INFORMATII INTERESANTE

...Mai mult de jumatate din intreaga linie de coasta a SUA este in Alaska.

Jungla Amazonului produce mai mult de 20% din oxigenul lumii noastre.

Antarctica este singurul pamant al planetei noastre care nu apartine vreunei tari.

Brazilia a capatat numele actual de la o nuca, si nu invers.

Canada are mai multe lacuri decat restul lumii impreuna. Canada este un cuvant Indian care inseamna "Sat mare".

Dupa Varsovia, Chicago are cea mai multa populatie poloneza in lume.

Woodward Avenue din Detroit - Michigan s-a numit M-1 (soseaua M-1) pentruca a fost primul drum pavat din lume.

Damasc -Siria a inflorit cateva mii de ani inaintea Romei (care a fost fundata in 753 inaintea lui Christos) si este cel mai vechi oras locuit permanent din lume.

Istambul este singurul oras in lume amplasat pe doua continente.

Numele intreg a orasului Los Angeles este El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles de Porciuncula si poate fi abreviat la numai 3.63% din marimea sa: L.A.

Termenul "Big Apple = Marul Mare" a fost creat de muzicienii de jaz in 1930 care foloseau porecla Apple pentru orase sau sate. De aceea a canta in New York insemna sa canti "big = mare" rezultand cuvantul The Big Apple.

In orasul New York traiesc mai multi irlandezi decat in Dublin-Irlanda, mai multi italieni decat in Roma-Italia si mai multi evrei decat in Tel Aviv-Israel.

Nu exista lacuri naturale in Ohio-SUA, toate sunt facute de oameni.

Cea mai mica insula cu statut de tara este Pitcairn in Polinezia (numai 4.53 Km patrati).

Primul oras care a atins o populatie de 1 milion de locuitori a fost Roma - Italia in anul 133 inaintea lui Christos. Exista cate un oras numit Roma pe fiecare continent.

In Siberia se gasesc mai mult de 25% din padurile lumii.

Cea mai mica entitate suverana din lume (conform legilor internationale) este S.M.O.M. care s-ar traduce Ordinul Militar Suveran al Maltei. Se gaseste in Roma, are suprafata a doua terenuri de tenis si in 2001 avea o populatie de 80 locuitori, cu 20 mai putin decat Vaticanul.

In Desertul Sahara exista o localitate numita Tidikelt unde nu a mai plouat de 10 ani.
Totusi din punct de vedere tehnic, cel mai uscat loc pe pamant este in vaile Antarcticii, langa insula Ross, unde nu a plouat de 2 milioane de ani.

In traducere literara Spania inseamna " Tara iepurilor".

St. Paul din Minnesota s-a chemat initial Pig's Eye (Ochiul Porcului) dupa un om numit Pierre Parrant (poreclit Pig's Eye = Ochiul Porcului) care a stabilit prima afacere in acel loc.

Sansele ca un drum sa nu fie pavat in SUA este 1% iar in Canada 75%.

Cel mai adanc put forat de om este Kola Supra-Adanc Put in Rusia. A atins o adancime de 12261 metri, a fost forat in scopuri de cercetare stiintifica si a condus la niste descoperiri neasteptate, una fiind un depozit imens de hidrogen, asa de masiv incat noroiul de foraj "fierbea" datorita lui.

Sistemul inter-statal Eisenhower prevede ca 1.8 Km la fiecare 9 Km trebuie sa fie linie dreapta ca sa poata fi folosite ca piste de aterizare in caz de razboi sau de urgenta.

Apele Angel Falls (cascadele Ingerului) in Venezuela au o cadere de 979 metri, de 15 ori mai mare decat Niagara.

De la medici citire (un articol inedit)!

Recomandari facute de medici:

1. Scapati de durere de dinti fara sa deschideti gura!

Aveti idee cum puteti scapa de o durere de masele "fara sa deschideti gura"? Va dam un indiciu: eliminati din start raspunsurile gen pastile, injectii, palinca, ceapa etc. Va spun numai atat: s-a gasit o metoda care nu are, aparent, nicio legatura cu stomatologia.
Este de ajuns sa frecati o bucatica de gheata intre degetul mare si aratator. Terminatiile nervoase care se afla in zona in forma de "V" a mainii stimuleaza o regiune din creier care blocheaza receptionarea semnalelor de durere provenite de la fata si de la maini. Un studiu canadian arata ca puteti incerca aceasta metoda si fara gheata, insa ar avea o eficienta cu 50% mai scazuta.
2. Daca va racaie pe gat, scarpinati-va in ureche!

Cum nu puteti sa va scarpinati direct in gat, incercati sa rezolvati problema altfel - prin ureche. Medicii ORL-isti explica: atunci cand sunt stimulati nervii care se afla in ureche, se creeaza un act reflex in gat, care provoaca un spasm al muschiului. Acest spasm face ca gadilatura sa dispara.
3. S-a descoperit leac contra fricii de injectii.

Cercetatorii germani au descoperit ca daca tusiti in timpul unei injectii nu va mai doare atat de tare intepatura. De ce? Pentru ca acest truc produce o crestere brusca si temporara a tensiunii in piept si in canalul spinal, inhiband structurile care conduc durerea la cordul spinal.
4. Cum sa stingeti arsurile la stomac.

Dormiti pe partea stanga, va sfatuiesc medicii gastroenterologi.

Explicatia este simpla: cand dormiti pe dreapta, stomacul se afla mai sus decat esofagul, permitand mancarii si acidului sa alunece spre gat. Cand stati intinsi pe stanga, stomacul este mai jos decat esofagul si gravitatia lucreaza in favoarea dumneavoastra.
5. Cum sa nu va mai curga sange din nas.

Cand eram mici si ne curgea sange din nas, eram pusi sa ne tinem cu 2 degete de nas si sa ne intindem pe spate pana se oprea sangerarea. Cum altfel se mai poate rezolva aceasta problema fara sa atrageti privirile indiscrete? Puneti o bucatica de bumbac pe gingia de sus, sub varful buzei, si apasati cu putere pe bucata de material.

"Sangele provine in special din partea anterioara a septului. Apasand aici, veti opri sangerarea", apreciaza medicii.
6. Cum sa scapati de ameteala.

Ati baut cateva pahare si v-ati ametit? Tineti-va cu mana de ceva stabil.

Mecanismul responsabil cu echilibrul se afla in urechea interna si pluteste intr-un fluid care are aceeasi densitate ca si sangele. Cum alcoolul dilueaza sangele, se modifica si structura lichidului, fapt care afecteaza echilibrul.

Asadar, creierul este dezorientat si are nevoie de o confirmare, care, in cazul de fata, este data de simtul tactil. In felul acesta, punand mana pe un obiect stabil, va veti recapata echilibrul.
7. Cum sa tineti inima in frau.
Nu o lasati sa o ia la galop! Daca simtiti ca aveti palpitatii si nu va stiti suferind de inima, puteti incerca sa apasati usor carotida imediat sub mandibula. Veti stimula nervul vag si puteti scadea frecventa batailor.
8. Preveniti miopia!

Miopia are rareori o cauza genetica, sustin oftalmologii. De obicei, poate avea drept cauza prea mult timp petrecut in fata computerului. Asadar, ca sa nu aveti probleme, ar fi bine ca de cateva ori pe zi sa inchideti ochii, incordati muschii, inspirati adanc si, dupa cateva secunde, expirati si destindeti-va.

Intinzandu-va si relaxandu-va bicepsii si glutealii puteti pacali muschii involuntari, precum cei ai ochilor, sa se relaxeze.
9. Invatati sa va folositi urechile!

Daca stati de vorba cu cineva la o petrecre, unde este foarte mult zgomot, este bine sa-l ascultati cu urechea dreapta. De ce nu cu stanga?

Cercetatorii americani sunt de parere ca dreapta va ajuta sa descifrati mai rapid un discurs. Daca veti incerca sa va dati seama ce melodie se aude intr-o camera indepartata, folositi-o pe stanga. Este mai buna cand vine vorba sa capteze tonurile muzicale.
10. Cum sa nu obositi repede cand alergati.

Daca sunteti asemeni majoritatii oamenilor, cand alergati, obisnuiti sa expirati atunci cand puneti in pamant piciorul drept. In felul acesta nu faceti decat sa exercitati presiune asupra ficatului (care se afla in partea dreapta), care apoi incepe sa va intepe. Cum sa scapati de aceasta neplacuta senzatie? Simplu. Expirati atunci cand puneti in pamant piciorul stang.

Sa va bucurati de viata fara sa aveti probleme !

PROVERBE STRICT ROMANESTI

- Nu lasa pe maine ce poti face azi. Lasa pe poimaine, ca poate raspoimaine nu va mai fi nevoie.
- Ca romanu' nu-i nici unu', unde-s multi putea fi unu'!!
- Fie painea cit de rea, tot ti-o fura cineva.
- Cine NE viziteza ne face ONOARE, cine NU, PLACERE..
- Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc.
- In viata sunt doua cuvinte care deschid multe usi: "trage" si "impinge".
- Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc.
- Cine fura azi un ou si se lasa prins...e bou!!!
- Proverb marinaresc: "Iubeste-ti copilul ca si cum ar fi al tau"
- Nicio fapta buna nu scapa nepedepsita!
- Cum iti asterni, cum vine altul si se culca in locul tau.
- Ai carte, ai cu ce så te stergi la cur.
- Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva.
- Mama prostilor e mereu gravida...
- Mai bine burtos de la bere decat cocosat de la munca!
- Lasa pe maine ce poti face azi ca poate maine nu mai este nevoie.
- Nu esti beat atata timp cat poti sta intins pe podea fara sa te sprijini.

Bani de facultate...

Un ardelean stabilit in America vine in concediu in satul natal si-l roaga pe tat-su sa-i cheme pe toti satenii sambata la caminul cultural, sa-i cinsteasca... Sambata, toata suflarea petrece pana spre ziua si la plecare "americanul" da fiecaruia cate un plic cu 100 de dolari.
Urmatorul an din nou "americanul" face concediul la tara , din nou petrecerea a caminul cultural cu toti satenii si plicul cu 100 de dolari. Satenii multumiti asteptau sa vina urmatorul an, caci deja devenise o traditie...
Vine si anul urmator, "americanul" prezent, se intalnesc la caminul cultural, petrec pe cinste, dar, la plecare, in plic, Vasile si Gheorghe gasesc doar cate 50 de dolari si-l intreaba pe american de ce le-a "taiat" din bani. Acesta le raspunde ca are copii la facultate, a venit si criza globala si nu-si mai poate permite acum o cheltuiala asa de mare.
Atunci, nervos, Vasile ii zice lui Gheorghe:

- Hai, ba, sa plecam, ca nesimtitul asta isi tine copiii la facultate pe banii nostri....

Balloon Bass and Box

Gimnastica cerebrala

Dupa ce vei gasi literele si cifra, te rugam sa lasi un comentariu: "Da, am gasit!" sau daca nu gasesti: "Nu am gasit!"

GASESTE-L PE C

OOOOOOOOOOOOOOOOOOO O
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO O
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO O
OOOOOOCOOOOOOOOOOOO O
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO O
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO O
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO O


ACUM GASESTE-L PE N

MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMNMMM MMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMNM

ACUM PE 6

9999999999999999999 99999999999
9999999999999999999 99999999999
9999999999999999999 99999999999
9999999999999999999 99999999999
9999999999999999999 99999999999
9999999999996999999 99999999999
9999999999999999999 99999999999
9999999999999999999 99999999999
9999999999999999999 99999999999

PE a

ååååååååååååååååååååååå

¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã

¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã

¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã

¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã

¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥Ã¥aåååååååååååå

ååååååååååååååååååååååå

ååååååååååååååååååååååå

ååååååååååååååååååååååå

ååååååååååååååååååååååå

PE c

ççççççççççççççççççççççç

ççççççççççççççççççççççç

ççççççççççççççççççççççç

ççççççççççççççççççççççç

ççççççççççççççççççççççç

ççççççççççççççççççççççç

ççççççççççççççççççççççç

ççççcççççççççççççççççççÃ

§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã§Ã

PE i

!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!i! !!!!!!!!! !!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!!

MESERIA DE PĂRINTE

· Părinţii buni dau cadouri, părinţii inteligenţi dăruiesc propria lor fiinţă
Părinţii buni au grijă să satisfacă, în măsura posibilităţilor lor economice, dorinţele copiilor lor. Fac petreceri pentru aniversări, le cumpără pantofi, haine, produse electronice, organizează excursii.
Părinţii inteligenţi dau copiilor ceva incomparabil mai valoros. Ceva ce nu se poate cumpăra cu toţi banii din lume: fiinţa lor, povestea vieţii lor, experienţele lor, lacrimile lor, timpul lor.
Părinţii care le fac în permanenţă daruri copiilor lor sunt păstraţi în amintire doar pentru un moment. Părinţii care se preocupă să le dăruiască copiilor exemple şi povestiri din viaţa lor rămân de neuitat.

· Părinţii buni alimentează corpul, părinţii inteligenţi alimentează personalitatea
Astăzi, părinţii buni cresc copii zbuciumaţi, înstrăinaţi, autoritari şi angoasaţi, pentru că societatea s-a transformat într-o fabrică de stres. Părinţii care nu-şi învaţă copiii să aibă o viziune critică asupra publicităţii, a emisiunilor de televiziune şi a discriminării sociale îi transformă într-o pradă uşoară pentru sistemul acaparator. Pentru acest sistem, copilul vostru nu este o fiinţă umană, ci un consumator. Pregătiţi copilul pentru „ a fi”, căci lumea îl va pregăti pentru „ a avea”.
Ajutaţi-vă copiii să nu fie sclavii problemelor lor. Alimentaţi amfiteatrul gândurilor şi teritoriul emoţiilor cu curaj şi îndrăzneală. Nu le acceptaţi timiditatea şi nesiguranţa. Dacă problemele se pot rezolva, vor fi rezolvate, iar dacă nu, trebuie să ne acceptăm limitele.

· Părinţii buni corectează greşelile, părinţii inteligenţi îşi învaţă copiii cum să gândească
Vechile corecţii şi binecunoscutele predici nu mai funcţionează. Când deschideţi gura să repetaţi acelaşi lucru, declanşaţi un resort din subconştient care deschide anumite arhive ale memoriei, ce conţin critici mai vechi. 99% din criticile şi corecţiile părinţilor sunt inutile în influenţarea personalităţii tinerilor.
A-ţi surprinde copilul înseamnă a spune lucruri la care ei nu se aşteaptă. De exemplu: copilul a ridicat glasul la voi. Se aşteaptă să ţipaţi şi să-l pedepsiţi. Dar puteţi începe prin a tăcea şi a vă relaxa, apoi puteţi spune:”Nu mă aşteptam să mă superi în felul acesta. În ciuda durerii pe care mi-ai provocat-o, eu te iubesc şi te respect mult”. Apoi copilul trebuie lăsat să se gândească.
Părinţii buni spun: „ Greşeşti”; părinţii inteligenţi spun: „Ce părere ai despre comportamentul tău?” „Gândeşte înainte să reacţionezi”

· Părinţii buni îşi pregătesc copiii pentru aplauze, părinţii inteligenţi îşi pregătesc copiii pentru eşecuri
Părinţii buni educă inteligenţa copiilor lor, părinţii inteligenţi le educă sensibilitatea. Stimulaţi-i pe copii să aibă obiective, să caute succesul în studiu, în muncă, în relaţiile sociale, dar nu vă opriţi aici. Ajutaţi-i să nu le fie teamă de insuccese. Nu există podium fără înfrângeri. Mulţi nu strălucesc în munca lor pentru că au renunţat în faţa primelor obstacole, pentru că nu au avut răbdare să suporte un „nu”, pentru că nu au avut îndrăzneala de a înfrunta unele critici, nici umilinţa de a-şi recunoaşte greşeala.
Perseverenţa este la fel de importantă ca şi capacităţile intelectuale. Pentru părinţii inteligenţi, a avea succes nu înseamnă a avea o viaţă fără greşeli. De aceea sunt în stare să spună copiilor lor: „Am greşit”, „Scuză-mă”, „Am nevoie de tine”. Părinţii care nu-şi cer scuze nu-şi vor învăţa copiii cum să abordeze aroganţa.

· Părinţii buni vorbesc, părinţii inteligenţi dialoghează ca nişte prieteni
A sta de vorbă înseamnă a vorbi despre lumea care ne înconjoară, a dialoga înseamnă a vorbi despre lumea în care suntem: a relata experienţe, a împărtăşi ceea ce se află ascuns în inima fiecăruia, a pătrunde dincolo de cortina comportamentelor. Peste 50% din părinţi n-au avut curajul de a dialoga cu copiii lor despre temerile, pierderile şi frustrările personale.
Nu trebuie să deveniţi o jucărie în mâna copilului, ci un prieten foarte bun. Adevărata autoritate şi respectul solid se nasc din dialog. Dialogul este o perlă ascunsă în inimă. Ea este scumpă, pentru că aurul şi argintul n-o pot cumpăra.

· Părinţii buni dau informaţii, părinţii inteligenţi povestesc istorioare
Captaţi-vă copiii prin inteligenţa voastră, nu prin autoritate, bani sau putere. Ştiţi care este termometrul care indică dacă sunteţi agreabil? Imaginea pe care o au despre voi copiii şi prietenii acestora. Dacă le face plăcere să fie în preajma voastră, aţi trecut testul.
Odată, una dintre fiicele mele a fost criticată pentru că era o persoană simplă. Se simţea tristă şi respănsă.După ce am auzit povestea ei, mi-am pus imaginaţia la treabă şi i-am spus următoarea pildă: unii preferă un soare frumos pictat într-un tablou, alţii preferă un soare real, chiar dacă este acoperit cu nori. Am întrebat-o: ce soare preferi? A ales soarele real Atunci, am adăugat, chiar dacă unii oameni nu cred în soarele tău, el străluceşte. Tu ai lumina proprie. Într-o zi norii se vor risipi şi oamenii te vor vedea. Să nu-ţi fie teamă că îţi pierzi lumina.
PĂRINŢII INTELIGENŢI ÎŞI STIMULEAZĂ COPIII SĂ-ŞI ÎNVINGĂ TEMERILE ŞI SĂ AIBĂ ATITUDINI BLÂNDE.

· Părinţii buni oferă oportunităţi, părinţii inteligenţi nu renunţă niciodată
Părinţii inteligenţi sunt semănători de idei şi nu controlează viaţa copiilor lor. Ei seamănă şi aşteaptă ca seminţele să germineze. Pe timpul aşteptării poate să apară mâhnire, dar, dacă seminţele sunt bune, vor încolţi.
Nimeni nu-şi ia diplomă în misiunea de a educa. Înainte, părinţii erau autoritari; astăzi sunt copiii. Învăţaţi să spuneţi „nu” fără teamă. Dacă ei nu aud „nu” de la d-voastră, nu vor fi pregătiţi să audă „nu” de la viaţă. Părinţii nu trebuie să cedeze în faţa şantajelor şi presiunii copiilor. În caz contrar, emoţia copiilor va deveni un balansoar:: astăzi sunt docili, mâine explozivi. Trebuie stabilite clar ce aspecte pot fi negociabile. De exemplu, a merge la culcare noaptea târziu în cursul săptămânii şi a se trezi devreme pentru a învăţa este inacceptabil şi prin urmare ne-negociabil.
Trăim vremuri grele. Părinţii din toată lumea se simt pierduţi. Cucerirea planetei sufletului copilului este mai compexă decât cucerirea planetei.
CELE 7 PĂCATE CAPITALE ALE EDUCAŢIEI
1. A corecta în public
2. A exprima autoritatea cu agresivitate
3. A fi excesiv de critic: a obstrucţiona copilăria celui educat
4. A pedepsi la furie şi a pune limite, fără a da explicaţii
5. A fi nerăbdător şi a renunţa să mai faci educaţie
6. A nu te ţine de cuvânt
7. A distruge speranţa şi visele


„Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi”- Augusto Cury

Articolul nehotarat in limba romana

Un barbat analizeaza articolul nehotarat din limba romana...

"Stau si ma gandesc: oare e intamplator faptul ca tot ce denumeste ceva care te enerveaza, te pune in pericol, sau te distruge pare a fi FEMININ? Iar apoi tot ce ne alina, ne bucura si ne mai da un tel in viata este de natura MASCULINA?

Voi, femeile, sunteti O ploaie, O zapada, O grindina, O furtuna.

Noi suntem UN soare, UN timp frumos, UN paradis. Stau si ma uit, chiar nu aveti noroc: O bucatarie, O vesela, O matura, O caldura, O mizerie.

Noi suntem UN repaus linistit intr-UN fotoliu confortabil, citind destinsi UN ziar si ascultand UN jurnal, asta daca nu veniti voi sa semanati O discordie sau sa ne faceti O sicana.

Voi, femeile, va dati mari ca aveti O telecomanda, dar priviti la UN televizor, unde noi alegem UN post pe care il dorim.

In trecut, pentru a face calcule aveati O numaratoare prapadita, acum barbatii au inventat UN calculator.

Si ceea ce va defineste, sexul, tot UN sex se spune si niciodata O sex. Cand va simtiti bine, traiti, nu-i asa, UN orgasm, iar daca o dati in bara va alegeti cu O frustrare.

Voi puteti avea O carte de credit, dar aceasta nu inseamna nimic fara UN cont.

Ce poate provoca O problema care se poate transforma intr-O catastrofa? O eroare de pilotaj, O pana de benzina, O proasta vizibilitate, O intrerupere de curent.

Voi pentru a ne inrobi doriti O casatorie, dar exista si eliberarea care este UN divort.

Este limpede ca limba romana a fost inventata de UN barbat, care nu v-a avut deloc la suflet!!!!

Excesul de sare, zahar si ...minciuni !!! Ce sa mai crezi

Nu poti intelege ceea ce nu accepti si nu poti accepta ceea ce negi!

Excesul de sare, zahar si ...minciuni !!!
 
Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce? Sarea  lor era fără iod! Fără iod in alimentaţie e jale!
"Ca sarea în bucate", spune povestea, ca măsură a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodată  si e singura poveste de acest fel de pe Pământ! Dar l-au modificat!!!
Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii! < Ăsta > avertisment medical, nu Petre Ispirescu!
Să  luăm cuvânt cu cuvânt: exces, sare, zahăr.
Ce înseamnă exces? La prima citire, prea mult, dar raportat la ce? La masa corporală?
Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi.
Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele!
De fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi? Că nu suntem toti la fel! Suntem unici doamnelor si domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său!
Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină! RH*-ul -purtătorul de oxigen din sange, difera de la un individ la altul! Unii au predominant Cuprul*(-) alţii -cei mai multi- Fierul (+) !
Sarea! Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier!!! Hmmmm! Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume! La muncă şi înapoi acasă, la televizor. unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!
Dar excesul de alcool tutun şi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da! Dar aduce profituri imense, accize şi taxe! La nivel mondial! Şi e bine să ai cat de multe legume în sistem ! Pentru ca < legumele > îşi plătesc taxele.la zi !
Amintiti-va! Ce recomandari face medicul prima data unui pacient in spital? Ii schimbă regimul alimentar, fără sare. adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot. Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate! Ar declanşa alergii!
Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii! Vorbim de zaharul natural din fructe, sintetizat de natura cu ajutorul apei! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine. naturala! Glucoza participă  direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)* !!! Adică a evoluţiei dvs.!
Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentrarea vin din zaharurile naturale ! Şi la fel si evoluţia dv. genetică !
Grăsimile?! Să vedem ce spun studiile: colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovare; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497). Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le coboare la 200! Imediat, au apărut 36 de milioane de < bolnavi > şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc! .
Între  < ştiinţa > unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales Intuiţia! Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte!
 
 
Din Romanul Apa -secretul vietii Dan Scriban ian.2010

Un Raspuns genial dat de Anne Graham .....

Fiica marelui evanghelist nonagenar, Billy Graham, Anne Graham, intr-un interviu  in emisiunea "Early Show" (Spectacolul matinal), a fost intrebata de  Jane Clayson, cu privire la atacurile din 11 septembrie 2001 si i s-a pus o intrebare la care multi ar fi dat raspunsuri nesatisfacatoare: "Cum a putut Bunul Dumnezeu sa lase sa se intimple asa ceva si sa priveasca atat de nepasator aceasta catastrofa de pe pamantul Americii?"

Anne Graham, dupa ce a meditat catevaclipe, a dat un raspuns magistral, a raspuns cu niste replici foarte logice, profunde si inspirate, nepregatite dinainte (se poate vedea pe videoclipul inregistrat). Dansa a precizat foarte calm si explicit, precizand urmatoarele:
 
"Si eu mi-am pus deseori aceasta intrebare si mi-am gasit urmatoarele raspunsuri... Cred - nu cred, dar sunt profund convinsa - ca Dumnezeu a fost si ramane adanc intristat de aceasta, la fel ca si noi, numai ca noi, de ani de zile, Îi spunem si chiar Ii poruncim sa  iasa din scolile noastre, din guvernul si din vietile noastre, ca ne descurcam si singuri, fara ajutorul Lui...
Si, fiind El un adevarat gentleman, cred ca pur si simplu S-a dat, calm, la o parte...

Cum de mai indraznim noi oare sa-I cerem binecuvintarea, mila si protectia Sa, daca Ii cerem sa ne lase in pace? (În lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate in scoli etc.)
Cred ca totul a inceput cind Madeleine Murray O'Hare (doamna care a cerut ca America sa devina o tara atee si care a fost ucisa, iar
corpul ei a fost gasit recent) a  afirmat ca nu dorea nici un fel de rugaciuni  in scolile noastre, iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobata si a devenit lege obligatorie in SUA...

Apoi, cineva a spus ca mai bine nu am citi Biblia in scoli (Biblia care spune sa nu ucizi, sa nu furi si sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti), iar noi am spus O.K..
Apoi, dr. Benjamin Spock a spus ca nu ar trebui sa ne plesnim copiii atunci cind se poarta urit, pentru ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate si stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus ca un expert trebuie sa stie ce vorbeste, asa ca am spus O.K.

Apoi, altcineva a spus ca profesorii si dirigintii nu ar trebui sa ii disciplineze pe copii atunci cind gresesc. Iar conducatorii de scoli au spus ca nici un membru al personalului sa nu atinga vreun elev atunci cind se poarta urit, pentru ca scolile nu au nevoie de publicitate proasta si in nici un caz de procese. (Totusi, exista o mare diferenta intre a disciplina si a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.). Iar noi am spus O.K.

Apoi, cine stie ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei scoli a spus ca, baietii fiind baieti, vor face dragoste oricum, deci ar trebui sa le dam fiilor nostri prezervative. Asa, ei vor putea sa se distreze cit vor, iar noi nu vom trebui sa le spunem parintilor ca le-au primit de la scoala. Iar noi am spus O.K.

Apoi, unii dintre alesii nostri de virf au spus ca nu conteaza  ceea ce fac in viata lor privata atit timp cit isi  fac treaba la slujba. De acord, a spus fiecare din
noi, mie nu-mi pasa de ceea ce face altcineva, inclusiv presedintele, in viata sa privata, atit timp cit am o slujba si economia merge bine.

Apoi, niste libertini au cerut sa tiparim cat mai multe reviste cu femei goale, in semn de respect si apreciere a frumusetii feminine.. Iar noi am spus O.K.
Apoi, altcineva a impins acea apreciere un pas mai departe, publicind fotografii cu copii goi, si inca mai  departe, afisindu-le pe Internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la libera exprimare. Apoi, industria  show-business-ului a spus: hai sa facem show-uri TV si filme care sa promoveze indepartarea de Dumnezeu, violenta si sexul ilicit, sa inregistram melodii care sa incurajeze violurile, drogurile, crimele,sinuciderea si temele satanice. Iar noi am spus ca nu este decit entertainment-amuzament, nu are efecte adverse si oricum nu o ia nimeni in serios, asa ca totul a mers inainte.

Iar acum ne intrebam speriati de ce copiii nostri nu au constiinta, de ce nu disting binele de rau, de ce nu ii deranjeaza sa ucida pe straini, pe colegii de clasa sau pe ei insisi.
Probabil ca, daca ne-am gindi mai mult, ne-am da seama de ce.
Cred ca totul se reduce la faptul ca ceea ce vei semana, aceea  vei si culege.

Noi Ii spunem lui Dumnezeu: Draga Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetita ucisa in clasa? Iar Dumnezeu raspunde:  Dragul meu, Eu am fost alungat din scoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, cind voi mi-ati spus sa plec din scoli?
E ciudat cum  oamenii Il dispretuiesc pe Dumnezeu, si apoi se intreaba cu naivitate de ce totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne indoim de ceea ce spune Biblia.
E ciudat cum de toti oamenii vor sa mearga in ceruri, desi nu cred, nu gindesc,  si nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie in Biblie.

Este  ciudat cum de unii pot spune: da, eu cred in Dumnezeu si de fapt sa
il urmeaza pe Satana, care,  se stie ca, la randul lui, crede si el in Dumnezeu...
E ciudat cum ne repezim sa judecam, dar nu ne place sa fim judecati. E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail si ele se raspindesc precum focul salbatic, dar cind incepi sa trimiti mesaje privindu-L pe Dumnezeu, oamenii se gindesc de doua ori inainte de a le trimite si altora.
E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar,  crud si obscen  trece liber prin cyberspatiu, dar orice discutie publica despre Dumnezeu este impiedicata la scoala si la locul de munca.
Este, in sfarsit,  ciudat cum poate fi cineva atit de inflacarat de dragoste pentru Hristos fiind in acelasi timp un crestin invizibil in timpul saptaminii."
 
(Interlocutoarea a mai venit si cu alte argumente, dar ne oprim aici).

Radeti?
Ar fi, desigur, ciudat cum de, gindindu-va daca sa trimiteti sau nu mai departe acest mesaj nu-l veti trimite multor adrese din lista voastra, pentru ca nu sunteti siguri de ceea ce crede destinatarul posibil sau de ceea ce vor crede despre VOI daca il veti trimite.
E ciudat cum de ma ingrijoreaza mai mult ceea ce cred oamenii despre mine si mai putin ceea ce crede Dumnezeu despre mine.
Ce credeti?

Trimiteti mesajul mai departe daca credeti ca este bun. Daca nu, atunci pur si simplu aruncati-l la cos si nimeni nu va sti ca ati facut-o. Dar, daca o faceti, atunci nu va mai plingeti de starea proasta in care a  ajuns lumea astazi! Sa aveti o zi buna! 

Stergator de funduri regale

Vrand parca sa ilustreze perfect trista butada "Ce nu face omul pentru o bucata de paine", englezii au inventat in trecut scarbavnica "meserie" a stersului de funduri incoronate. Denumit ofical si pompos The Groom of Stool, individul respectiv era la origine un fost servitor exceptional, "ridicat in rang". Noua sa datorie la locul de munca era aceea de "a curata anusul regal dupa defecare".

In primii ani de domnie ai regelui Henric al VIII-lea, titlul a fost acordat piticului curtii, care facea parte din suita regala si isi petrecea timpul in Private Chamber. Regii britanici au apelat deseori la pitici care sa-i stearga la fund, dintr-un ciudat motiv de Lejmajestate: in fata unui om de talie normala, regele ar fi trebuit sa se aplece pentru a fi sters al fund. Iar un rege care sa apleaca in fata unui supus de al sau, chiar si pentru a fi sters al fund, asa ceva nu se putea imagina. Prin urmare, bietii pitici ajungeau cu manuta direct la fundul incoronat fara ca regele sa faca umilitorul gest de a se inclina.

Piticii au avut totusi concurenti seriosi, deoarece postul de stergator era considerat foarte valoros. O multime de fii de ministri, lorzi si generali se imbulzeau pentru "nobila" cinste. Odraslele aristocratilor din Londra au priceput repede ca daca stateau in genunchi pentru destestabila operatiune, regele nu se inclina, iar uzantele curtii nu erau incalcate.

Spre sfarsitul Evului Mediu, urata atributiune a intrat in indatoririle secretarilor personali ai regilor. Prin natura gestului intim, acesti secretari ajungeau, in timp, sa discute cele mai intime probleme cu regele si beneficiau de toate protectia si sprijinul monarhiei. Groom of the Stool ajunsese, asadar, un inalt rang social, vanat de multi.

Vrei sa stii cum sa traiesti 100 de ani?

Vrei sa stii cum sa traiesti 100 de ani?
Reteta nemuririi a fost descoperita! Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar "genele bune" ne tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri. Afla care sunt acestea
1. Mananca mai multa coaja de paine! Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.
2. Fa sport cu greutati! Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!
3. Liber la ulei de masline si otet! Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.
4. Ia un supliment de magneziu zilnic si vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica.
5. Bea opt pahare de apa pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda. Specialistii au descoperit ca "bautorii de apa" sunt cu 55% mai putin predispusi imbolnavirilor de orice natura.
6. Mananca zilnic un grepfruit rosu si, pe cat de des posibil, fructe de padure. Aminoacizii si antioxidantii din ele te vor ajuta sa previi cancerul si bolile mentale.
7. Razi mai mult! Alege o comedie, in locul unui film de actiune sau horror, deoarece o ora de ras iti relaxeaza corpul si mintea indeajuns incat sa se regenereze dupa atacurile de stres.
8. Casatoreste-te! Contrar multora care vad viata de familie un iad, specialistii au demonstrat ca persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales burlacia! Prin urmare, datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, casatoritii traiesc mai mult.
9. Nu mai duce boala pe picioare! Cei care isi pun sanatatea pe locul doi si nu se menajeaza in perioada cronica a unei raceli sau altei boli sunt de doua ori mai predispusi la atacuri de cord fatale si la complicatii serioase ale afectiunilor. Daca esti racit, ramai in pat!
10. Savureaza doua cesti de cafea pe zi, daca vrei sa previi cu pana la 55% aparitia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.
11. Stinge focul din stomac! Daca suferi des de usturimi in piept, mergi la medic si trateaza-te. Aceste arsuri slabesc puterea inimii, spun specialistii de la International Journal of Cardiology.
12. Parfumeaza-ti dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn linistit. Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispusi bolilor de inima, mentale si diabet.
13. Nu sari de trei pahare de alcool pe zi. Expertii de la Harvard spun ca aceasta este reteta ideala pentru o sanatate curata.
14. Mananca cinci portii de legume si fructe pe zi, iar sanatatea ta va fi intacta chiar si la varsta de 100 de ani!
15. Oamenii stresati traiesc cu 20 de ani mai putin decat un om cu o stare psihica normala. Daca adaugam si fumatul la aceasta formula ne putem explica de ce foarte multi oameni sufera decese premature.
16. Nu te mai stresa la munca! 70% dintre sinucigasi au ales sa?si ia viata din cauza stresului de la serviciu. Alege sa fii calm si sa nu iei problemele de lucru acasa. Astfel te vei feri de multe boli mentale.
17. Fa miscare in aer liber si ia-ti un catel care sa te motiveze! Vei reduce orice forma de depresie pana la 100%, iar corpul tau se va simti cu 50% mai bine!
18. Mananca ciocolata neagra, chiar daca esti la regim. Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea buna este ca patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!
19. Bea ceai de menta pentru ca el contine antioxidanti puternici care reduc cu 60% inflamatiile organelor si previn aparitia diabetului.
20. O ora de somn la pranz face minuni pentru trup si suflet. Efectul lui este imediat, iar remediu pentru boli sau afectiuni mai bun decat somnul nu exista!
21. Renunta la fumat!
Un pachet de tigari fumat zilnic, timp de 10 ani, iti reduce viata la jumatate!

O explicatie a poftelor tale .....

Fiecare pofta are o cauza
Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat.
Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face
sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti
cumperi mancarea dupa care salivezi.
Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca
duce lipsa de vreo substanta din acea mancare.
Si de multe ori ca sa-ti satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa
mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata.
Ai nevoie de magneziu.
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.

Daca ti-e pofta de ceva dulce..
Ai nevoie de:
crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe,
pui, ficat de vitel
carbon pe care il gasesti in fructe proaspete
fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate,
nuci, legume, fulgi
tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat,
spanac, cartofi, stafide

Daca ti-e pofta de paine, paine prajita
Ai nevoie de azot
Pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe,
nuci

Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli
Ai nevoie de calciu
Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza,
nap

Daca ti-e pofta de cafea sau ceai
Ai nevoie de:
fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate,
nuci, legume, fulgi
sulf pe care il gasesti in galbenusul de ou, ardei rosii, usturoi,
ceapa
sare
fier pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare,
verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de alcool, pastile care sa te relaxeze
Ai nevoie de:
proteine pe care le gasesti in carne de pui, de porc, nuci, lactate,
fructe de mare
calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan,
branza, nap
potasiu pe care il gasesti in masline negre, cartofi, spanac,
verdeturi amare

Daca ti-e pofta de gheata
Ai nevoie de fier
Pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare,
verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de mancare prajita
Ai nevoie de carbon
Pe care il gasesti in fructe proaspete

Daca ti-e pofta de bauturi acidulate
Ai nevoie de calciu
Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza,
nap

Daca ti-e pofta de mancaruri sarate
Ai nevoie de cloruri
Pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de mancaruri acide
Ai nevoie de magneziu
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe

Daca ti-e pofta de lichide
Ai nevoie de apa
Trebuie sa bei circa 8-10 pahare de lichid pe zi

Daca ti-e pofta de solide mai degraba decat lichide
Ai nevoie de apa
Corpul tau a fost dezhidratat pentru o perioada asa lunga de timp
incat nu mai simte nevoie de apa.
Trebuie sa bei cat mai multa apa posibil pentru a reveni la normal.

Daca ti-e pofta de bauturi reci
Ai nevoie de mangan
Pe care il gasesti in alune, nuci, arahide, ananas, coacaz negru

Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala
Ai nevoie de zinc pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare,
radacinoase, salata, legume cu frunze

Daca iti este mai mereu foame
Ai nevoie de:
siliciu pe care il gasesti in nuci, seminte, tirozina pe care o gasesti in
suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume si fructe rosii
tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat,
spanac, cartofi, stafide

Daca nu ai pofta de mancare
Ai nevoie de:
vitamina B1 pe care il gasesti in fasole, nuci, seminte, ficat
vitamina B3 pe care o gasesti in ton, carne de vita, pui, curcan,
porc, legume, seminte, cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de
capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de tutun
Ai nevoie de siliciu pe care il gasesti in nuci, seminte, tirozina pe care
o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume si
fructe rosii

Povestea berzei

Vangheliada Limbii Romane, "marca inregistrata" - privind derapajele verbale!

,,Nu exista fiinta umana,fie ca locuieste in AFRICA, in ASIA, in RAHOVA, care sa nu fi vazut un film, sa nu fi rupt i floare, o fata sau un baiat, dupa cazul care este fiecare".

,,Numai cine nu lucreaza nu poate sa i se impute ca poate sa fie mici greseli".

,,In ultimii cinci ani este anormal sa mergem cu masinile si cu transportul in comun care mergem".

,,..sunt atat de nervos si suparat, incat vorbesc decat administrativ".

,,..de cand ma stiu eu copil, ma urcam in pom si mancam corcoduse".

,,Si-ntr-un pom daca ma puneti,eu am puncte de vedere".

,,Vocea mea se va auzi oriunde. Si sub apa".

,,Cine nu are loc de mine nu ma intereseaza, sa se inghesuieste"!

,,Soarta mea a fost hotarata de destin"!

GOAGALE!!!
,,Tre sa vedem cum putem sa rezolvam o parte din problemele romanilor si nu cu asemenea formule de a spune ce tre sa invete romanii si unde gasesc pe goagal, gogal, cum?...,gugal, asa-unde gasim papadia, unde gasim nu stiu ce si unde ne interesam de Herodot"

el si altiiiiii!
,,Eu am sa-l scot pe Gigi Becali din politica, pentru ca Gigi Becali m-a scos pe mine din sarite"!
,,Acel tanar care s-a transformat in 300 este vorba de unul singur"!!
,,Sunt oameni tineri, care sunt prezenti aici in fata si pe care vreau sa le multumesc".

Pensie !!!

Să facem următorul calcul (de dragul demonstraţiei, vom presupune că trăim într-o lume în care nu există inflaţie şi în care preţurile, salariile şi taxele sunt îngheţate la nivelul de acum).
Gigel e un tânăr care tocmai se angajează. Ca orice tânăr, salariul lui net de încadrare nu e nici prea prea, nici foarte foarte: să presupunem că e de 1100 de lei.
Gigel are 23 de ani. Întrucât e criză şi criza va dura - să presupunem! - multă vreme de acum încolo, hai să zicem că în 2015 leafa lui Gigel va fi tot de 1100 de lei.
Ia să vedem însă câţi bani plăteşte Gigel CAS-ul timp de 5 ani (adică 60 de luni) la o leafă mizeră de 1100 de lei. Păi la valorile actuale va plăti 491 de lei x 60 de luni, 29.460 lei.
Ei, aici e buba. Gigel are numai 28 de ani şi deja a plătit în contul statului toată suma pe care statul i-ar returna-o în cazul în care ar ieşi la pensie la 65 de ani şi ar mai trăi încă 3-4 ani, cât e speranţa de viaţă a bărbaţilor din România.
Cum aşa? Păi să facem un mic calcul. Dacă nu mă înşel pensia medie din România e undeva pe la 750 de lei. Din contribuţiile date statului până la 28 de ani, Gigel ar putea primi (presupunând că timp de 37 de ani banii săi vor sta undeva într-o valiză, nu într-un cont care îi va multiplica măcar prin dobândă) o pensie medie timp de 29.460 lei /750, 39,28 de luni . Adică peste 3 ani. Păi e numai bine, tanda pe manda: iese la pensie la 65 de ani, mai trăieşte 3 ani şi la 68, după cum zic statisticile, moare!
Totuşi, nimeni nu îi explică lui Gigel, şi nici nouă, ce se întâmplă cu CAS-ul pe care Gigel îl plăteşte între 28 şi 65 de ani, adică timp de 37 de ani . Adică 444 de luni. Presupunând că Gigel va rămâne toată viaţa un tâmpit căruia nu i se va mări niciodată salariul, asta ar însemna că timp de 444 de luni va vărsa în buzunarul statului încă 444 x 491 lei, 218.004 lei . Destul de mult, dacă e să mă întrebaţi pe mine. Şi dacă Gigel, totuşi, e un ins dezgheţat, leafa i se va mări şi cotizaţia la stat va fi pe măsură. Unde se duc banii ăştia? Ce se întâmplă cu ei? Cum e posibil ca după numai 5 ani de muncă, fără un salariu deosebit, orice tânăr să-şi fi acoperit deja pensia medie pe care ar putea-o primi la bătrâneţe, înainte să moară?

De fapt, ce găuri acoperă munca de o viaţă a lui Gigel? Şi de ce trebuie Gigel să muncească 37 de ani pentru ca banii lui să se ducă în altă parte decât în propria bunăstare de după pensionare? Şi cât credeţi că mai poate rezista un sistem în care 5 ani munceşti pentru tine şi 37 de ani pentru o cauză neştiută de nimeni, în afară de politicieni?

o zi buna...

7 miracole despre bărbaţi si femei

7 miracole la bărbaţi:
1. Toţi bărbaţii sunt foarte ocupaţi.
2. Deşi suntem ocupaţi, avem vreme de femei.
3. Deşi avem vreme de femei, nu prea ne interesează de ele.
4. Deşi nu prea ne interesează femeile, tot timpul avem una lângă noi.
5. Deşi tot timpul avem una lângă noi, ne mai "dăm" şi la alta sau altele.
6. Deşi ne mai dăm la alta sau altele, ne enervăm dacă femeia cu care suntem ne părăseşte.
7. Deşi femeia cu care suntem ne părăseşte, tot nu învăţam din greşelile pe care le facem (şi tot ne mai dăm la altele).

7 miracole la femei:
1. Pentru o femeie, este tot timpul importantă securitatea "materială".
2. Deşi este important a supravieţui din punct de vedere material, ele tot timpul îşi cumpără haine scumpe.
3. Deşi ele tot timpul îşi cumpără haine scumpe, niciodată nu au cu ce să se îmbrace...
4. Deşi ele spun că nu au niciodată cu ce să se îmbrace, tot timpul se îmbracă frumos.
5. Deşi tot timpul se îmbracă frumos, haina pe care o pun pe ele este doar "cârpa veche".
6. Deşi ele zic că este doar o "cârpă veche", se aşteaptă de la tine să le faci complimente.
7. Deşi tu încerci să le faci complimente, ele nu te cred niciodată.

Sunt femei care, în loc să-i facă să sufere pe mai mulţi bărbaţi, aşa cum e firesc, se concentrează asupra unuia până îl extermină. Acestea se numesc "fidele".

Legile locului de muncă...

Legea lui Slous:
Dacă îndeplineşti o sarcină prea bine, vei rămâne cu ea pe cap.
Legea lui Franko privind locul de muncă:
Dacă-ţi place ceea ce faci, probabil că faci ceea ce nu trebuie.
Prima capcană a geniului:
Nici un şef nu va păstra un subaltern, care are dreptate tot timpul..
Legea lui Raphel referitoare la afaceri:
Cu cât angajaţii au mai puţin de lucru, cu atât vor lucra mai încet.
Maxima biroului:
Telefonul nu sună niciodată, când nu ai nimic de făcut.
Legea lui Otto:
Întotdeauna faci ceva lipsit de importanţă când şeful trece pe la biroul tău.
Legea lui Chapman:
Dacă nu poţi să-ţi termini treaba în primele 24 de ore, lucrează noaptea.
Regula lui Harry:
Când nu ştii ce să faci, mergi grăbit şi ia-ţi o mină îngrijorată.
Concluzia coridorului:
Poţi să te duci oriunde, dacă ai o mină serioasă şi duci cu tine un dosar.

Stealing animals

Timpul corect pentru a bea apa

Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.

Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
Un pahar de apa - 30 de minute inainte de o masa. Ajuta digestia.
Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.
Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

Cuptorul cu microunde din bucatarie - aliat sau inamic?

Luam un bol cu ciorba si-l punem in acest cuptor, 1-2 minute, si o scoatem tocmai buna de mancat. Dar este chiar buna ? Ce se intampla acolo ? Cum se incalzeste ea atat de repede ? Pe scurt, microundele electromagnetice ( despre care s-a vorbit si in articolul „Cancerul si undele electromagnetice”, supun moleculele alimentelor la o vibratie foarte puternica, de miliarde de ori pe secunda, iar acestea se incalzesc prin frecare. Dar in acest proces de frecare, moleculele se pot altera, deforma sau rupe si apar compusi noi, asa-zisele „componente radiolitice”, care nu se gasesc in natura. In timp s-au facut numeroase cercetari asupra acestor procese si, multi cercetatori arata in studiile lor ca in urma consumarii alimentelor procesate in cuptorul cu microunde scade hemoglobina din sange, creste numarul leucocitelor, este afectata structura proteinelor si creste colesterolul „rau”. In 1989, biologul elvetian dr. Hans Hertel a facut un experiment in urma caruia a constatat o degenerare a componentelor celulare, din cauza alterarii substantelor chimice din compozitia alimentelor procesate la microunde. A existat si cazul unei familii care a cerut si a primit daune importante in urma decesului unei rude, careia i s-a facut o transfuzie cu sange incalzit la microunde, in urma careia a decedat ( este de neinteles cum niste cadre medicale nu stiau despre prefacerile pe care le putea suferi sangele respectiv ! ). De asemenea, nu este indicat ca biberonul cu laptele copiilor sa fie incazit la microunde, acest lucru fiind chiar periculos pentru sanatatea micutilor. Este de mentionat, de asemenea, ca din anul 1976, in Rusia ( fosta Uniune Sovietica ) cuptoarele cu microunde au fost interzise, din cauza consecintelor negative ale acestora asupra sanatatii.

Iar la urma un aspect pozitiv al cuptorului cu microunde...
Dezinfectarea şi odorizarea bureţilor
Nu aruncaţi bureţii de bucătarie care miros urât. Inmuiaţi bureţii în apă cu puţin oţet sau suc de lămâie, apoi încalziţi-i în cuptorul cu microunde, la treapta “High”, timp de 1 minut. (Folosiţi o mănuşă de bucătărie pentru a-i scoate din cuptor). Acest procedeu are şi rolul de a dezinfecta acei bureţi folosiţi pentru curăţarea suprafeţelor după tranşarea cărnii crude.

History of Religion

Asemănări ciudate despre preşedinţii SUA

Abraham Lincoln a fost ales la Congresul din 1846. John F. Kennedy a fost ales la Congresul din 1946.

Abraham Lincoln a fost ales presedinte in 1860.
John F. Kennedy a fost ales presedinte in 1960.

Ambii au fost deosebit de interesati de drepturile civile.
Ambele lor soţiile au pierdut cate un copil in timp ce trăiau la Casa Albă.

Ambii presedinti au fost împuşcat intr-o zi de vineri.
Ambii presedinti au fost împuşcat în cap.

Acum, devine cu adevărat ciudat.

Lincoln a avut un secretar care se numea Kennedy.
Kennedy a avut un secretar care se numea Lincoln .

Ambii au fost asasinati de către un sudist.
Ambii au fost urmati la conducere de catre un sudist numit Johnson.

Andrew Johnson, care i-a urmat lui Lincoln , s-a nascut in 1808..
Lyndon Johnson, care i-a urmat lui Kennedy, s-a nascut in anul 1908.

John Wilkes Booth, care l-a asasinat pe Lincoln , s-a născut în 1839.
Lee Harvey Oswald, care l-a asasinat pe Kennedy, s-a nascut in 1939.

Ambii asasini au avut nume compuse din trei cuvinte.
Ambele nume sunt compuse din cincisprezece litere.

Acum, ca să vă blocheze pe loc:

Lincoln a fost împuşcat la teatru numit "Ford".
Kennedy a fost împuşcat într-o masina numita " Lincoln " construita de "Ford".

Lincoln a fost împuşcat într-un teatru şi asasinul a fugit şi s-a ascuns într-un depozit.
Kennedy a fost împuşcat dintr-un depozit şi asasinul fugit şi s-a ascuns într-un teatru.

Booth si Oswald, ambii asasini au fost ucisi, la randul lor, înainte de finalizarea cercetarilor.

O alta "intamplare"...

O săptămână înainte ca Lincoln sa fie împuşcat, el a fost in Monroe, Maryland, SUA
O săptămână înainte ca Kennedy saa fie împuşcat, el a fost cu Marilyn Monroe.

Pepiniera de talente pentru Balsoi

Adevăratele talente încep pregătirea de la o vâstă fragedă.


Vezi mai multe din Stiri, evenimente pe 220.ro

Declaratie de avere? Sunt in criza........

De cand m-a palit criza economica:. - Mananc numai branza cu mucegai ...
- ... si numai carne veche si uscata ....
- Beau numai vin vechi ...
La masina a trebuit sa renunt chiar si la capota...
- si baie nu pot sa fac decat in curte.
Sunt un amarat.

Irena Sendler

Recent o batranica de 98 de ani pe nume Irene a murit...dar dincolo de banalitatea acestei morti.....Irene, in timpul celui de al doilea razboi mondial, fiind de etnie germana, a cerut permisiunea sa lucreze in Lagarul de concentrare pt evrei din Varsovia ca si croitoreasca sau femeie de servici. Mai tarziu s-a dovedit a avea un motiv bine intemeiat: aflase ce intentii marsave aveau nazistii cu copiii evreilor. Asa ca, zilnic, ea scotea copiii supusi pieirii intr-o cutie de unelte sau un sac de panza groasa (pt copii mai mari) pe care le cara cu ea intr-un carucior! De asemenea, mai avea un caine dresat sa latre ori de cate ori era nevoie sa intre si sa iese din lagar, dar mai ales pt a latra ca sa acopere scancetele copiilor ascunsi in carucior! Soldatii nu banuiau nimic pt ca era germanca si nu aveau nimic importriva cainelului! In tot acest timp ea a reusit sa smulga din gheara mortii 2500 de copii sau bebelusi. Totusi ea a fost prinsa si a fost batuta cu bestialitate de compatriotii sai, fiindu-i rupte in bataie si bratele si picioarele.
Irene a tinut o evidenta a tuturor copiilor salvati de ea, carora le scrisese numele intr-un jurnal inchis intr-un borcan si igropat in spatele casei ei. Cu ajutorul acestuia ea a incercat sa localizeze parintii copiilor care au supravietuit la sfarstiul razboiului si sa le reuneasca familiile, dar majoritatea fusesera ucisi in camerele de gazare naziste. Astfel ca toti copiii care au fost salvati de ea au fost plasati in familii adoptive sau case de copii.
Anul trecut, Irena a fost nominalizata pt Premiul Nobel pt Pace pt anul 2007....dar.....nu a fost aleasa ca si caastigatoare....in schimb a castigat un anume domn...pt un banal slide show legat de Incalzirea Globala ....ce mai pacifist, domnule, nu gluma...e greu sa faci un slide show...nu??? Cu atat mai greu sa salvezi 2500 de suflete nevinovate...lumea e cu susul in jos!!! Adevarata valoare nu se mai recunoaste!
  Acest mesaj este un semnal de alarma si un omagiu adus celor care au murit fara a avea vreo vina, pt cai care considera Holocaustul un "mit" care nu a existat vreodata, dar care pare a se repeta!

Sărbători internaţionale

Ziua Mondiala a Blondelor (31 mai): Blondele au fost intotdeauna deosebit de apreciate (merge vorba despre blondele naturale). In goana dupa «blond», nu numai in ceea ce priveste culoarea parului dar si image-ul, domnisoarele parcurg la chirurgia plastica: maresc sinii, schimba forma buzelor, poarta lentile – da, da, astea toate fac parte din arsenalul blondelor adevarate, care respecta unica regula – a glamurului!
Cea dintii calebrale a Zilei Mondiale a Blondelor a avut loc cu chic in anul 2006, cind amatoarele stilului de viata blond au devenit laureatele premiei excluzive «toc de diamant»
Savantii considera ca culoarea blond natural a parului este un fenomen rar, iar conform prognozelor catre anul 2202 blondele vor disparea de pe fata Pamintului.  

Ziua Internationala a Patronului (16 octombrie): In anul 1958 o secretara din SUA a propus sa se sarbatoreasca Ziua Patronului, iar in 1962 acasta sarbatoare a fost oficializata in statul Illinois, traditia fiind preluata in mai multe state. Curind a devenit cunoscuta peste tot.
A conduce – nu inseamna numai sa dai instructiuni. Este la fel si o profesie a celor tari, a oamenilor care poarta raspundere enorma fata de colectiv si client.

Ziua Mondiala a Cartii pentru Copii (2 aprilie): In 1967,UNESCO a hotarat ca data de 2 aprilie, ziua de nastere a scriitorului Hans Christian Andersen, sa devina Ziua Internationala a Cartii pentru Copii.
Hans Christian Andersen - s-a nascut pe 2 aprilie 1805, Odense, Danemarca, scriitor si poet danez, celebru. In fiecare an scriitorul este invitat sa scrie mesaje destinate copiilor.

Ziua Internationala a Astrologiei (20 martie): Astrologia Este una dintre cele mai vechi stiinte aparute pe Pamint. Exista de multe mii de ani, chiar daca numarul celor, care au abordat-o cu respectul si increderea potrivita nu este mare. Oamenii care studiaza obiectul astrologiei si aplica Astrologia in viata contidiana, au atras atentie cauzalitatatii fenomenelor, reuseau sa aduca, efecte benefice, constructive in viata lor.
Mai mult de zece ani in urma astrologii occidentali au propus ca Ziua Internationala a Astrologiei sa fie numita pe 20 martie – cind isi ia inceputul anul astrologic.
Conform statisticii, astazi Astrologia se bucura de o enorma popularitete: politicii, oamenii de afaceri, gospodinele si adolescentii sint la curent cu promisiunile astrologice.

Ziua Mondiala Anti-fumat (19 noiembrie): In prezent, 1,3 miliarde de persoane din toata lumea consuma tutun, iar 4,9 milioane de persoane mor in fiecare an in urma acestui consum. Ziua Mondiala Anti-Fumat reuneste fumatorii din intreaga lume intr-un angajament de a renunta la tutun. Majoritatea fumatorilor nici nu-si dau seama care este riscul fumatului! Unii, pur si simplu, nu vor sa asculte. Cit mai multa atentie informationala i se acorda acestei probleme, cu atit mai auzita ea se face. Posibil, atunci pe lume vor fi mai putini fumatori!

Ziua Mondiala a Femeii din Mediu Rural (15 octombrie): In 1995 a fost tinuta Conferinta Internationala a Femeilor, de la Beijing, unde s-a propus sa fie fixata o zi a femeilor de la sate. S-a ales ziua de 15 octombrie pentru a fi aproape de 16 octombrie,cind se sarbatoreste Ziua Mondiala a Alimentatiei, aceasta deoarece femeile de la sate au rol principal in producerea hranei.
Femeile de la sate sint cele, care muncesc mereu, crescind copii, fiind gospodine la casa. Rolul lor este deosebit de important. Trebuie sa le multumim mereu pentru munca grea depusa zilnic.

Ziua Mondiala a Tangoului (11 decembrie): este ziua de nastere a Regelui tangoului Karlos Gardelli. Tangoul s-a nascut in Argentina, Buenos Aires, la sfirsitul secolului XIX – era un dans simplu de tot. Apoi s-a raspindit in Europa unde a cuprins Parisul, Londra, Roma, Berlinul si New York-ul peste ocean. Abia dupa aia s-a intors in Buenos Aires – insa cu un alt statut.
Filosofia tangoului consta din ideea de lupta intre cei doi. Dansul e plin de pasiune – e un dans al dragostei.

Ziua Mondiala a Stingacilor (13 august): cei pentru care mina stinga este principala sint o raritate. Lumea cotidiana este organizata astfel incit sa fie comod majoritatii – celor cu dreapta principala. In 1992, din initiativa clubului «stingacilor» (Marea Britanie) a fost fixata Ziua Stingacilor.
Principalul scop al acestui club este de a atrage atentia Ministerului Invatamintului la faptul ca in scoli copii cu mana stinga principala sint «invatati» sa scrie cu dreapta, ceea ce ce afecteaza negativ posibilitatile elevului si duce la un stres psihologic.

Ziua Mondiala a Bolnavului (11 februarie): 11 februarie este in lumea crestina Ziua Mondiala a Bolnavului. Evenimentul a fost numit de Papa Ioan Paul al II-lea in 1992, cu ocazia celei de-a 75-a aniversari a revelatiilor de la Fatima.

Ziua Internationala a Sanatatii Psihice (10 octombrie): In 1992 Federatia Internationala a propus 10 octombrie sa fie numita Ziua Internationala a Sanatatii Psihice. Mai mult de 450 mln de oameni de pe glob sufera din cauza dereglarilor psihice. Fiecare al 7-lea om de pe Planeta este, de regula, un paranoic sau are stari depresive. E o problema a secolului 20-21, cind viata insusi ne expune stresurilor in fiecare zi.

Ziua Mondiala a Ciocolatei (11 iulie): doar pe 11 iulie, cei care adora ciocolata se bucura de libertate absoluta in intrebuintarea acestui produs caloric. Ziua Mondiala a Ciocolatei a fost inventata in 1995 de catre francezi. Exista mai multe tipuri de ciocolata: alba (nu contine cacao pudra sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiata de alb), neagra (ciocolata neagra numita si ciocolata amaruie este un amestec de cacao si unt de cacao cu zahar), cu lapte (prima ciocolata cu lapte a fost lansata de elvetianul Daniel Peter in 1875.). Elementele care se contin in ciocolata, contribuie regenerarii psihologice si relaxeaza organismul. O data pe an isi dau friu liber chiar si cele mai principiale la capitolul dieta domnisoare!

Ziua mondiala a Oului (9 octombrie): Este sarbatoare amatorilor bucatelor preparate din oua. Acest produs este popular in fiecare tara si des folosit. In 1998 Comisia Internationala a Oualor (asociatia internationala a producatorilor) a declarat ca ziua oului va fi sarbatorita in fiecare a doua vineri a lunei octombrie.

Ziua Apararii drepturilor Prostituatelor contra violentei (17 decembrie): aceasta zi isi are si o traditie, care se numeste „marsul umbrelelor rosii”: toate doamele de profesie susnumita apar in strada purtind umbrele rosii - un simbol contra-violenta.

Ziua Mondiala a Contraceptiei (26 septembrie): Din initiva mai multor organizatii care se ocupa de problemele reproducerii 26 septembrie a fost numita Ziua Contraceptiei. Scopul acestei campanii este de a micsora numarul cazurilor de graviditate neplanificata. In prezent exista un sir de contraceptive, ceea ce, insa nu rezolva problema. Astfel, se organizeaza un sir de festivitati cu tematica data, au loc mai multe intruniri cu studentii si elevi.

Ziua Mondiala a Veceului (19 noiembrie): Este unul dintre cele mai originale sarbatori de pe Planeta! In 2001 la Conferinta Internationala din Singapore a fost proclamata Ziua Veceului. Singapore este cunoscut prin curatenia locurilor WC. Sa fim constienti ca veceul are o importanta enorma in viata cotidiana!

Ziua Mondiala a Dansului (29 aprilie): a fost infiintata in 1982 de Comitetul International al Dansului din cadrul Institutului International de Teatru (ITI - UNESCO). Pe data de 29 aprilie s-a nascut Jan George Noverre – maestru in arta originar din Franta, un mare reformator al dansului cel mai de vaza dansator al trupei de balet Drury Lane.
In aceasta zi profesionistii isi vor celebra sarbatoarea de meserie. Daca sinteti si dumneavoastra un amator al dansului, chemam sa va alaturati! Toti la disco in ziua de 29 aprilie!

Ziua Interationala a Pasarilor (1 aprilie): se sarbatoreste din 1906. Primavara pasarile se intorc din tarile calde si conform traditiei oamenii atirna pe copaci graurnite si alte «casute» pentru pasari. Oriunde n-ar fi, pasarile mereu infrumuseteaza Planeta Pamint!

Ziua Mondiala a Frumusetii (9 septembrie): deoarece frumusetea este factorul, care ofera un privilegiu in societate, toti tindem sa corespundem cerintrlor la cel mai inalt nivel. In prezent exista saloane unde doritorii de a-si face exteriorul cit mai placut sint tratati la cel mai inalt nivel. Precum, si calitatea produselor cosmetice creste din an in an.
Din 1995, 9 septembrie devine Ziua Mondiala a Frumusetii, cind oamenii se bucura pentru tot ce aduce placere estetica. La fel, este simbolic de a organiza concursurile de Frumusete anume in acesta zi. Nu intotdeauna cistiga domnisoarele dotate cu parametrii de 90-60-90. In final ajung participantele cu un exterior carismatic. Nu importa cum aratam, atunci cind ne simtim bine!

Ziua Mondiala a Zimbetului (1 octombrie): De mult se stie ca zimbetul ne prelungeste existenta! Istoria acestei idei vine de la pictorul american Harvey Bell, care a creat renumitul „smiley face” - un buton galben cu doua puncte si o paranteza „inchisa”. Astazi oamenii din toaa lumea il folosesc cu scopul de a-si exterioriza emotiile pozitive.
Iata ce d-nul Harvey a spus intr-un interviu: „Niciodata in istoria omenirii si a artei nu a fost nimic, ce ar aduce atita bucurie, fericire si placere tuturor! Nu a fost creat nimic simplu, dar pe intelesul tuturor!”

Ziua Bunatatii Spontane (17 februarie): aceasta sarbatoare vine din initiativa Organizatiilor Internationale de binefacere. Ziua bunatatii spontane este celebrata de toata lumea, fara diferentiere de rasa sau cetatenie, doarece, are o insemnatate de nivel mondial.
In tara noastra aceasta sarbatoere nu a devenit inca o traditie: se cuvine sa fim cit mai deschisi pentru cei din jur, astfel incit bunatatea sufletului sa se raspindeasca pe tot globul!
Cind binefacerea vine din adinc si este sincera, persoana nu asteapta careva multumiri. Ziua bunatatii spontane este cea, care ne va invata sa mergem intr-un pas cu dorintele autentice ale sufletului.

Ziua Internationala a Pacii (1 ianuarie): Ziua Mondiala a Pacii a fost instituita la 1 ianuarie 1968 de catre Papa Paul al VI-lea, care dorea ca aceasta sa se celebreze anual, in prima zi a anului calendaristic. Ziua Internationala a Pacii, fiind dedicata comemorarii si intaririi idealului de pace atat in interiorul frontierelor, cat si intre toate tarile si popoarele este acel moment cind toti se unesc intru a incepe noul an cu pace si caldura in suflet.

Ziua Mondiala a Solidaritatii intre Oameni (20 decembrie): este proclamata de Adunarea Generala ONU in rezolutia consacrata primului deceniu de lupta al ONU pentru lichidarea saraciei. Serbarea are loc anual pe data de 20 decembrie, incepind cu 2006. In secolul 21, solidaritatea a devenit una dintre cele mai de pret valori ale omenirii.

Ziua Mondiala a Prieteniei (9 iunie): e o zi creata pentru ca noi indiferent de circumstante sa amintim celor apropiati cit de dragi si importanti sint ei in viata noastra.
Prietenia este unicul tip de relatie, care nu obliga. Din pacate, nu facem diferentiere intre prieten si tovaras de chef. Relatia de prietenie se bazeaza pe reciprocitate la nivel de perceptie, pe cind tovarasia e la nivel de interes. Sa speram ca in viata dvs. exista cel putin o persoana pe care ati putea-o felicita din tot sufletul in ziua Mondiala a Prieteniei.
«Prieten este persoana care vine, cind toata lumea a plecat» Francois de La Rochefoucauld.

Ziua Mondiala a familiei (15 mai): este intemeiata de Adunarea Generala ONU in 1993. Stabilirea acestei zile chema sa se atraga atentia organizatiilor obstesti la problemele familiilor in societatea contemporana. Familia este considerata celula de baza a societatii umane. Fiecare om tinde sa-si infiinteze o familie cit mai fericita, pentru ca de aici se trage secretul succesului in viata.
Familia, ca elementul de baza al societatii a fost si ramine un depozit al valorilor umane. Gratie acestei are loc formarea unui stat puternic si prosper! Din timpuri stravechi, dupa bunastarea famiilor se aprecia nivelul de dezvoltare al statului.

Ziua Internationala a Barbatului (7 noiembrie): a fost fixata din initiativa d-lui M.Gorbaciov, sustinut de filiala ONU din Viena precum si un sir de alte organizatii internationale. Ziua Barbatilor fiind preconizata pentru prima simbata a lunii noiembrie. Deci sa nu confundam cu ziua Armatei Sovietice, care se celebreaza pe 23 februarie – orice sarbatoare isi are denumirea ei!

Ziua Internationala a Femeii (8 martie): femeia reprezinta partea gingasa a omenirii. Ea este cea, care duce raspundere de fericire si pace intr-o familie, fiind si mama, si sotie, si iubita in acelasi timp.

Ziua Mondiala a Persoanelor in etate (1 octombrie): Declarata prin hotarirea Adunarii Generale ONU din 14.12.1990. Acesta sarbatoare are o insemnatate enorma prin faptul ca accentueaza respectul catre cei in virsta in toate tarile lumii.
Cel care a trecut prin greutatile vietii si are o enorma experinta poate fi un bun povatuitor pentru cei tineri. Iata de ce este absolut necesar sa fim toleranti cu oamenii in etate.

Ziua Mondiala a Imbratisarilor (21 ianuarie): conform traditiei in acesta zi puteti imbratisa pe oricine, chiar persoane necunoscute! Nu se stie aproape nimic despre provinienta acestei sarbatori. Radacinile i se trag din mediul studentesc al tineretului Europei occidentale.
Imbratisarea este un proces absolut inocent, care permite schimbul de energie intre doi oameni. Ar fi ideal sa facem ca imbritisarile sa devina o traditie respectata nu numai pe data de 21 ianuarie.

Ziua Mondiala a Sarutului (6 iunie): este cea mai romantica zi a anului, care ar putea sa concureze chiar cu ziua indragostitilor. Si absolut legal! Ideea vine de la Britanici. Douazeci de ani in urma Ziua Mondiala a Sarutului a fost afirmata si de catre ONU. In unele orase de Ziua Sarutului se organizeaza festivitati de nivel inalt.

Ziua Internationala a Indragostitilor (14 februarie): Cea mai frumoasa si bine cunoscuta zi a anului! Nu se stie ce ne facem fara dragoste! Din ea reiese celelalte sarbatori, datorita ei se bucura inimile noastre. Vom iubi cit traim!

4 Mai - ziua râsului

Secţia de Poliţie din Kayseri/Turcia – caz real

Doi hoţi, se urcă pe acoperişul unei case şi tăie cablul antenei tv.

Proprietarii casei au creyut ca televiyorul s-a stricat şi au mers la culcare.
A doua zi după plecarea barbatului la serviciu, unul din hoţi sună la uşă si spune următoarele soţiei:
Doamnă am fost trimis de soţul dvs pentru a lua televizorul la reparat. Fără sa stea pe gânduri femeia în naivitatea ei îi dă televizorul.

Seara după ce s-a întors de la serviciu, soţul este stupefiat de fapta soţiei.
Dupa aceea, în timpul sfârşitului de săptămână, când se odihneau stând pe balcon, soţia îi spune soţului: uitel pe hoţul care ne-a furat televizorul. Imediat soţul fuge jos (îmbrăcat în haine de casă), şi începe sa-l bată pe hoţ.
După 5 minute, al doilea hoţ sună la sonerie. Soţia raspunde...şi:
(hoţul) Doamnă, sunt poliţai, soţul dvs a prins hoţul şi l-a adus la secţia de poliţie. M-a trimis să vă cer pantalonii şi portofelul cu actele.
Soţia îi da pantalnii şi portofelul.

Dupa o oră, soţul obosit de atâta bătaie (dată hoţului) şi plin de sânge se întoarce acasă fără ca să ştie nimic despre cele întâmplate.

Supersize Me – Supra Dimensionează-mă - subtitrare RO

Un film despre pericolele mâncării fast food.

Why the inaguration is held on the 20th?

It's cold, maybe even freezing. Sometimes it snows. So why do we have to have a huge outdoor event to inaugurate a new president on January 20? Our first president, George Washington, was smart enough to get himself inaugurated on a more balmy April 30, 1789. What went wrong?
In short, the Constiution did it. Inaugurations used to be held in March to give electors four months to cast their ballots. But the Twentieth Amendment to the Constitution changed the date to Jan. 20, and Franklin D. Roosevelt's second swearing-in ceremony in 1937 was the first held on the new date. FindLaw says a report from the Senate Committee on the Judiciary offered some reasons for the change:
"[W]hen our Constitution was adopted there was some reason for such a long intervention of time between the election and the actual commencement of work by the new Congress.... Under present conditions [of communication and transportation] the result of elections is known all over the country within a few hours after the polls close, and the Capital City is within a few days' travel of the remotest portions of the country....
"Another effect of the amendment would be to abolish the so-called short session of Congress.... Every other year, under our Constitution, the terms of Members of the House and one-third of the Members of the Senate expire on the 4th day of March.... Experience has shown that this brings about a very undesirable legislative condition."

In short, the Constiution did it. Inaugurations used to be held in March to give electors four months to cast their ballots. But the Twentieth Amendment to the Constitution changed the date to Jan. 20, and Franklin D. Roosevelt's second swearing-in ceremony in 1937 was the first held on the new date. FindLaw says a report from the Senate Committee on the Judiciary offered some reasons for the change:
"[W]hen our Constitution was adopted there was some reason for such a long intervention of time between the election and the actual commencement of work by the new Congress.... Under present conditions [of communication and transportation] the result of elections is known all over the country within a few hours after the polls close, and the Capital City is within a few days' travel of the remotest portions of the country....
"Another effect of the amendment would be to abolish the so-called short session of Congress.... Every other year, under our Constitution, the terms of Members of the House and one-third of the Members of the Senate expire on the 4th day of March.... Experience has shown that this brings about a very undesirable legislative condition."
In other words, that's an awfully long lame-duck session, and we now have airplanes and 24-hour news and the Internet — in 2008, we knew Obama would be the next president by 11pm ET. As the 2000 election reminded us, we don't always know who's going to president by the end of election night. And in the days of yore, presidents had to physically move to the nation's capital without the help of FedEx, super highways and United hubs.
Getting our president to work on time — that seems a worthwhile amendment. And not to worry: President-elect Obama says a chilly weather report won't deter him from the traditional outdoor ceremony. So if you're headed to D.C. to catch the big show for yourself, you might want to take some advice from Karin Tanabe at the Huffington Post, who has clearly been debating "what to wear?" for quite some time:
"So what does one wear to be sandwiched between total strangers for hours while craning your neck to see a Jumbotron in sub-zero weather? Clothing you never want to see again. Don't mind if a reveler accidentally flambés your parka? Then by all means wear it. And then throw another one on top for good measure. Spent your entire month's salary on stilettos so fabulous you had them sewn to your feet? It's time to cut them off and wear the sensible shoes favored by nuns and your Aunt Mildred."
Even if you're cold and not-so-comfortable, it's always a special moment watching a new leader say these famous words:
"I do solemnly swear that I will faithfully execute the office of the President of the United States, and will to the best of my ability, preserve, protect, and defend the Constitution of the United States."
Sursa: Yahoo.com

Paris

Pentru cei ce iubesc Parisul...

http://www.paris-26-gigapixels.com/index-en.html

Lenea lungeste viata!

MAREATA SI UTILA DESCOPERIRE !

CINSTE LOR !

Lenea lungeste viata !

Persoanele care nu prea se inghesuie sa munceasca si care au oroare de exercitiile fizice banuiau de multa vreme acest lucru, dar acum a fost confirmat de oamenii de stiinta: lenea prelungeste viata.
*
Doi cercetatori germani, dr. Peter Axt si fiica sa, dr. Michaela Axt-Gadermann, au publicat o carte ("Bucuria Lenii: Cum s-o lasi mai moale si sa traiesti mai mult") in care explica pe larg faptul ca toti oamenii poseda o cantitate limitata de "energie vitala" si ca viteza cu care este consumata, determina precis speranta de viata a fiecarei persoane.
*
Cei doi mai spun ca activitatile care sunt mari consumatoare de energie, precum "trasul de fiare" intr-o sala de forta, accelereaza imbatranirea si fac organismul mai susceptibil la imbolnavire.
"Un stil de viata mai relaxat este important pentru sanatate. Daca ai o viata stresanta si faci exercitii fizice in exces, organismul produce hormoni care determina instalarea hipertensiunii", afirma Axt-Gadermann.
*
Ea a adaugat ca una dintre diferentele-cheie intre oamenii mai lenesi si cei hiperactivi este ca organismele mai active produc mai multi "radicali liberi" - molecule instabile de oxigen despre care se crede ca ar accelera imbatranirea.
Mai mult, "lenea este, de asemenea, importanta pentru un sistem imunitar sanatos pentru ca celulele specializate in apararea organismului sunt mai puternice in conditii de relaxare decat in situatii de stres".
Iar in timpul relaxarii si metabolismul este mai lent, producandu-se mai putini radicali liberi.
*
Atat Axt-Gadermann, 34 de ani, cat si tatal sau, in varsta de 65 de ani, au fost alergatori de cursa lunga, ceea ce le permite sa sustina ca vorbesc in cunostinta de cauza.
Totodata, ei afirma ca rasul este o alternativa mai sanatoasa decat alergarea sau exercitiile fizice.
In carte, cei doi cercetatori mai spun ca lenea este foarte buna si pentru creier.
Asta pentru ca exercitiile fizice sau stresul duc la producerea unui excedent de cortisol, un hormon care vatama neuronii si provoaca pierderi de memorie si senilitate prematura.

Maxime

Nu lua niciodata un somnifer si un laxativ in aceeasi seara.

Mersul la biserica nu te face credincios, asa cum statul intr-un garaj nu te face masina...

Experienta este un lucru minunat: iti permite sa recunosti o greseala atunci cand o repeti.

Daca trebuie sa alegi intre doua rele - alege-l pe cel pe care nu l-ai mai incercat pana atunci.

Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare.

A avea constiinta curata inseamna a avea memorie proasta.

Cei cinstiti sunt inadaptatii societatii.

Pestele care lupta impotriva curentului moare electrocutat.

Nu este important sa castigi! Este important sa-l faci pe celalalt sa piarda.

A gresi este omeneste. A da vina pe altul este si mai omeneste.

Inteligenta ma urmareste, dar eu sunt mai rapid.

Exista o lume mai buna, dar este foarte scumpa.

A studia inseamna sa te indoiesti de inteligenta colegului de birou.

Alcoolul omoara incet-incet. Nu conteaza, te grabesti?

Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: "trage" si "impinge".

Se spune ca inotul face bine la silueta... Spun cei care n-au vazut inca balena.

Orice barbat are nevoie de o femeie fiindca sunt o gramada de lucruri pentru care nu poti sa faci guvernul vinovat.

Sa cuceresti o femeie si sa nu povestesti la prieteni, e ca si cum ai trece Pacificul inot in secret.

M-am sculat cu stangul. Mi-am imbracat camasa, s-a rupt nasturele, am luat servieta, i s-a rupt toarta, deja mi-e frica sa ma duc la buda...

Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

Psihiatrii zic ca una dintre patru persoane are o deficienta mintala. Daca esti cu inca trei amici si nu ai observat nimic ciudat, atunci nu te gandi la chestia asta!

Daca esti in stare sa zimbesti cand ceva merge rau este pentru ca ai gasit un tampit pe care sa arunci vina.

Ca sa-ti realizezi obiectivele trebuie sa fii un visator... Asa ca nu mai pierde vremea, lasa totul balta si du-te sa te culci!

Daca intr-o zi femeia pe care-o iubesti ti-e infidela si iti trece prin cap sa te arunci din balcon, adu-ti aminte ca ai doar coarne, nu si aripi!