Fotbal feminin


Vezi mai multe video din Divertisment

Un nou stil de talharie

Daca conduceti noaptea si vi se arunca oua crude pe parbriz in niciun caz sa nu actionati stergatoarele si sa nu stropiti parbrizul cu lichid de parbriz. Ouale amestecate cu apa vor crea un strat opac pe parbriz si nu veti mai vedea nimic, chiar si folosind stergatoarele. Atunci veti fi obligat sa va opriti si cu mare probabilitate veti fi victima unei talharii.
Lasati ouale sa curga pe parbriz fara sa incercati sa-l curatati cu stergatoarele si lichid de parbriz. Continuati sa mergeti cu masina cat mai departe posibil de locul incidentului. Opriti-va numai atunci cand ati ajuns intr-un loc sigur.

Aruncarea cu oua in parbrizul masinilor care circula noaptea este ultima gaselnita folosita de talhari.

Avionul Horten 2-29

Ce parere aveti?

A fost furat de americani si recreat avionul Stealth al lui Hitler?
http://news.nationalgeographic.com/news/2009/06/090625-hitlers-stealth-fighter-plane.html

Cei mai buni ingineri specializati pe reconstruirea avioanelor de epoca, au reusit sa reproduca fidel ultima speranta a lui Adof Hitler de a castiga razboiul. Specialistii l-au recreat pe Horten 2-29, avionul secret al regimului nazist, a carui productie in masa a fost declansata prea tarziu pentru ca Hitler sa mai poata castiga cel de-al doilea Razboi Mondial.

Horten 2-29 a fost tinut secret de Aliati pana in zilele noastre, acesta fiind cea mai puternica arma dezvoltata in cea de-a doua Conflagratie Mondiala. Numerosi experti sunt de parere ca avionul de razboi era atat de avansat si futurist incat daca ar fi fost construit in serie, istoria Terrei ar fi aratat astazi altfel decat o stim. Pentru realizarea unei copii perfecte, echipei de experti i s-a pus la dispozitie singurul avion Horten 2-29 existent in prezent in lume si detinut timp de 50 de ani intr-o baza secreta a armatei americane. Aripile avionului Ho 2-29 seamana suspect de mult cu cele ale bombardienrului american B-2. Alcatuit in mare parte din lemn, avionul invizibil al nazistilor avea o viteza maxima de 970 km./h. Armele sale constau in doua bombe de 500 kilograme fiecare, si patru tunuri automate de 30 mm. Primul Ho 2-29 a zburat cu succes in ajunul Craciunului anului 1944, Lufftwaffen-ul neputandu-se folosi de aceasta arma revolutionara. Conform lui Tom Dobrenz, un expert antiradar din cadrul Northro Grumman, design-ul avionului favorit al lui Hitler prezinta avantaje majore chiar si pentru radarele militare din zilele noastre. Echipa de ingineri germani care l-a proiectat detinea de asemenea informatii capitale pentru producerea unui avion de vanatoare care sa se strecoare in teritoriul inamic neobservat de radare. Pe scurt, Horten 2-29 a fost primul avion din lume destinat sa fie un vanator invizibil de succes in lupta aeriana.

Sarea - un un element esential in alimentatie ( nu cea iodata !)

Intr-un basm romanesc, o fata de imparat ii spune  tatalui ei ca-l iubeste ca "sarea-n  bucate". O declaratie ciudata in aparenta, dar care ascunde un adevar, pe care medicina populara il stie demult: sarea este un element esential al vietii. Cu conditia sa fie neaparat   naturala si sa nu fie folosita in exces.

Ca mancarea n-are nici un gust fara ea se stie. Dar ca sarea este si un medicament edutabil mai stie azi cineva?       
Cu toate astea, nelipsita sare-n bucate este unul dintre cele mai vechi remedii din lume, uprins in celebre tratate medicale ale Antichitatii, intens studiat apoi de alchimistii Evului Mediu, apreciat in medicina populara ca leac de capatai. Toate astea pana la inceputul veacului al XX-lea, cand trufia medicamentelor atoate-vindecatoare au impins-o in uitare. Cine sa creada astazi ca praful acesta alb, superprocesat, combinat cu antiaglomeranti,  numit "sare de masa" are proprietati vindecatoare? Nici n-are! Vindecatoare cu adevarat ste doar sarea bruta, sub forma de cristale mari, ca cea pentru murarea verzei, care erau macinate inainte vreme in casa..
O sare care contine mai mult de 80 de substante minerale, pe langa clorura de sodiu, si care avea o multime de proprietati terapeutice. Un vechi tratat medical chinez (Peg-Tzao-Kan- Mu), scris cu 2700 de ani inainte de Hristos, mentiona nu mai putin de 40 de tipuri de sare, fiecare cu indicatiile sale, cu modul de administrare si cu efectele sale specifice. Ei bine, taranii romani merita sa figureze in cartea recordurilor. In medicina noastra
populara sunt mentionate peste o suta de utilizari terapeutice si, mai ales, magice ale sarii, care era considerata un adevarat panaceu impotriva spiritelor rele si a impregnarilor malefice ale obiectelor, locurilor sau fiintelor. O zona extraordinara de investigatie, pe care va propunem sa o cercetam impreuna.

Terapia interna cu sare
(toate recomandarile privesc exclusiv sarea , grunjoasa, numita si sare gema, si nu sarea  "fina" de masa)
Digestie dificila, constipatie, slabiciune corporala subponderalitate) - se consuma hrana condimentata cu sare gema sau sare marina (se gasesc in comert), care au un gust mult mai intens. S-a constatat ca sarea naturala are un efect mult mai puternic de stimulare a secretiei de sucuri gastrice si ca este un excelent activator al  peristaltismului gastrointestinal, fireste - cu conditia sa fie consumata cu moderatie. De altfel, inca de acum 500 de ani, celebrul medic si alchimist al Evului Mediu Paracelsus observa intr-un tratat ca digestia si excretia sunt mult perturbate de absenta sarii din alimentatie.
 

Almost incredible



”The Living Camera”

Britanicul Stephen Wiltshire s-a născut pe 24 aprilie 1974 și, la vârsta de 3 ani, s-a constatat că e mut, fiind diagnosticat și cu autism. În același an, tatăl lui a murit într-un accident de motocicletă. The End? Dimpotrivă, doar începutul unei lupte fascinante cu destinul și neșansa.

La 5 ani a fost înscris la școala Queensmill din Londra, unde s-a arătat interesat de desen. Iar prin desen a început să comunice. De la 9 ani, tot cu ajutorul desenului, a început să învețe să vorbească, iar în 1987, i-a apărut primul volum, ”Drawings”, cu lucrările lui. Între 1995 și 1998 a urmat Școala de Artă din Londra.

În 2005 a realizat o primă performanță uluitoare, un desen panoramic, de sus, al metropolei Tokyo. Era începutul unei serii fabuloase, continuate cu Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid ori Dubai. Singura sursă de inspirație este zborul cu elicopterul pe deasupra orașului, pe care apoi îl desenează din memorie. Priviți filmulețul cu o astfel de demonstrație. Apoi, de fiecare dată când ceva vi se pare imposibil de realizat, gândiți-vă la Stephen.

Curs de limba germana

Limba germana este simpla. O persoana cunoscatoare a limbii latine si obisnuita cu declinarile o învata fara mari dificultati. Profesorii de germana spun acest lucru la începutul fiecarui ciclu de studii.

Se trece, apoi la initierea în der, die, das, den, des, dem etc. si din nou se reaminteste ca tot restul este de o logica elementara.
Ca sa ilustram aceste afirmatii, sa luam un exemplu practic. Pentru început, sa deschidem Manualul de Limba Germana.
 Este un volum minunat, cu coperti cartonate, publicat la Dortmund si care povesteste despre obiceiurile hotentotilor (în germana:
Hottentotten - observati cat e de simplu!!!!).
În carte se relateaza cum cangurii (Beutelratten) sunt prinsi si închisi în custi Kotter), acoperite cu o tesatura (Lattengitter) care sa-I fereasca de ploi.
Aceste custi se numesc în germana 'custi acoperite cu panza' > (Lattengitterkotter) si, atunci cand contin un cangur, ele sunt numite Lattengitterkotterbeutelratten.
Într-o zi, hotentotii au arestat un asasin (Attentater) , acuzat ca ar fi omorît o mama (Mutter) hotentota (Hottentottenmutter), avand un fiu cam prostut si balbait (Stottertrottel).
O astfel de femeie se numeste, în germana, Hottentottenstottertrottelmutter, iar asasinul ei este un Hottentottenstottertrottelmutterattentater.
Politia îl prinde pe asasin si îl inchide provizoriu într-o cusca pentru canguri (Beutelrattenlattengitterkotter), dar captivul evadeaza.
Imediat, toti pleaca în cautarea fugarului si, deodata, un razboinic hotentot se întoarce strigand:
- Am prins asasinul (Attentater) !
- Da? Care?, întreaba seful de trib.
- Pe Lattengitterkotterbeutelratterattentater, raspunde razboinicul.
- Cum adica, asasinul din cusca de canguri acoperita cu panza? întreaba seful hotentotilor.
- Pai, raspunde bastinasul, pe Hottentottenstottertrottelmutterattentater (asasinul mamei hotentote a copilului prostut si balbait).
- A, asa, da! raspunde seful hotentotilor. Puteai sa zici de la început ca l-ai prins pe:
Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelrattenattentater.
Dupa cum vedeti, limba germana este o limba simpla. Trebuie doar un dram de bunavointa.

SUCCES !

120 de curiozitati ale corpului uman

Curiozitati ale oamenilor – Curiozitati interesante despre om

 

corpul omenesc_da vinci
Afla ce nu stiai despre oameni
120 de lucruri interesante despre oameni


001    Acidul gastric pe care stomacul omului il elimina pentru a descompune mancarea este atat de
          puternic incat poate dizolva o lama de ras.
002    Atunci cand ne lovim intr-un anume loc din zona cotului resimtim o durere acuta. Aceasta se
          datoreaza faptului ca pe aici trece nervul cubital, pozitionat de-a lungul osului humerus.
          Se considera ca aceasta ar fi o scurta forma de paralizie.
003    Atunci cand privesti o persoana pe care o placi, involuntar pupilele ti se dilata.
          La fel se intampla si cand te uiti la o persoana pe care o urasti.
004    Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput. Vazul este primul care dispare.
005    Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.
006    Cel mai greu „organ” al corpului este pielea. Ea cantareste 3,2 kilograme.
007    Cel mai mare muschi este latissimus dorsi. Acesta este un muschi plat de pe spate care intra
          in actiune in timpul miscarii bratului.

Ce nu stiti despre telefonul dumneavoastra!

Functii ascunse ale tel. tau mobil pe care nu le stii.
Ce poate sa-ti faca telefonul mobil, despre care tu nici nu stiai?
1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume (cu exceptia Americii).
Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate.... Incearca!
2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii
cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si
roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul
tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda
cheii derezerva si ti se vor deschide usile. Functioneaza si cu usa
portbagajului.Incearca!
3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in
baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o
incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se
incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.
4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane
tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul
furat si sa consume serviciile telefoniei,iar cel de la care s-a
furat, sa-si cumpere telefon nou.Trebuie sa afli seria telefonului
tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe
ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este
seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca
ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i
acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in
sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba
cartela SIM. Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata
telefonul,dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai
important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest
truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.

Tot ce iti doresti !

Testul oculistilor chinezi

 

Daca nu intelegeti ce este scris, atunci
cu doua degete alungiti-va (trageti in lateral de coltul ochilor) ochii la dreapta si la stanga asa cum au Chinezii!

Functioneaza garantat!

Dragobetele nu are legatura cu Valentine's day

SARBATOARE CATOLICA (CRESTINA)

Impăratul roman Claudiu al II-lea era un luptător îndârjit şi a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică dar majoritatea bărbaţilor lui nu au vrut să meargă în luptă. Gandindu-se că bărbaţii voiau să stea acasă cu soţiile şi copiii lor în loc să se lupte pentru el, Claudiu a găsit o soluţie pentru această problemă. A decis ca niciunul dintre soldaţii din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbaţi să meargă la război şi să lupte ca nişte adevăraţi soldaţi.

Valentin, preot crestin, stia că oamenii au dreptul să se căsătorească.(concept crestin, cununia implicit familia este sfanta lasata de Dumnezeu) Astfel el a căsătorit în secret cupluri. El făcea cununiile în locuri secrete, unde împăratul nu-l putea găsi.

Dar a fost găsit, arestat şi adus în faţa Impăratului. Lui Claudiu i-a plăcut de Valentin vazandu-l tânăr şi înţelept. L-a încurajat să renunţe la creştinism şi să devină un soldat roman, dar Valentin a refuzat. El a fost întemniţat şi condamnat la moarte. (Nu si-a vandut sufletul Imparatului, preferand martirajul decat lepadarea de Cristos). Până în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi şi le-a semnat scriind "Adu-ţi aminte de Valentin al tău."

Valentin a fost executat ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Totuşi este necunoscută data exacta. Ziua de Sfântul Valentin este celebrată în onoarea celui care a considerat ca dragostea este de la Dumnezeu si nimeni nu are dreptul sa o ingradeasca sau interzica. (CLAR CA BUNA ZIUA)

SARBATOARE ORTODOXA PRELUATA DIN PAGANISM


(paganism = toate traditiile, superstitiile care erau practicate inainte de Cristos si ulterior interzise de El)

Fiu al Babei Dochia, Dragobetele era sărbătorit pe 24 februarie. Sărbătoarea de Dragobete este considerată echivalentul românesc al sărbătorii Valentine's Day, sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Probabil că 24 februarie însemna pentru omul arhaic începutul primăverii, ziua când natura se trezeşte, ursul iese din bârlog, păsările îşi caută cuiburi, iar omul trebuia să participe şi el la bucuria naturii.

Entitate magică (legenda!!) asemănătoare lui Eros sau Cupidon, Dragobetele se diferenţiază de blajinitatea Sfântului Valentin din tradiţia catolică, fiind un bărbat chipeş, un neastâmpărat şi un năvalnic. Preluat de la vechii daci (no comment, era precrestina, nu are treaba cu Crsitos sau invataturile Sale), unde Dragobetele era un peţitor şi un naş al animalelor (!!!!numai Bahmuteanca mai cununa caini terfelind sfanta taina a cununiei!!), românii au transfigurat Dragobetele în protectorul iubirii celor care se întâlnesc în ziua de Dragobete, iubire care ţine tot anul, aşa cum şi păsările "se logodesc" (??!!) în această zi.

În această zi satele româneşti răsunau de veselia tinerilor şi de zicala : Dragobetele sărută fetele. Sunt multe credinţele populare cu referire la Dragobete. Astfel se spunea că cine participa la această sărbătoare avea să fie ferit de bolile anului, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat (superstitiile de orice fel sunt INTERZISE de Cristos care spune evreilor ca au desfiintat credinta in folosul datinilor lor!!!!). Îmbrăcaţi de sărbătoare, fetele şi flăcăii se întâlneau în faţa bisericii şi plecau să caute prin păduri şi lunci, flori de primăvară pe care le asezau la icoane si le foloseau la diverse farmece de dragoste (!!?? Amesteca icoana care este simbol crestin cu farmecele care sunt strict interzise cu desavarsire de Cristos – blasfemie!!). În sudul României, fetele se întorceau în sat alergând, obicei numit zburătorit, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, îl săruta în văzul tuturor. Sărutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an (??!!!), sau chiar pentru mai mult (??!!!), Dragobetele fiind un prilej pentru comunitate pentru a afla ce nunţi se mai pregătesc pentru toamnă (??!!!).

Nici oamenii mai în vârstă nu stăteau degeaba, ziua Dragobetelui fiind ziua în care trebuiau să aibă grijă de toate orătăniile din ogradă, dar şi de păsările cerului. În această zi nu se sacrificau animale pentru că astfel s-ar fi stricat rostul împerecherilor (??!!!). Femeile obişnuiau să atingă un bărbat din alt sat, pentru a fi drăgăstoase tot anul. Fetele mari strângeau de cu seara ultimile rămăşiţe de zăpadă, numită zăpada zânelor, iar apa topită din omăt era folosită pe parcursul anului pentru înfrumuseţare şi pentru diferite descântece de dragoste (??descantecele sunt interzise ca fiind oculte in categoria farmecelor si a vrajilor!!!).

O altă tradiţie spune că Dragobetele a fost transformat într-o buruiană, numită Năvalnic, de Maica Precistă, după ce nesăbuitul a îndrăznit să îi încurce şi ei cărările (blasfemie pe fata importata din nefericire, Maica Precista este Fecioara Maria si nu are nici in clin nici in maneca cu superstitiile populare romanesti!!!).

In concluzie, Sarbatoarea iubirii la catolici (martirajul unui preot in numele iubirii) nu are corespondent de niciun fel cu Dragobetele. Ca in mod fortat multi o aseamana in necunostinta de cauza sau in jenantul ca sa nu zic deplorabilul nationalism romanesc, este strict problema lor!

Copiii spun lucruri profunde

Ce e căsătoria?

Căsătoria e când păstrezi fata şi nu trebuie să le-o mai dai înapoi părinţilor ei"- Eric, 6 ani



Ce fac îndrăgostiţii la prima întâlnire?

"La prima întâlnire îşi spun numai minciuni unul altuia şi asta îi face suficient de interesaţi să se mai vadă şi a doua oară" - Martin, 10 ani

"Nu fac decât să mănânce cotlete de porc cu cartofi prăjiţi şi vorbesc despre dragoste" - Craig, 9 ani

Care e vârsta potrivită pentru a te căsători?

"Imediat ce termin grădiniţa, o să-mi caut o soţie " - Bert, 5 ani

84 de ani - pentru că la vârsta asta nu trebuie să mai lucrezi şi ai tot timpul din lume să-l iubeşti pe celălalt" - Judy, 8 ani

Când se îndrăgostesc oamenii?

"Nimeni nu ştie de ce se întâmplă, dar am auzit că are legătură cu felul în care miroşi. De asta parfumul şi deodorantul sunt aşa de cumpărate" - Jan, 9 ani

"Când un om are pistrui şi găseşte pe altcineva care are pistrui" - Andrew, 6 ani

"Mi se pare că trage cineva cu o săgeată în tine, sau ceva de genul ăsta, dar restul nu e chiar aşa de dureros" - Harlen, 8 ani

Cum e să te îndrăgosteşti?

"E ca o avalanşă şi trebuie să alergi ca să te salvezi" - Roger, 9 ani

"Dacă atunci când te îndrăgosteşti e ca atunci când înveţi cum să spui cuvinte pe litere, eu nu vreau. Îţi ia prea mult timp" - Leo, 7 ani

De ce se ţin îndrăgostiţii de mână?

"Le e teamă să nu le cadă verighetele, pentru că au dat o grămadă de bani pe ele" - Gavin, 8 ani

Când poţi să săruţi pe cineva?

"Nu ar trebui să săruţi niciodată o fată înainte de a avea suficienţi bani ca să-i cumperi un inel şi un videoplayer, pentru că o să vrea să vadă imagini de la nuntă" - Allan, 10 ani

Cum e mai bine: singur sau căsătorit?

"E mai bine pentru fete să fie singure, dar nu şi pentru băieţi. Băieţii au nevoie de cineva să cureţe după ei"- Anita, 9 ani J

"Mă ia durerea de cap când mă gândesc la asta. Sunt doar un copil. Nu am nevoie de astfel de necazuri" - Will

Opinii sincere despre căsătorie

"Nu mă grăbesc să mă îndrăgostesc. Clasa a IV-a mi se pare suficient de grea" - Regina , 10 ani

"Dragostea e o prostie, dar s-ar putea să o încerc din când în când" - Floyd, 9 ani

"Dragostea te va găsi, chiar dacă încerci să te ascunzi de ea. Eu tot încerc să mă ascund de când aveam 5 ani, dar fetele mă găsesc orice-aş face" - Bobby, 8 ani

"Sunt pentru dragoste, atâta timp cât nu se întâmplă când e Simpsons la televizor" - Anita, 6 ani