa mearga in linie perfect dreapta cu ochii inchisi pe o portiune de sute de kilometri.


Albert Einstein nu-si putea retine propriul numar de telefon.


Cea mai mare bucata de aur a fost gasita in Antarctica, insa legile internationale interzic mineritul pe acest continent.


Isaac Newton refuza sa manace cu lingura.


Galileo Galilei bea cate un pahar de sange pe zi inainte sa se duca la culcare.


Primul ziar a fost printat pe matase.


Obiceiul ca capitanul navei sa se scufunde odata cu corabia isi are originea de la marinarii fenicieni.


Canibalii amarekaire din Peru au 17 retete diferite de a gati capul omenesc.


Ernest Hemingway a scris primul capitol din "Batranul si marea" stand la toaleta.


Michelangelo si-a inscrustat autoportretul in parul statuii David.


Luptatorii de sumo profesionisti platesc impozit in functie de greutatea lor.


Arhimede si-a gasit sfarsitul tragic in mainile unor soldati romani beti. Dupa ce l-au fortat sa-si taie si sa-si manance propiul nas, l-au fiert de viu in ulei de masline.


Semintele de susan erau atat de apreciate in Evul Mediu incat in unele parti ale lumii valorau echivalentul greutatii lor in aur.

Istoria zilei pacalelilor

Despre originea Zilei pacalelilor nu exista dovezi clare in istorie, si ceea ce stim astazi despre aceasta sarbatoare poate sa fie de fapt tot doar o pacaleala foarte bine elaborata.
Cel mai veche referire la aceasta zi se pastreaza din 1582, in Franta. Pana atunci, anul nou se sarbatoarea timp de opt zile, incepand cu 25 martie si culmina pe 1 aprilie. Insa in acel an s-a trecut la calendarul gregorian si Anul Nou a fost mutat pe 1 ianuarie.
Cum in acea vreme vestile circulau extrem de lent, unii oameni nu au aflat despre schimbarea calendarului sau altii au refuzat sa-l accepte, si astfel au continuat sa sarbatoreasca noul an pe 1 aprilie. Toti acestia au fost porecliti de catre cei care erau deschisi schimbarii si trecusera la noul calendar, ca fraieri, devenind in scurt timp subiectul glumelor si farselor. Cu trecerea timpului, intreaga lume a trecut la noul calendar, insa nimeni nu a vrut sa renunte la ocazia de a face farse celor apropiati, asa ca, in fiecare an, de 1 aprilie, au continuat sa faca glume unii pe seama altora.
Farse banale, cum ar fi sa schimbi alarma de la ceas sau sa pui sare in cafea in loc de zahar, dar si glume elaborate, facute chiar public, unele avand consecinte nebanuite. Cea care a facut istorie este recolta de spaghete elvetiene, fiind una dintre cele mai faimoase farse facute vreodata. In 1957 in timpul programului TV de stiri din Marea Britanie, Panorama, o emisiune foarte respectabila a fost prezentat un material despre recolta de spaghete din acel an din Elvetia, care depasise toate asteptarile. Parand ca prezinta un material foarte bine documentat, Richard Dimbleby, moderatorul emisiunii, vorbea despre modul in care se recolteaza spaghetele in Elvetia, si cat de mult se diferentiaza de cel din Italia, despre motivele pentru care in acel an productia era atat de bogata, dand vina pe un asa-numit gandac al spaghetelor, despre cum spaghetele cresc in copaci, si daca au marimi uniforme sau nu. Comentariul sau era acompaniat de imagini cu o familie de fermieri care recolta spaghete din copaci.
Cu toate ca aceasta stire a fost difuzata doar o data, si doar pe 1 aprilie, in saptamanile care au urmat redactia a primit nenumarate scrisori de la oameni care vroiau sa afle mai multe despre cultivarea spaghetelor si cum ar putea sa le planteze si ei in propriile gradini. Realizatorii emisiunii nu au pus capat farsei nici atunci, ci au raspuns scrisorilor in genul urmator: asezati intr-o cutie cu suc de rosii spaghetele, dupa care ingropati cutia in pamant langa un copac, si rugati-va sa aveti recolta anul asta.
Acum ne intrebam cum a fost posibil ca aceste bazaconii sa fie crezute de catre telespectatori. Trebuie sa avem in vedere ca in anii '50 spaghetele erau vazute ca ceva exotic despre care nu se stia mai nimic. Chiar si directorul general al BBC Ian Jacob, a fost pacalit de acesta farsa. Cel care a avut acesta idee a fost un cameraman al emisiunii Panorama, Charles de Jaeger, dupa ce si-a adus aminte cum invatatoarea a ras de el in fata clasei cand a spus ca el crede ca spaghetele cresc in copaci.

Rezolvarea crizei

E august, un mic oras pe malul marii ..., in plin sezon, ploua torential de citeva zile, orasul arata de parca ar fi parasit.
Toti au datorii si traiesc din credite.

Din fericire vine un rus bogat la un mic hotel cochet. Vrea o camera. Pune o bancnota de 100$ pe masa receptionerului si se duce sa vada camerele.
Seful hotelului ia repede bancnota si se duce repede sa plateasca datoriile la macelar.
Acesta ia bancnota si se duce repede sa-si plateasca datoria la crescatorul de porci.
Acesta la rândul lui se grabeste sa-si plateasca datoriile la cel ce-i livreaza furaje pt. porci.
Cel cu furajele insfaca bancnota si alearga la prostituata pe care nu o mai platise demult. In timpurile astea de criza pina si ea ofera servicii pe datorie!
Prostituata ia bancnota in mina si se grabeste spre hotel, unde fusese cu clientii ultimele dati si unde ramasese datoare.

In acest moment coboara rusul, dupa ce a inspectat camerele, spune ca nici o camera nu-i place, isi ia bancnota si paraseste orasul.

Nimeni nu a cistigat ceva, insa intregul oras traieste acum fara datorii si priveste optimist in viitor!

Simturile unui nou nascut

VEDEREA. Nou nascutul vede clar ceea ce se afla la 30 cm de ochii lui. Un bebelus la care scoatem limba face la fel. Bebelusul fixeaza cu privirea. El este atras mai ales de figuri, de ceea ce se misca si de culorile contrastante. Bebelusii care sug isi privesc mama in ochi. Privirea este un mod de comunicare precoce intre mama si copil. Cand bebelusul priveste un obraz care se apropie de el, este stimulat pe plan vizual, dar in acelasi timp de modificarea caldurii, miros si de intonatia vocii.

AUZUL. Nou nascutul aude toate zgomotele. El cunoaste vocea mamei sale inca din timpul sarcinii. Zgomotele il calmeaza pe bebelus, vocile in mod special, mai ales daca este vorba de vocea unei femei, sau, si mai bine, despre vocea mamei. Bebelusii se orienteaza de preferinta spre sunetul unei voci dulci. Depistarea surditatii este realizata sistematic in timpul primei saptamani de viata.

MIROSUL. Nou nascutul simte mirosurile. In cursul unor anumite experiente, plasat in mijlocul unor tampoane imbibate cu mirosuri diferite, el se indreapta, prin tarare, spre tampoanele impregnate cu mirosul mamei sale. Mamele sunt chiar sfatuite sa nu isi schimbe parfumul ca sa nu deruteze copilul.

GUSTUL. Bebelusul se obisnuieste cu un anumit tip de lapte. Trecerea de la laptele matern la un altul, sau de la laptele matern la cel artificial este uneori imposibila. Nou nascutul cunoaste gusturile: dulce, sarat, acru, amar. El are in general o anumita preferinta pentru alimentele indulcite si se stramba daca i se pune sare pe limba.

PIPĂITUL. Sensibil la mingaieri, care il calmeaza si il linistesc, copilul cunoaste modul in care este purtat de mama sa. Alaturi de ea el se calmeaza imediat. Cand i se scot hainele si este in pielea goala, incepe sa planga. Poate credeti ca e din cauza ca ii este frig, dar el plange si in camere supraincalzite. Acest gen de plans se datoreaza sentimentului de nesiguranta pe care il resimte cand, dezbracat, copilul nu mai simte hainutele sau scutecele.

ZAMBETUL. La inceput este spontan si reflex. Si bebelusii orbi surad. Nou nascutul zambeste in somn. Surasul relational apare la sfarsitul primei luni. El este declansat de voci, de figuri, de mangaieri si nu este selectiv. Bebelusul zambeste oricui ii vorbeste dragut. In schimb, mai tarziu, in perioada lunii a opta, bebelusul surade numai figurilor cunoscute si in special, mamei sale. Bebelusii surad mai mult cand se raspunde la surasul lor, si sunt luati in brate, mangaiati, li se vorbeste sau li se zambeste. Tendinta lor de a surade se diminueaza daca nu li se raspunde. Surasul este, pana la zece luni unul dintre principalele semne ale satisfactiei bebelusului.

GANGURITUL. Apare in jurul celei de-a cincea saptamani. Aceasta forma de comunicare orala este cu desavarsire mai apreciata decat strigatele. La fel ca si surasul, ganguritul este mai intens cand i se raspunde. Se poate, inca din luna a doua sa se discute cu bebelusul prin imitarea reciproca a sunetelor. Pentru aceasta, vocea mamei este mult mai eficace decat celelalte. Cu cat cei din jur converseaza, mai mult cu bebelusul, cu atat mai mult acesta imita sunetele si isi mareste repertoriul vocal. Se considera ca bebelusul de trei luni dispune de 75 de sunete pe care le produce in diferite momente, cand se joaca, sau cand este singur in patul sau, cand doarme sau cand este scos la plimbare.

Igiena...

Data viitoare cand va spalati pe maini si apa e un pic mai rece decat v-ati dori, comparati situatia cu modul in care se spalau englezii prin anul 1500. Nuntile aveau loc in general in luna iunie, pentru ca singura baie din an se facea in luna mai si in prima luna a verii viitorii soti inca miroseau acceptabil. Oricum, corpul era deja imbibat de “miresmele” transpiratiei si ca sa mascheze cat de cat mirosul neplacut, miresele purtau in brate un buchet de flori (de aici a ramas obiceiul buchetului purtat de mireasa!); “Cada” era, de fapt, un butoi mare, plin cu apa calda. Stapanul casei avea privilegiul de a se imbaia primul, in apa curata. In aceeasi apa urmau la spalat, rand pe rand, fiii si restul persoanelor de sex masculin din familie. Apoi venea randul femeilor si, la sfarsit, al copiilor, in ordinea descrescatoare a varstelor. In final, apa era atat de murdara, incat puteai pierde un bebelus prin ea. De atunci dateaza la britanici vorba “Nu arunca pruncul odata cu apa in care te-ai spalat”. Regina Elisabeta I a Angliei a ramas celebra si prin urmatoarea declaratie, facuta cu mandrie: “Fie ca e nevoie sau nu, eu o data la trei luni ma spal!”

“Ploua cu pisici si caini”....

Casele erau acoperite cu snopi de paie sau coceni, fara scanduri dedesubt. Acoperisul casei era singurul loc in care animalele se puteau adaposti de frig. Drept pentru care cainii, pisicile si alte vietati mai mici (soareci, gandaci, etc.) se cuibareau in paiele care acopereau casa. Cand ploua, paiele deveneau alunecoase si animalele cadeau uneori direct peste oameni. In acea perioada a aparut zicala “Ploua cu pisici si caini”. Adapostirea animalelor in acoperis a fost si motivul pentru care s-a inventat baldachinul. Insecte sau diverse materii fecale puteau murdari asternutul la orice ora. Cineva a avut geniala idee de a intinde deasupra patului un cearsaf, pentru protectie...

Pragul...

Bogatasii isi faceau podeaua casei din dale de piatra, care deveneau alunecoase pe vreme umeda. Pentru marirea aderentei in timpul mersului, se presara prin casa pleava. Reimprospatate succesiv, straturile de pleava amestecata cu apa atingeau uneori grosimi apreciabile. La deschiderea usii de la intrare, exista pericolul ca amestecul de pleava cu apa sa curga afara din casa. Problema a fost rezolvata prin inventarea pragului.

Rosiile sunt otravitoare....

Pe vremea aceea, in fiecare bucatarie exista un cazan metalic mare, atarnat deasupra focului, pentru gatit. Carnea era destul de rara, asa ca oamenii mancau mai mult fiertura de legume. In zeama ce ramanea de seara se adaugau a doua zi apa si legumele si tot asa. Astfel, o parte din mancare ajungea sa fie veche de saptamani. Cei mai instariti mancau din vase realizate dintr-un aliaj care continea si plumb, pentru ca acesta putea fi prelucrat mai usor. Alimentele acide dizolvau plumbul, care ajungea in organism si provoca otravirea sau chiar moartea. Din aceasta cauza, rosiile au fost considerate in urmatorii 350 de ani ca fiind otravitoare.

Farfurii din coaja de paine...

Saracii mancau din niste bucati de lemn scobite, care tineau loc de farfurii. Vasele se mai faceau si din paine foarte veche, din care se scotea miezul si care rezistau cateva mese bune. Ambele variante de “farfurii” nu erau spalate niciodata dupa folosire. De aceea, se intampla des ca vasele sa faca viermi. Painea se impartea intre membrii familiei, in functie de statutul fiecaruia. Cei care munceau capatau coaja inferioara, din partea de jos a painii, restul familiei - partea din mijloc, mai mult miez - iar oaspetii primeau coaja superioara.

Priveghiul...

Pentru baut rachiu sau whisky erau folosite cesti din plumb. Combinatia alcool - plumb fiind atat de toxica incat ii scotea pe multi din uz pentru cateva zile. Chefliii gasiti intinsi pe marginea drumului erau considerati morti si pregatiti pentru inmormantare. Inainte insa de a fi ingropati li se mai dadea o sansa - erau asezati pe masa din bucatarie timp de cateva zile. Asteptind ca "mortul" sa-si revina - ceea ce se intampla de multe ori - rudele si prietenii mancau si beau in jurul mesei. Asa a aparut obiceiul priveghiului.

Salvat de clopotel...

Cei care din greseala erau ingropati de vii erau salvati de un clopotel. Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci.. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort “proaspat”. La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dandu-si seama ca unii semeni de-ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana “mortului” era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba “saved by the bell” (“salvat de clopotel”).

Citate

„Pentru orice realizare primul pas este Curajul!!” Goethe
„Inteleptul care se infurie inceteaza sa fie intelept.” Sun Tzu
„Orice reclama contine povesti in proportie de 85%, plus un comision de 15%.” Fred Allen
„Parvenit este omul care a reusit sa ajunga primul acolo unde toata lumea vrea sa ajunga.” Jean Rigaux
„Toate ideile au fost descoperite inainte, problema e sa ne gandim la ele din nou.” Goethe
„Este mai usor sa dezintegrezi un atom decat o prejudecata.” Albert Einstein
„Stiinta si puterea omului sunt unul si acelasi lucru.” Francis Bacon
„Omul stie mai multe decat intelege.” Alfred Adler
„Orice as explora, gasesc urmele unui poet care a fost acolo inaintea mea.” S. Freud
„Cuget, deci exist.” Rene Descartes
„Nu exista tortura mai nemarginita pentru om ca propriile ganduri.” John Webster
„Cuvantul a fost dat muritorilor de rand pentru a-si transmite gandurile, iar inteleptilor pentru a si le ascunde.” Robert South
„Frumusetea nu este un atribut al lucrurilor in sine. Exista doar in mintea celor care le contempla.” David Hume
„Cei care au mult de nadajduit si nimic de pierdut vor fi intotdeauna periculosi.” Edmund Burke
„Si in fond, ce este o minciuna? Adevarul mascat....” Lord Byron
„Viata este arta de a trage concluzii suficiente din premize insuficiente.” Samuel Butler
„Experienta este numele pe care fiecare il da propriilor greseli.” Oscar Wilde
„Ceea ce oamenii doresc de fapt, nu este cunoasterea, ci certitudinea.” Bertrand Russel
„Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele.” George Orwell
„Viata este un vis, dar a visa nu inseamna a trai.” Constantin Huygens
„Tristetea este trecerea omului de la o mai mare la o mai mica desavarsire.” Baruch Spinoza
„Iluziile pierdute sunt adevaruri descoperite.” Multatuli
„Singura prietenie de pret este cea care s-a nascut fara motiv.” Arthur van Schendel
„Oamenii sunt in acelasi timp ei insisi si contrariul lor.” Francois Clement
„A trai, aceasta ia prea mult timp oamenilor.” Jaroslav Iwaszkiewicz
„Este foarte periculos sa traiesti. Cine traieste, moare.” Stanislaw Jerzy Lec
„Un prost nu spune lucruri inteligente, dar un om inteligent spune multe prostii.” Garabet Ibraileanu
„Viata nu trebuie aratata asa cum este, ci asa cum o vezi in vis.” Anton Cehov
„Omul se naste pentru ca intr-o zi sa se nasca un om mai bun.” Maxim Gorki
„Cum ce nu stii e mult mai mult decat ce stii, nu vorbi mult!” Ramon Lull
„Nu e nimic mai trist decat tristetea unui om vesel.” Armando Palacio Valdes
„Este indeajuns sa privesti un lucru cu atentie pentru ca el sa devina interesant.” Eugenio d'Ors
„Daca toata bogatia unui om se afla in mintea sa, nimeni nu va putea sa i-o fure.” Benjamin Franklin
„Moartea nu este decat o schimbare vesnica.” Philip Freneau
„Cinicul nu vede calitatile unui om dar ii descopera imediat defectele.” Henry Ward Beecher
„Exista trei feluri de minciuni: minciunile, minciunile sfinte si statisticile.” Mark Twain
„Admiratie: maniera politicoasa de a recunoaste ca cineva ne seamana.” Ambrose Bierce

Proverbe

„Spune-mi pe cine iubesti sa sa-ti spun cine esti.”
Proverb african
„Sufletele mari au vointa, cele slabe au doar dorinta.”
Proverb chinez
„Cand cineva nu intelege o privire, cu atat mai mult nu va intelege o lunga explicatie.”
Proverb arab
„Un vant favorabil nu poate forma un bun marinar.”
Proverb arab
„Cand ai zece pasi de facut, noua pasi sunt jumatatea drumului.”
Proverb chinez
„Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.”
Proverb turc
„Nu munci atat de mult, ca nu mai ramane timp ca sa castigi bani.”
Proverb evreiesc
„Tinerii nu stiu, iar batranii nu mai stiu.”
Proverb thailandez
„Cine se razbuna trebuie sa sape doua morminte.”
Proverb chinez
„O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara.”
Proverb suedez
„Nu-ti fie teama de risc cand te afli pe o corabie in larg, se poate balansa.” Proverb chinez
„Toti suntem in vizita in acest moment si loc. Suntem doar in trecere. Am venit sa observam, sa invatam, sa crestem, sa iubim si sa ne intoarcem acasa.”
Zicatoare aborigena australiana

SALVARE IN CAZ DE CUTREMUR

Cititi si transmiteti mai departe - v-ar putea salva viata voua si celor dragi!!!
Extras din articolul lui Doug Copp despre "Triunghiul vietii", editat de Larry Linn.

Numele meu este Doug Copp. Sunt seful Salvarii si Managerul pentru dezastre al Echipei Americane Internationale de Salvare (ARTI), cea mai experimentata echipa de salvare.
Informatiile din acest articol vor salva vieti in caz de cutremur. M-am tarat in interiorul a 875 de cladiri prabusite, am lucrat cu echipe de salvare din 60 de tari, am fondat echipe de salvare in mai multe tari si sunt membru a mai multe echipe de salvare din diferite tari. Am fost Expertul Natiunilor Unite in Micsorarea Dezastrelor (UNX051-UNIENET) timp de doi ani. Am lucrat la fiecare dezastru major din lume din 1985, exceptand dezastrele simultane.

In 1996 am facut un film care a demonstrat metodologia mea de supravietuire ca fiind corecta. Guvernul Federal Turc, orasul Istambul, "Universitatea din Istambul", Case Productions si ARTI, au cooperat pentru a filma acest test stiintific. Am prabusit o scoala si o casa cu 20 de manechini inauntru.
Zece manechini s-au "aplecat si acoperit" si 10 manechini i-am folosit in metoda de supravietuire "triunghiul vietii". Dupa ce cutremurul simulat a avut loc, am intrat printre daramaturi si am intrat in
> cladire pentru a filma si a documenta rezultatele. Filmul, in care am practicat tehnicile mele de supravietuire sub conditii direct observabile si stiintifice, relevante pentru prabusirea de cladiri, au aratat ca ar fi fost 0% supravietuitori pentru metodele cu "aplecat si ascuns". Ar fi fost mai probabil 100% supravietuire pentru oamenii care ar fi folosit metoda mea, "triunghiul vietii". Acest film a fost vazut de milioane de telespectatori la televiziunea din Turcia si restul Europei si a fost vazut in USA, Canada si America Latina, pe programul TV RealTV. Prima cladire in care am intrat, a fost o scoala in Mexico City, in timpul cutremurului din 1985. Toti copii erau sub bancile lor. Fiecare copil a fost zdrobit pana la grosimea oaselor lor. Ar fi putut supravietui daca s-ar fi intins jos, langa bancile lor, pe culoarele dintre banci. M-am intrebat de ce copiii nu erau pe culoarele dintre banci. Nu am stiut atunci ca acelor copiii l-i s-a spus sa se ascunda sub ceva stabilit dinainte, cand cladirile s-au prabusit, greutatea tavanelor care au cazut pe obiectele de mobilier, le-au zdrobit pe acestea din urma, lasand un spatiu sau vid langa ele. Acest spatiu este ceea ce eu numesc "triunghiul vietii". Cu cat obiectul e mai mare, cu atat e mai puternic si se va compacta mai putin. Cu cat obiectul se va compacta mai putin, cu atat va fi mai mare vidul (golul) si cu atat mai mare probabilitatea ca persoana care foloseste acest
gol pentru siguranta nu va fi ranita. Data viitoare cand priviti cladiri prabusite, numarati "triunghiurile" pe care le vedeti formate. Sunt peste tot. Este cea mai comuna forma pe care o vei vedea
intr-o cladire prabusita. Sunt peste tot. Am antrenat Departamentul de Pompieri din Trujillo (populatia de 750.000) cum sa supravietuiasca, sa aiba grija de familiile lor si sa-i salveze pe altii in caz de cutremur.
Seful salvarii din Dpartamentul de Popieri din Trujillo este profesor la Universitatea Trujillo. M-a insotit peste tot. Si-a dat declaratia personala: "Numele meu este Roberto Rosales. Sunt seful salvarii din Trujillo.. Cand aveam 11 ani, am fost prins inauntrul unei cladiri prabusite. Aceasta situatie a aparut in timpul cutremurului din 1972, care a omorat 70.000 de oameni. Am supravietuit in "triunghiul vietii", care a existat langa motocicleta fratelui meu. Prietenii mei, care au nimerit sub pat si sub mese,
au fost zdrobiti si omorati. (da mai multe detalii, nume, adrese, etc.). Sunt exemplul viu al "tiunghiului
vietii". Prietenii mei sunt exemplul "aplecat si acoperit".

DOUGG COPP sfatuieste:

1) Oricine care pur si simplu "se apleaca si se acopera" cand cladirile se prabusesc, este zdrobit si ucis. De fiecare data, fara exceptie. Oamenii care se pun sub obiecte, ca birouri sau masini, sunt intotdeauna
zdrobiti.

2) Cainii, pisicile si copii mici sunt uneori in mod natural ghemuiti in pozitia fetala. Si tu ar trebui sa faci la fel in caz de cutremur. Este un instinct de supravietuire natural. Poti supravietui intr-un mic gol. Du-te langa un obiect, langa o canapea, langa un obiect mare si voluminos, care se va comprima intr-o oarecare masura, dar care va lasa un gol langa el.

3) Cladirile din lemn sunt cele mai sigure cladiri in timpul unui cutremur. Motivul este simplu: lemnul este flexibil si se misca cu forta cutremurului. Daca acea cladire din lemn se prabuseste, sunt create mari goluri de supravietuire. De asemenea, cladirile din lemn au mai putina greutate concentrata care
se poate prabusi. Cladirile din caramizi se vor sparge in caramizi individuale. Caramizile vor cauza multe rani, dar mai putine trupuri zdrobite decat lespezile din beton.

4) Daca esti in pat, pe timp de noapte si apare un cutremur, pur si simplu rostogoleste-te jos din pat. Un vid de siguranta va exista in jurul patului. Hotelurile pot obtine o rata mai mare de supravietuire in cutremure, daca pun un semn pe spatele usii fiecarei camere, spunandu-le ocupantilor sa se intinda pe podea, langa baza patului, in timpul unui cutremur.

5) Daca apare un cutremur in timp ce te uiti la televizor si nu poti scapa usor iesind pe geam sau pe usa, atunci intinde-te jos si ghemuieste-te in pozitie fetala, langa canapea sau un obiect mare.

6) Toti care se aseaza sub usa de la o intrare cand cladirea se darama sunt omorati. Daca stai sub o usa de la o intrare si tocul usii cade inainte sau inapoi, vei fi zdrobit de tavanul de deasupra. Daca tocul cade in parti, vei fi taiat in doua de intrarea usii. In oricare din cazuri vei fi omorat.

7) Niciodata sa nu mergi la scari. Scarile au un moment de frecventa diferit (se leagana separat de partea principala a cladirii). Scarile si restul cladirii se lovesc reciproc incontinuu, pana cand are loc prabusirea scarilor. Oamenii care se duc pe scari inainte sa se prabuseasca, sunt ciopartiti de treptele scarii. Sunt mutilati oribil... Chiar daca imobilul nu se prabuseste, nu mergeti pe scari.
> Scarile sunt cea mai de asteptat parte a cladirii de a fi
avariate. Chiar daca scarile nu sunt prabusite de cutremur, s-ar putea prabusi mai tarziu, cand ar putea fi aglomerate cu oameni. Ar trebui intotdeauna sa fie verificate chiar daca restul cladirii nu este avariat.

8) Mergeti langa zidul exterior al cladirilor sau in afara lor daca este posibil - este mult mai bine sa fi langa exteriorul unei cladiri decat in interior. Cu cat esti mai in interior fata de perimetrul exterior al cladirii, cu atat este mai mare probabilitatea ca drumul tau de scapare sa fie blocat.

9) Oamenii din interiorul vehiculelor sunt zdrobiti cand soseaua de deasupra cade intr-un cutremur si le zdrobeste vehiculele; ceea ce s-a intamplat cu lespezile dintre puntile de trecere ale Autostrazii Nimitz. Victimele cutremurului din San Francisco au stat in interiorul vehiculelor. Au fost toti omorati. Ar fi putut cu usurinta sa supravietuiasca iesind afara si intinzandu-se langa vehiculele lor, spune autorul.
Toate masinile zdrobite au avut goluri de aproximativ 1,5 m langa ele, cu exceptia masinilor care au avut coloane cazute direct peste ele.

10) Am descoperit, in timp ce ma taram inauntrul unei institutii ziaristice si al altor institutii cu multa
hartie, ca hartia nu se taseaza. Se gasesc goluri mari in jurul teancurilor de hartie.

Cuptorul cu microunde

In cazul in care un stiati despre cuptorul cu microunde…..

Lichidele încălzite în recipienţi cu pereţi netezi, cum ar fi cănile de porţelan, se pot supraîncălzi. Fenomenul este deosebit de periculos pentru utilizator: lichidul ajunge la temperaturi practic egale cu cea de fierbere, fără să fiarbă! Fenomenul de fierbere se poate declanşa fulgerător în momentul în care lichidul este mişcat, de pildă când cana este scoasă din cuptor, sau când se adaugă o linguriţă de zahăr, şi poate produce o „miniexplozie” de lichid şi vapori destul de spectaculoasă. Din păcate, în majoritatea cazurilor, utilizatorul riscă să fie opărit pe mâini şi pe faţă. Ouăle „explozive” sunt altă cauză frecventă de accidente. Deşi manualele distribuite împreună cu majoritatea cuptoarelor avertizează clar utilizatorii asupra riscurilor pe care le presupune coacerea unui banal ou, se întâmplă destul de des ca, pe termen lung, proprietarii să uite ce-au citit în respectiva broşură.

Dacă v-aţi întrebat vreodată în legătură cu proprietăţile alimentelor gătite la microunde, acesta este un experiment pe care îl puteţi face acasă: puneţi seminţe de plante (grâu, fasole, etc), în două ghivece. În aceste ghivece puteţi folosi în loc de pământ - vată, sau alt material pe care să puneţi seminţele, fără să le înecaţi în apă şi fără să stea uscate. Vata permite observarea mult mai bună a fenomenelor.

Unul dintre ghivece va fi udat cu apă obişnuită, iar celălalt DOAR cu apă din aceaşi sursă ca şi primul, dar care a fost mai întâi ţinută în cuptorul cu microunde, şi apoi lăsată să se răcească la temperatura camerei.

Rezultatele testului sunt uimitoare şi se va constata faptul că seminţele care au fost udate doar cu apă de la microunde, în marea lor majoritate, nu vor creşte aproape deloc şi, de fapt, multe dintre ele nici nu vor încolţi.

Ţinând cont de faptul că într-un organism normal mai mult de 63% din greutate o reprezintă apa, iar în cazul copiilor mici procentul este şi mai mare, oricine îşi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra stării de vitalitate şi sănătate.

O posibilă explicaţie a acestui fenomen este faptul că în mod normal apa pură de izvor, sau apa care nu a fost prelucrată prea mult, are moleculele cu orientare levogiră. Apa poluată, în schimb, precum şi apa care a fost ţinută la microunde, are moleculele cu orientare dextrogiră. S-a constatat că orientarea levogiră a moleculelor apei este foarte sănătoasă pentru organism, iar cea dextrogiră - dimpotriva - are efecte de îmbătrânire prematură, pierderea vitalităţii, încetinirea activităţilor celulare, şi cancer.

În 1989, biologul elveţian Dr. Hans Hertel (în acelaşi timp şi cercetătorîin domeniul alimentaţiei), a studiat efectele mâncării preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt săptămani, ei au locuit într-un mediu controlat şi în anumite intervale de timp li s-au dat diverse mâncăruri: mâncare nepreparată, mâncare gătită convenţional, şi mâncare gătită la microunde. După fiecare masă li s-au luat probe de sânge.

S-a constatat că atunci când se mănâncă mâncare gătită la microunde, în timp, apar următoarele schimbări semnificative în chimia sângelui: o scădere a valorilor hemoglobinei şi a colesterolului HDL "colesterolul bun", în comparaţie cu "colesterolul rău".

S-a mai constat scăderea nivelului imunităţii, şi în acelaşi timp, creşterea nivelului leucocitelor, ceea ce în general indică o otrăvire şi o deteriorare a celulelor sângelui, condiţiile necesare apariţiei bolilor degenerative şi a cancerului.

Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat: "efectele măsurabile la om relativ la ingestia mâncării preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gătită prin mijloace obişnuite, sunt alterări ale sângelui care pot fi de asemenea recunoscute în etapele premergatoare apariţiei bolilor şi care indică începutul unui proces cancerigen".

Cuptoarele cu microunde "prăjesc" mâncarea prin supunerea moleculelor la o vibraţie foarte rapidă, de miliarde de ori pe secundă, ceea ce face ca acestea să se încălzească prin frecare. În procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte şi în acelaşi timp apar compuşi noi, numiţi "componente radiolitice", care nu se găsesc în natură.

Microundele distrug viaţa

În mod semnificativ, microundele sunt folosite în ingineria genetică pentru a neutraliza forţa vitală a unei celule, pentru ca aceasta să poata fi manipulată. Microundele distrug vitalitatea şi proprietăţile nutritive ale alimentelor. Când această vitalitate este distrusă, microorganismele penetrează mult mai uşor, şi mâncarea se alterează şi mucegăieşte mult mai repede.

La începutul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma, deoarece un pacient a murit după o transfuzie cu sânge tratat la microunde. În mod normal, spitalele încălzesc sîngele folosit în transfuzii, dar nu la microunde.

Profesor Doctor John Kerner şi Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mamă. Concluzia este că "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scăzute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite în lupta împotriva îmbolnăvirilor (componenta imunitară)". După mai multe cercetări, Kerner a publicat în Aprilie 1992 concluziile conform cărora "tratarea cu microunde prin ea însăşi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obişnuit de încălzire".

În plus, la o emisiune de radio a Universităţii din Minnesota, s-a arătat că "microundele nu sunt recomandate pentru încălzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Încălzind laptele la microunde, apar anumite schimbări ale acestuia. Astfel se constată pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietăţi protectoare".

Un alt studiu la Viena avertizează că încălzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificări structurale, funcţionale şi imunologice", şi că microundele transformă aminoacidul L-prolină în D-prolină, o toxină recunoscută care afectează sistemul nervos, ficatul şi copiii.

În Rusia, microundele au fost interzise în 1976 din cauza consecinţelor lor negative asupra sănătăţii, după ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iată în continuare câteva din rezultatele lor.

· Mâncarea preparată la microunde pierde între 60% şi 90% din energia ei vitală şi în acelaşi timp i se accelerează procesele de dezintegrare structurală;

· Substanţele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive;

· Chimia mâncării este alterată, având ca efecte disfuncţionalităţi ale sistemului limfatic şi scăderea capacităţii organismului de a lupta împotriva proceselor canceroase;

· Creşte numarul de celule canceroase din sânge;

· Când vegetalele crude, gătite sau îngheţate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compoziţia lor nutritivă a fost alterată şi în acelaşi timp au apărut radicali liberi (compuşi toxici, răspunzători de procesele de degenerare şi îmbătrânire);

· Mâncarea gătită la microunde cauzează creşterea numărului de cancere stomacale şi intestinale, o degradare generală a ţesuturilor celulare periferice şi o scădere graduală a funcţionalităţii sistemelor digestive şi excretorii la un procent ridicat din cei testaţi;

· Scade capacitatea organismului de a metaboliza şi folosi vitaminele din complexul B, C, E precum şi anumite microelemente şi hormoni;

· De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sănăatate.

Un alt gen de relatări a venit din partea celor care au arătat ce resimt atunci cand mănâncă mâncare gătită la microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simţit "rău şi obosită" într-o zi, şi a constatat că, de fapt, consumase la restaurant mâncare pregătită la microunde. În practica ei, Relfe a descoperit că toţi pacienţii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mâncarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toţi cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severă la mâncarea gătită la microunde".

La ce folosesc microundele

Departamentul de Apărare al SUA dispune de arme cu microunde care provoacă o arsură de nesuportat: "Pielea se încinge, oamenii nu pot suporta durerea, şi atunci trebuie să se mişte - şi se mişca în felul în care dorim noi să o facă", a declarat col. Wade Hall. Ziarul London Telegraph scria că este posibil ca aceste arme să fie folosite împotriva demonstranţilor, pentru a-i dispersa.
Mai multe informatii: Idaho Observer

Why the inaguration is held on the 20th?

It's cold, maybe even freezing. Sometimes it snows. So why do we have to have a huge outdoor event to inaugurate a new president on January 20? Our first president, George Washington, was smart enough to get himself inaugurated on a more balmy April 30, 1789. What went wrong?

In short, the Constiution did it. Inaugurations used to be held in March to give electors four months to cast their ballots. But the Twentieth Amendment to the Constitution changed the date to Jan. 20, and Franklin D. Roosevelt's second swearing-in ceremony in 1937 was the first held on the new date. FindLaw says a report from the Senate Committee on the Judiciary offered some reasons for the change:

"[W]hen our Constitution was adopted there was some reason for such a long intervention of time between the election and the actual commencement of work by the new Congress.... Under present conditions [of communication and transportation] the result of elections is known all over the country within a few hours after the polls close, and the Capital City is within a few days' travel of the remotest portions of the country....

"Another effect of the amendment would be to abolish the so-called short session of Congress.... Every other year, under our Constitution, the terms of Members of the House and one-third of the Members of the Senate expire on the 4th day of March.... Experience has shown that this brings about a very undesirable legislative condition."


n short, the Constiution did it. Inaugurations used to be held in March to give electors four months to cast their ballots. But the Twentieth Amendment to the Constitution changed the date to Jan. 20, and Franklin D. Roosevelt's second swearing-in ceremony in 1937 was the first held on the new date. FindLaw says a report from the Senate Committee on the Judiciary offered some reasons for the change:

"[W]hen our Constitution was adopted there was some reason for such a long intervention of time between the election and the actual commencement of work by the new Congress.... Under present conditions [of communication and transportation] the result of elections is known all over the country within a few hours after the polls close, and the Capital City is within a few days' travel of the remotest portions of the country....

"Another effect of the amendment would be to abolish the so-called short session of Congress.... Every other year, under our Constitution, the terms of Members of the House and one-third of the Members of the Senate expire on the 4th day of March.... Experience has shown that this brings about a very undesirable legislative condition."

In other words, that's an awfully long lame-duck session, and we now have airplanes and 24-hour news and the Internet — in 2008, we knew Obama would be the next president by 11pm ET. As the 2000 election reminded us, we don't always know who's going to president by the end of election night. And in the days of yore, presidents had to physically move to the nation's capital without the help of FedEx, super highways and United hubs.

Getting our president to work on time — that seems a worthwhile amendment. And not to worry: President-elect Obama says a chilly weather report won't deter him from the traditional outdoor ceremony. So if you're headed to D.C. to catch the big show for yourself, you might want to take some advice from Karin Tanabe at the Huffington Post, who has clearly been debating "what to wear?" for quite some time:

"So what does one wear to be sandwiched between total strangers for hours while craning your neck to see a Jumbotron in sub-zero weather? Clothing you never want to see again. Don't mind if a reveler accidentally flambés your parka? Then by all means wear it. And then throw another one on top for good measure. Spent your entire month's salary on stilettos so fabulous you had them sewn to your feet? It's time to cut them off and wear the sensible shoes favored by nuns and your Aunt Mildred."

Even if you're cold and not-so-comfortable, it's always a special moment watching a new leader say these famous words:

"I do solemnly swear that I will faithfully execute the office of the President of the United States, and will to the best of my ability, preserve, protect, and defend the Constitution of the United States."

Sursa: Yahoo.com

Curiozitati

Parul si unghiile nu cresc dupa deces. Pielea care se subtiaza creeaza impresia asta
***
Statuia Libertatii se afla amplasata in apele teritoriale ale New Jerseyului si nu ale New Yorkului. Si nici macar nu se numeste Statuia Libertatii, ci "Libertatea Iluminand Lumea"...

Imaculata Conceptie se refera la nasterea Fecioarei Maria, nu a lui Iisus.
***
Egiptenii nu erau grozavi la imbalsamat. Climatul uscat facea toata treaba...
***
Serpii nu au pielea alunecoasa. De fapt pielea lor e chiar uscata...
***
Ochii orientalilor nu sunt oblici, ba sunt chiar mai orizintali decat cei ai europenilor...)). Este numai iluzia data de pliul epicanthic de deasupra ochiului si de pozitia joasa a septului nazal.
***
Balbaitii inceteazasa se mai balbaie atunci cand canta si cand vorbesc in soapta.
***
Traditional, numai barbatii din Hawaii dansau hula si nu voluptoasele fecioare pe care le admiram la TV
***
75 % din albine nu traiesc in roiuri , ci individual.
***
Noe nu a luat pe arca lui cate doua exemplare din fiecare specie de animale. Din cele considerate "necurate" de evrei a luat, intr-adevar, cate doua, dar din celelalte a luat cate 7.
***
Strutul nu-si baga capul in nisip.
***
Fulgerul poate sa loveasca de doua ori in acelasi loc. Si sa mai adaugam ca mai multi barbati sunt loviti de fulger decat femei. Poate ca e o pedeapsa divina, pana la urma...
***
Barba-Albastra (ala cu nevestele, nu?) n-a existat. A existat insa, piratul Barba_Neagra. ( ala cu comoara)
***
America nu-si datoreaza numele lui Amerigo Vespucci. Vine de la cuvantul pieilor rosii "Americ", numele unui lantz muntos.
***
Inaltimea exacta a Everestului nu se stie din cauza grosimii stratului de zapada din varf.
***
Indienii nu isi aruncau armele -tomahawks. Ia ganditi-va: cum sa-ti arunci singura arma cu care lupti??
***
Cristofor Columb n-a existat. A existat , in schimb, Cristobal Colon. Si nici nu se stie cum arata in realitate-nu exista decat portrete pictate din memorie.
***
Mai intai a fost notatia "X-mas" apoi "Christmas". X este simbolul grecesc pentru Christos in manifestrile crestine de inceput.
***
Nu poti asculta zgomotul valurilor in scoici...poate cel mult ceva ecouri.
***
Toata povestea cu Newton pe care l-a pocnit un mar in cap si a descoperit gravitatia este o aiureala... El n-a declarat la vremea aia decat ca se gandea la gravitatie si a vazut un mar cazand. Gravitatia era cunoscuta deja, el doar a aplicat-o si explicat-o in alt mod. Sa mai mentionam ca Newton era cunoscut ca o persoana imposibila, dificila si foarte razbunatoare?
***
Penicilina nu distruge bacteriile. Doar le opreste inmultirea.
***
Cica Lucifer este mentionat numai o singura data in Biblie. Si atunci se refera la un rege babilonian.
***
Japonezii n-au atacat primii Pearl Harbor. Americanii tocmai ce atacasera un submarin cand au aparut avioanele japonezilor...
***
Caii nu dorm in picioare. Motzaie, intr-adevar, dar cand dorm se intind pe jos.
***
Diamantele, inainte sa fie "cele mai bune prietene ale femeilor" au fost numai cele mai bune prietene ale barbatilor...pana prin 1400.
***
Scalpatul era o practica europeana si nu a pieilor rosii. Ei mai mult crestau pielea capului; atacatul supravietuia, oricum.
***
Sa mananci " cat o vrabiuta" inseamna destul de mult...intre un sfert si o jumatate din propria greutate.
***
Cainii nu latra. )))) Cel putin, nu aia salbatici. Cica fac alte zgomote-marait, urlat la luna, schelalait, dar latratul e "dobandit" dupa imblanzire.
***
Sunt foarte putine dovezi care sa dovedeasca intr-adevar existenta lui Robin Hood.
***
Un an din viata unui caine nu echivaleaza sapte ani din viata unui om. Primul an "cainesc" ar fi cam 18-21 de ani, iar fiecare din urmatorii echivalentul la 4 ani umani.
***
Nu cunosti varsta unui copac dupa inelele trunchiului.Depinde de traumele suferite de copac.
***
Nu se cunoaste cu exactitate viteza sunetului.Depinde de densitatea aerului.
***
Nu exista geam anti-glontz. Daca se trag rafale succesive se sparge sigur. Toata shmekeria este ca atacatul are timp sa bage capul la cutie.
***
Roz pentru fetite, bleu pentru baietei, nu? Ei, bine, la inceput era invers... si inca mai este in unele zone.
***
California nu o sa alunece spre Pacific. In cele din uram o sa ajunga pe langa .. Canada. Placa continentala o impinge spre nord, nu spre vest.
***
Nu poti tine ochii deschisi cand stranuti.
***
Nu se poate sti daca fulgii de zapada nu sunt intr-adevar doi la fel..e doar o speculatie.
***
Alexander Graham Bell nu a inventat telefonul. El doar a folosit instrumente gata inventate pentru a face o proteza auditiva. dar se pare ca e adevarat ca a patentat inventia numai cu 2 ore inaintea lui Elisha Grey, si uite cum se intra in istorie... Inca nu se stie cine, ce si cum a inventat...
***
Cladirile in Tokio sunt numerotate haotic, in ordinea in care au primit autorizatie de functionare. Numarul 10 e aici, iar 11 in cealalta parte a orasului. Autotii cartii cica au patit-o pe propria piele... Asa e , fetele din Japonia??

***
Parthenonul grecesc nu s-a deteriorat in timp. A fost detonat de turci in 1687 cu praf de pusca.
***
Scandurile si caramizile pe care le sparg karatistii la demonstratii nu sunt ca cele folosite in constructii. Scadurile sunt incalzite ca sa fie usor de spart, iar la fabricatul caramizilor se pune mai mult nisip ca sa fie fragile. Deci, daca participati la o demonstratie de-asta, oferiti-va sa aduceti voi materiale de-ale adevarate...
***
Alcoolul nu te ajuta sa dormi. Dimpotriva.
Ca greierii pot indica temperatura de afara nu e doar o poveste. Numarati taraiturile in rastimp de 14 secunde si adauga 32 si vei obtine gradele in Fahrenheit.
***
Daca-ti tai parul asta nu inseamna ca o sa creasca mai repede sau mai bogat.
***
Puritanii nu sarbatoreau Craciunul-considerat de ei sarbatoare pagana. Era chiar ilegal pana in 1681.
***
Cobrele nu aud fluierul imblanzitorului. Urmaresc numai miscarea acestuia. daca totusi il aud , avem de-a face cu o soparla fara picioare...
***
Statistic vorbind, e mai putin probabil sa te muste un dobermann decat un pudel. De fapr, cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai mushcatori. Explicatia? Un fel de complex al lui Napoleon canin...
***
Nu exista dovezi ca dinozaurii au fost verzi. Sau maro, sau orice alta culoare. Pur si simplu nu se stie